kamy

1

Bucataras
incepator

Sibiu

Bucataras din 15.09.2010

RETETE206
PRIETENI62
Retete

Carne de porc cu mamaliga

In Porc la 24 Mar 2011

Carnea de porc se taie cubulete,se sareaza,se pipereaza,se presara cimbru,se amesteca bine si se lasa la in frigider cat doriti. Intr-un tuci se pun 2 linguri untura,se lasa sa se incinga bine,se pune carnea,se prajeste,dupa care se adauga o cana cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba...

Salata de vinete cu putina maioneza

In Salate la 23 Mar 2011

La cat de comoda sunt eu,vinetele le toc musai cu tocatorul...manual.In ani am incercat si cu mixer-ul,blender-ul dar nu imi plac...le schimba gustul,ies f pufoase de am crezut atunci ca mananc o spuma,ceva cu gust cat de cat de vinete.In fine,fiecare le face cum doreste. Dupa ce s-au...

Paine neagra cu ceapa, cimbru si patrunjel

In Piine la 23 Mar 2011

Intr-un castron am pus toate ingredientele uscate(ceapa taiata marunt) si le-am amestecat bine cu apa calduta.Am acoperit castronul cu un prosop si am lasat aluatul sa stea o ora,pana si-a dublat volumul. Cu mainile infainate am apasat aluatul sa iasa aerul,l-am scos pe blatul infainat,i-am...

Tocanita de cartofi cu orez (de post)

In Mancaruri de post la 22 Mar 2011

Intr-o cratita se pun doua linguri de ulei,se caleste putin ceapa,se adauga cartofi taiati cubulete(sau cum doriti),sare,piper,dafinul si apa sa-i acopere.Cand sunt aproape fierti se pune pasta de ardei,pasta de rosii si orezul spalat si scurs.Se mai lasa la fiert la foc mic,15 min,cu capacul...

Pilaf de orez cu ciuperci

In Mancaruri de post la 22 Mar 2011

Se spala orezul bine si se lasa la scurs. Intr-un ceaunel se pun ciupercile si putina apa(sa le acopere)la fiert,10 min.Se adauga 2 1/2 cani de apa(cana cu care am masurat orezul),margarina,curry,vegeta,sare, piper,dupa gust,iar cand fierbe se pune orezul.Cand apa e cu un deget deasupra...

Rulada de carne

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2011

Carnea tocata am pregatit-o ca pentru  piftele...ca aici  http://www.bucataras.ro/retete/chiftele-piftele-14178.html  si o lasam la rece o jumatate de ora. Facem o omleta din 3 oua,amidonul desfacut cu putina apa minerala,sare,piper si patrunjel verde, O punem intr-o tigaie...

Tort de clatite

In Torturi la 20 Mar 2011

Batem bine albusurile si la sfarsit cand sunt...bat,adaugam cativa stropi de lamaie si mai batem putin. Se amesteca cu mixerul foarte  bine,galbenusurile,margarina,zaharul,zaharul vanilat,laptele, iar cand se pune faina se da mixerul pe viteza cea mai mica si la sfarsit se pune coaja de...

Fasole frecata

In Mancaruri de post la 18 Mar 2011

Fasolea se pune la inmuiat de cu seara in apa rece. Se fierbe a doua zi cu sare si un cub de concentrat(daca doriti)impreuna cu cartofii curatati si taiati cubulete,se scurge de apa(se pastreaza o cana),se pun 2 catei de usturoi,o ceapa taiata marunt si se mixeaza bine cu blenderul,adaugand la...

Paste cu branza sarata si slaninuta

In Paste la 17 Mar 2011

Slanina se taie cubulete mici(indepartam soricul),se pune intr-o tigaie si se prajeste,pana devine maronie. Branza se da prin razatoarea mare sau se faramiteaza. Pastele se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj,se scurg, se trec printr-un jet de apa rece,se pun intr-un castron si se...

Paine cu seminte de floarea soarelui

In Piine la 15 Mar 2011

Faina se cerne intr-un castron incapator si se amesteca cu drojdia.Se face o gaura in mijloc si se adauga,uleiul, laptele amestecat cu apa,sarea,zaharul,semintele,se incorporeaza bine si se framanta pana nu se mai lipeste aluatul de mana.Se mai adauga putina faina daca vedem ca e prea lipicios(eu...

Paste cu carne

In Paste la 14 Mar 2011

Se taie ceapa,se rad morcovi si telina. Se pune ceapa la calit in 3 linguri ulei,iar cand s-a inmuiat se adauga 100 ml.vin si se lasa pe foc pana scade.Se adauga carnea tocata,se pun 100 ml.vin,iar cand scade se adauga morcovii,telina,pasta de ardei,se pune apa calda sa treaca peste carne cu 2...

Cremsnit rapid

In Dulciuri la 14 Mar 2011

Se pune la fiert apa,zaharul,untul si putina sare.Cand clocoteste se ia de pe foc,se pune toata faina si se amesteca pana se desprinde aluatul de peretii vasului. Se lasa putin sa se raceasca,apoi se pune cate un ou intreg,amestecandu-se bine.Nu se adauga oul urmator decat dupa ce primul este...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2011

Aluatul foietaj care mi-a ramas de la pizza si pateuri,l-am framantat putin ,l-am intins ,l-am taiat in fasii de 1,5 cm de late,am presarat cascaval ras,le-am rasucit,le-am asezat in tava,le-am uns cu galbenus si le-am bagat in cuptor ptr 15-25 min. pofta buna!!!

Mini pizza

In Pizza la 10 Mar 2011

Se taie cercuri sau patrate mai mici,care se pun intr-o tava(6 buc incap)tapetata cu hartie de copt,se unge aluatul cu ketchup,se persara cascaval ras,se aseaza feliile de salam,sunca,se pune ardeiul rosu taiat subtire si deasupra bucati de cascaval. Se baga tava in cuptorul incins.la foc...

Pateuri cu branza

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2011

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei,dupa cere se taie cu in pahar,se pune putin branha in mijloc,se umezesc marginile interioare cu apa,se indoaie si se apasa bine sa se lipeasca. Se ung cu galbenus,se presara sare si susan. Se pun pateurile intr-o tava in care am...

Pulpe de pui cu sos de soia la cuptor

In Pui la 9 Mar 2011

Pulpele se spala,se sterg,se sareaza,se pipereaza,se presara cimbru,se pun 2-3 linguri de sos soia si se freaca bine.Se pun intr-un castron se acopera si se lasa de seara pana dimineata in frigider. A doua zi se aseaza intr-o tava(fara zeama care si-au lasat-o in castron)se mai pune putin sos...

Mucenici

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Aluatul: Intr-un castronel puneti ingredientele uscate de mai sus,adaugati apa calduta,framantati putin si obtineri un aluat elastic(daca se lipeste de maini,mai puneti putina faina). Infainati blatul si intindeti cu sucitorul o foaie de cca 3-4 mm.Infainati si deasupra si taiati cu...

Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!")

In Torturi la 8 Mar 2011

Gelatina se pune intr-un ibric cu zeama de compot, sa lasa sa se hidrateze, apoi de dilueaza  pe baie de aburi. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, amidonul, vanilia, coaja rasa de lamaie+portocala si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana...

Cuib de viespi din aluat de foietaj

In Dulciuri la 7 Mar 2011

Untul il frecam bine cu zaharul+zaharul vanilat si il intindem uniform pe foaia de aluat.Rulam cat putem de strans,taiem bucati de cca.3 cm,le punem "in picioare"intr-o tava unsa bine cu unt sau margarina si bagam la cuptorul incins in prealabil, la foc mic. Dupa 10-15 min daca observam...

Shaorma cu pui

In Pui la 7 Mar 2011

Se fac cartofii prajiti. De pe pulpe se indeparteaza pielea si carnea se rupe fasiute. Castravetii se taie rondele,iar ardeiul julien. Se ia o lipie ,se incalzeste  putin pe o farfurie in cuptorul cu microunde,se pun cativa cartofi pai,carne,castraveti,ardei,sosurile si se ruleaza....

Prima mea paine de casa-SI EU POT!!!

In Piine la 6 Mar 2011

Am cernut faina si am amestecat-o  cu sarea. Am dizolvat drojdia in putina apa calduta impreuna cu zaharul si am turnat peste faina, am framantat bine apoi am pus uleiul si am mai framantat putin. Am lasat o ora la crescut. Am impartit aluatul in doua.Din prima bucata am format 2...

Prajitura RIGO-JANCSI

In Prajituri la 6 Mar 2011

Crema: Pe aburi,intr-o craticioara, punem frisca , ciocolata, ness-ul si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi inca 5 minute la foc mic si punem la rece. Blat: Mixam ouale cu zaharul pana se albesc, punem pe rand lingura cu lingura apa si mixam,apoi adaugam faina amestecata cu...

Friptura asortata

In Porc la 3 Mar 2011

Carnea afumata am fiert-o 10 min in apa cu 2 foi de dafin. Am sarat si piperat ceafa,pulpa afumata am piperat-o,am pus cimbru,am asezat carnea in tava,am pus o cana de apa,am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in cuptorul incalzit in prealabil.Am lasat focul mic. Dupa 15...

Iahnie de fasole cu afumatura

In Mancaruri cu carne la 2 Mar 2011

Fasolea am spalat-o bine si am pus-o la inmuiat in apa rece,de seara. Carnea afumata(eu am avut pulpa)am taiat-o cubulete si am fiert-o 10-15 min. Intr-o cratita,in 3-4 linguri ulei am pus ceapa si carnatul la calit,dupa care am adaugat carnea afumata(eu am mai avut si un carnat ff...

Clatite cu de toate

In Dulciuri la 2 Mar 2011

Intr-un castronel de plastic am pus ouale,zaharul vanilat si le-am mixat bine,am adaugat laptele,uleiul,sarea si la sfarsit faina si am mixat pe turatia cea mai mica.Am lasat compozitia 10 min dupa care am adaugat apa minerala si coaja de lamaie+portocala,amestecand bine cu o lingura.Compozitia...

Tort Diplomat

In Torturi la 25 Feb 2011

Gelatina am dizolvat-o in 50 ml compot si am pus-o la fiert pe aburi.Cand a inceput sa dea in primul clocot am tras-o deoparte. Am batut bine galbenusele cu zaharul,zaharul vanilat,rasatura,laptele si lg.de amidon si am pus pe foc,amestecand incontinuu,pana am obtinut o crema ca o ciulama.Am...

Sucul Sabinei

In Bauturi la 23 Feb 2011

Fructele se taie pe jumate se storc se pune sucul in pahar si gata. Eu in pahar pun si pulpa care ramane pe grilajul storcatorului ptr ca e sanatoasa,si fiind fina trece si prin pai. Iese 300-350 ml de suc+pulpa

Ciorba rustica

In Ciorbe la 23 Feb 2011

Intr-o farfurie batem ouale si adaugam 50 ml lapte in care am desfacut o lingura de faina,sare si piper. Intr-o tigaie in putin ulei prajim carnatii taiati rondele,dupa care ii punem intr-o oala si adaugam apa peste(cam 3/4 din oala) si 2 frunze dafin.In uleiul ramas facem ouale jumeri....

Chec din albusuri

In Dulciuri la 22 Feb 2011

  Albusurile se bat bine cu mixerul dupa care se adauga zaharul pana devin o spuma tare. Se adauga zeama de lamaie cate putin si uleiul.Lasam mixerul si luam o lingura cu care amestecam incet de jos in sus albusurile cu faina,rahatul,stafidele si macul.    Punem intr-o tava de...

Ciorba de pui cu multe legume

In Ciorbe la 22 Feb 2011

Spatele de pui se spala bine si se portioneaza in 3. Morcovul,ceapa,telina,ardeiul se taie cubulete. Brocolli se rupe buchetele. Varza se taie fideluta. Punem intr-o oala de 5 l,3 linguri ulei in care calim putin ceapa,adaugam carnea,o calim pana se albeste,adaugam boiaua,amestecam si...

Afisate 91 - 120 din 206 retete    

Postari recente

publicat la 29.01.2012

Pancakes cu branza de vaci

publicat la 29.01.2012

Paine fara framantare

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]