publicat la 11.02.2013
publicat la 09.02.2013
publicat la 07.02.2013
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Fartons (bastonase pufoase)
Intr-un bol punem faina si facem in mijloc o gaura si punem ouale la temperatura camerei,drojdia dizolvata in apa calduta,zaharul si sarea, sarea se pune pe margine nu peste drojdie ca sa nu distruga proprietatile drojdiei.Framantam bine dupa care punem uleiul treptat pana ...
Prajitura cu mere
Faina se amesteca cu oule, laptele caldut, zahar, margarina moale, amoniacul stins in zeama de lamaie, omogenizam si framantam. Aluatul rezultat se imparte in 2 parti. Merele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoare.Le punem la calit impreuna cu zaharul si uleiul. Lasam...
Tort inimioara cu caramel si ciocolata
Blat :albusurile se bat bine cu un praf de sare dupa care punem zaharul si batem bine pana devine lucios ca la bezea.Galbenusurile le batem cu uleiul pana devine ca o crema dupa care le punem peste albusuri si amestecam cu spatula punem si zaharul vanilat si faina amestecata cu praful...
Tortilla de patatas
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Taiem cartofii rondele subtiri, la fel si ceapa o taiem in doua si dupa aia rondele fine. Punem intai tigaia la incins,uleiul, dupa care punem cartofii. Peste cartofi punem...
Prajitura Alba ca Zapada
Preparare foi :se amesteca zaharul cu laptele, untul mai moale si oul, faina se amesteca cu amoniacul dupa care incorporam in amestecul de mai sus si framantam un aluat mai moale. Il impartim in 4 pt 4 foi si le coacem pe fundul unei tavi tapetata cu faina sau cu hartie...
Prajitura turnata cu branza
Ouale se freaca cu zaharul pana devin ca o crema, dupa care adaugam uleiul treptat. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt putin cate putin si laptele. Trebuie sa fie un aluat care sa curga, sa fie putin mai gros decat cel de clatite. Umplutura: se amesteca branza cu ouale si...
Cozonac cu mac
Faina o cernem, dupa care punem drojdia cu putin din cantitatea de lapte si putin zahar sa dospeasca la loc caldut. Frecam galbenusurile cu zaharul si sarea pana se albesc, le punem peste faina cernuta, adaugam si drojdia dospita, esenta de lamaie, zaharul vanilat si framantam cu...
Tort racoros cu fructe de padure
Fructele de padure le punem la foc cu zaharul si lasam pana se topeste zaharul. Punem gelatina la hidratat, luam fructele de pe foc si lasam un minut dupa care punem gelatina hidratata si amestecam bine pana se topeste Dam la racit. Branza o amestecam cu iaurtul dupa care...
Strudel cu mere
Merele le spalam, le curatam de coaja, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem la calit cu zaharul. Intre timp intindem foietajul. Cand merele s-au calit punem scortisoara si luam de pe foc si le lasam putin sa se raceasca dupa care umplem aluatul Eu am taiat...
Coronita cu ciocolata
Se freaca untul cu zaharul bine bine ,se adauga sarea,zaharul vanilat,ouale unul cate unul,faina amestecata cu praful de copt si laptele putin cate putin. Radem jumatate din ciocolata si o incorporam in aluat . Cealalta jumatate o rupem bucatele si o amestecam in aluat. Se toarna...
Ciulama de pui
Punem puiul la fiert cu vegeta si ceapa, lasam sa fiarba si cand e aproape fiert taiem usturoiul,punem o tigaie la foc si topim untul . Punem usturoiul la calit si adaugam faina, o prajim foarte putin si adaugam putin cate putin din supa in care a fiert puiul amestecand...
Spaghete carbonara, reţetă italiana
Spaghete carbonara, reţetă italiana Punem spaghetele la fiert in apa cu sare si un pic de ulei. Separat prajim feliutele de bacon. Adaugam piper si sare daca e nevoie. Daca baconu e sarat punem cu grija. Batem galbenusurile cu crema de branza si adaugam peste baconul care e luat de pe...
Chec cu lamaie
Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat toata cantitatea de zahar, dupa care punem vanilia, zeama si coaja razalita de la cele 2 lamai. Galbenusurile le amestecam cu uleiul dupa care le incorporam in albusurile batute spuma amestecand...
Oua umplute
Fierbem oule bine le dam la racit dupa ce au fiert, le punem in apa rece. Dupa ce s-au racit le taiem in doua si scoatem galbenusurile, le faramitam cu furculita si le amestecam cu pateul, maioneza si restul de igrediente. Facem ca o pasta; cu aceasta pasta umplem albusurile...
Tort teren de fotbal
Preparare blaturi: Se fac 2 blaturi. Impartim igredientele pentru 2 blaturi. Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si mai batem putin, dupa care punem galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, iar la final cacaoa. Amestecam cu o lingura...
Prajitura cu foaie de napolitana
Preparare blat :batem albusurile bine, punem zaharul mai batem putin dupa care adaugam galbenusurile,nuca macinata, biscuiti macinati, praful de copt cu faina.Intr-o tava( nu stiu marimea tavii mele , eu zic una obisnuita)ungem cu putin unt si punem o foaie de napolitana, o taiem...
Supica de fasole cu costita afumata
Ceapa am pus-o la prajit in ulei. Cand s-a prajit bine adaugam faina si o lasam putin la prajit. Adaugam pasta de tomate, apa, restul de zarzavaturi spalate si taiate, costita afumata, fasolea fiarta, sare dupa gust si cimbru. Lasam sa fiarba si cand e gata oprim focul. Adaugam leustean verde (eu...
Gogosi
Eu am pus toate ingredientele la masina de paine si am dat la programul de framantare. Daca nu aveti masina de paine faceti aluatul normal, adica drojdia, putin zahar si laptele le punem putin la dospit, circa 10 minute. Intr-un vas mai mare punem faina, adaugam drojdia punem si...
Zacusca cu fasole
Fasolea se pune in apa cu o zi inainte sa se faca zacusca, iar a doua zi se pune la fiert. Ardeii ii dam prin masina de tocat carne (eu i-am tocat cu robotul). ii punem deoparte, apoi procedam intocmai cu ceapa si fasolea fiarta si racita. Dupa ce le-am dat prin masina punem uleiul...
Dulceata de prune
Se spala prunele, se scot samburii si taie cubulete. Intr-o oala se amesteca prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara. Se pun la fiert la foc mic si se lasa la fiert pana scade si imoaie bine. Cand icepe si se ingroasa trebuie sa amestecati incontinu sa nu se prinda. Se scoate...
Turta dulce
Se amesteca toate igredientele si se face un aluat care se intinde ceva mai gros . Se fac forme dupa dorinta sau se ia cate un pic din aluat si se fac bile mai mici dupa care le turtim si le facem ca turta dulce de cumparat. Le punem in tava la copt si le bagam la cuptor incalzit...
Rulada cu crema de lapte
Preparare Rulada cu crema de lapte : Punem laptele la foc, iar cand incepe sa fiarba luam de pe foc si punem vanilia, zaharul si faina cernuta. Punem la foc si lasam pana se ingroasa. Cand s-a racit adaugam frisca batuta si ciocolata topita si o punem la rece. Preparare blat...
Prajitura Kinder Pingui
Foi: Galbenusurile se bat bine cu zaharul si vanilia. Treptat se adauga grisul, faina in ploaie amestecata cu praful de copt. Se adauga treptat laptele, uleiul si mierea apoi si pudra de cacao. Separat se bat albusurile spuma cu sarea. Cele doua compozitii se amesteca cu o spatula. Acest...
Prajitura delicioasa
Blat: Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile spuma tare cu zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si vanilia se da la copt intr-o tava de 35/25 am folosit eu dar daca e mai mica cred ca e mai bine ca iese blatul mai gros si eu din...
Supa de pui cu galuste
Se pun aripile de pui la fiert. Luam spuma si punem verdeturile, Dupa ce au fiert le scoatem pe o farfurie oprim focul, punem vegeta si pregatim galustele. Batem albusul spuma cu putina sare, adaugam galbenusul, o lingurita ulei si patrunjel verde, amestecam si punem cu...
Foi de napolitana cu crema
Intr-un castron punem untul cu 200 grame zahar il frecam bine si adaugam ouale, le amestecam. Separat punem restul de zahar la topit cu cateva picaturi de apa, lasam pana se topeste dupa care adaugam amestecul de oua cu unt si amestecam incontinuu pana se topeste zaharul, dupa care umplem...
Aripioare crocante
Aripioarele le fierbem 15 minute, dupa care le scoatem pe o hartie absorbanta si batem oule bine si adaugam pesmet sa facem o pasta sa nu fie nici subtire nici groasa. Punem cate putin pana devine ca o pasta, aripioarele le condimentam dupa care punem uleiul la incins si dam aripioarele...
Prajitura cu nuca de cocos
Se freaca faina cu untura, se adauga oul, zaharul, praful de copt ,cacaua. Se face un aluat si se imparte in 2, se fac 2 foi. Intindem prima foaie si o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care preparam umplutura. Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care adaugam nuca de cocos...
Spuma de capsuni
Capsunile le dam prin robot, le tocam. Peste ele punem albusurile impreuna cu zaharul, batem spuma tare. Punem frisca batuta cu 2 plicuri zahar vanilat peste spuma de albusuri, dupa care dam la frigider pana se raceste.
Tort egiptean (de ziua mea)
Preparare foi: albusurile se bat spuma cu zaharul tare dupa care adaugam faina si nucile macinate si coacem foile intr-o tava rotunda. O ungem cu unt si punem o parte din compozitie; facem 3 foi si le coacem pe rand 15 minute fiecare pana se rumenesc, dupa care le...