Amandine

de Michelle in Prajituri, 25 Sep 2010 | 16578 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  •  10 lg faina
  •  un plic praf de copt
  • un praf de sare

 Sirop

  • 1 l apa
  • 5 lg ciocolata praf
  • 2 lg zahar

Crema

  •  200gr ciocolata
  • 400 ml frisca

 Glazura:

  •  100 gr unt
  • 100 gr zahar
  •  5 lg ciocolata praf
  • 100 gr apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Se face un blat din ingredientele pentru blat
Se prepara siropul :se pun toate ingredientele la foc si dupa ce dau un clocot se lasa la racit
Crema:
200 ml frisca impreuna cu ciocolata se pun la foc si amestecam pana ce ciocolata se dizolva.Lasam la racit.
Se bate 200 ml frisca batz ,se bate bine si crema de ciocolata si apoi se amesteca si se omogenizeaza.
Asamblarea:
se taie blatul in doua.

se insiropeaza o parte se adauga crema se adauga celalalta parte de blat se insiropeaza si se da la frigider 30 min.
Se prepara glazura din ingredientele de mai sus..si asa fierbine se toarna peste prajitura taiata cubulete...se pastreaza la frigider 1 ora apoi se poate consuma...

mmm

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]