publicat la 05.02.2012
publicat la 29.01.2012
publicat la 29.01.2012
Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.
Bucataras.ro
[email protected]
Inghetata de portocale
Crema de lamaie o mixam bine cu sucul de portocale si zaharul pudra. Batem frisca foarte bine(putem adauga plicul de intaritor daca nu se bate bat)dupa care incorporam crema. Punem in caserole si le bagam in congelator. Nu trebuie sa mai amestecam in ea deoarece nu se formeaza ace de...
Mamaliga cu doua feluri de branza
Am facut mamaliga din 1 parte malai si 3 de apa. Un castronel de portelan l-am uns cu unt,am pus un strat subtire de mamaliga,am ras cascaval din belsug,am pus iara un strat de mamaliga,mozzarela taiata felii,iara mamaliga si cascaval ras peste. Am bagat castronul in cuptorul cu microunde 2...
Cartofi frantuzesti
Cartofii spalati bine se fierb cu coaja in apa cu sare pana intra furculita (nu foarte usor)in ei. Se pun la fiert si ouale,10-15 min din momentul in care fierbe apa. Se unge o cratita bine cu unt(se poate tapeta peste cu pesmet)si se aseaza primul strat de cartofi(curatati de coaja) taiati...
Tocanita de miel
Se portioneaza carnea,se spala bine,se zvanta de apa si se pune in ulei incins pana se albeste.Se scoate si in ulei se caleste putin ceapa si usturoiul,dupa care se adauga carnea,se pune boiaua,sare,piper si se pune apa sa o acopere.Se fierbe la foc mic iar cand e aproape fiarta se adauga...
Biscuiti din cereale cu fructe
Margarina la temperatura camerei, se freaca spuma cu zaharul, se adauga ouale pe rand, faina, laptele in care se dizolva amoniul, esenta de vanilie, dupa care cerealele, amestecand bine toata compozitia. Se acopera castronul cu o folie si se pune la frigider 30-40 min pentru a se inmuia...
Rondele de ceapa pane
Se curata ceapa si se taie pe lat felii de 1/2 cm.Se desface cu grija in rondele si sa pune faina pe ele. Oul se bate bine se adauga putin lapte,sare,piper,marar si faina pana se ajunge la consistenta unei smantani mai groase.Se dau rondelele prin compozitia de mai sus si se prajesc in ulei...
Mancare cu carne de porc,ciuperci,rondele de ceapa pane si mamaliga
Carnea se taie cuburi marisoare si se pune la calit in cateva ling.de ulei,cu capacul pus,la foc mic. Cand scade zeama se pune ceapa,ardeiul si ciupercile taiate mai mare.Se amesteca si se lasa la fiert,cu capacul pus.Nu trebuie sa adaugati apa deoarece lasa ciupercile destula zeama....
Snitele in ceapa - Reteta gustoasa pentru o mancare satioasa
Cum se prepara Snitele in ceapa - Reteta gustoasa pentru o mancare satioasa Carnea se taie in felii mai groase,se bate,se presara putina sare si piper,se da prin faina si se prajeste putin in ulei incins.Cand e gata se scoate pe un platou si in uleiul ramas se caleste ceapa,cand e aproape gata...
Salata si cu leurda
Se spala bine legumele si frunzele. Se taie leurda pana la codita,patrunjelul la fel. Se taie rosiile,castravetii,ceapa rondele,se pun verdeturile,se sareaza,pipereaza,se pun cateva ling.de ulei de masline,otet balsamic dupa gust si se amesteca.
Prajitura cu mere
Se taie cozonacul felii cam de un deget de groase si se pun intr-un castron. Se curata de coaja si cotor merele,se taie felii si se pun la calit intr-o tigaie mai adanca impreuna cu zeama de la lamaie si portocala,cu 2 ling.zahar,scortisoara si stafide dupa preferina(la foc mic) Intr-o...
Pulpe de pui marinate cu legume in vasul roman
Pulpele se curata, se spala ff bine,se sareaza,pipereaza,se freaca bine cu cimbru si se pun intr-un castron impreuna cu zeama de la portocale si lamaie.Se lasa la frigider cel putin o ora. Vasul roman se pune in apa(sa-l acopere cel putin 2 ore)se sterge in...
Spaghete bolognese
Peste carnea tocata punem apa sa o acopere,sare,piper,putin cimbru si o lasam sa fiarba pana scade bine,isi lasa grasime si se caleste putin.La inceput amestecam bine sa se desfaca. Spaghetele le fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe plic. Cand carnea e bine...
Supa de vitel cu taitei de casa
Curatam legumele,le spalam si le taiem buc.mari ca ptr.supa.Ceapa o lasam intreaga. Intr-o oala de 5l punem apa si legumele la fiert,in afara de cartofi. Pregatim rasolul:punem sare grunjoasa pe maduva ca sa nu se imprastie in apa. Cand apa fierbe punem si buc.de rasol(la foc ff...
Rasol de vitel cu legume
Curatam legumele,le spalam si le taiem buc.mari ca ptr.supa.Ceapa o lasam intreaga. Intr-o oala de 5l punem apa si legumele la fiert,in afara de cartofi. Pregatim rasolul:punem sare grunjoasa pe maduva ca sa nu se imprastie in apa. Cand apa fierbe punem si buc.de rasol.Spumam cat este...
Ciorba de pui....usoara
Curatam legumele,le spalam bine si le radem(sau le taiati bucati....cum doriti) Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete. Aripile le parlim si le spalam bine. Punem toate intr-o oala(in afara de cartofi),punem apa si cand carnea e aproape fiarta adaugam cartofi si sare dupa gust sau...
Salata de boeuf
Punem la fiert pulpele cu legumele ca ptr.supa. Le lasam la racit si le taiem cubulete mici.Castravetii dupa ce-i taiem ii stoarcem bine Facem o maioneza din ling.de mustar si 3 galbenuse si cand e tare,bat,adaugam un albus,sare,piper si mixam bine. Peste legumele taiate adaugam mazarea...
Drob
Maruntaiele se spala ff bine,se curata de grasime si pielite se taie bucati mici si se pun la calit in putin ulei.Ficatul il lasam deoparte(nu-l calim)iar rinichii eu ii dau la pisica(am un fix cu ei...nu-mi plac si gata). Le punem intr-un castron si in uleiul ramas calim putin,ceapa si...
Tavalita lui Sabina
Intr-un castron frecam bine oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite la microunde, adaugam laptele, faina, iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet . Tapetam o tava cu hartie de copt (25/35cm) si turnam compozitia . Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se...
Sos de hrean...perfect pentru masa de Pasti
Se face cu mixerul,o maioneza din lingura de mustar si ulei(vreo 50 ml).Se pune jumatatea din conserva de Cirio pulpa de rosii, peste,se ia blenderul vertical si se face pasta,se adauga hreanul scurs si se paseaza bine(cu blenderul).Se pune o lg.zahar si sare dupa gust.Daca sosul e prea gros mai...
Oua de Pasti
Ouale se degreseaza bine cu un burete curat si se clatesc in mai multe ape.Nu se foloseste detergent,ptr.ca formeaza o pelicula pe coaja oului. Se pun la fiert in apa cu sare,sa le acopere,la foc mic.Cand incepe sa fiarba le lasam 15 min. Pregatim vopseaua dupa instructiunile de pe plic....
Mancare de urzici
Urzicile se spala bine in mai multe apa si se pun la fiert in apa cu sare,pana se inmoaie coditele.Se scurg bine(nu aruncati toata apa)dupa care se toaca marunt(eu le toc manual,cu tocatorul de plastic) Intr-o cratita se pune uleiul,faina,se amesteca putin dupa care se adauga urzicile...
Ciorba de varza
Varza se taie fideluta. Slanina bucatele marunte,ceapa la fel,dupa care se amesteca si le mai tocam impreuna ff bine. Se pune slanina cu ceapa intr-o oala,pe foc mic si le calim pana capata o culoare maronie,se adauga boiaua si repede varza,amestecand bine. Cand s-a inmuiat putin...
Tortul meu de Florii
crema alba: 2 cioco primola albe le-am maruntit si le-am pus intr-o craticioara pe foc impreuna cu 50gr.unt si 15o ml.crema patiserie si am amestecat continuu pana s-a topit ciocolata si untul.Nu trebuie sa fiarba compozitia.Cand e gata dam la rece. crema neagra: 3 cioco.amaruie le-am...
Placinta creata cu branza sarata si marar
Se lasa foile de placinta la temperatura camerei sa se dezghete. Branza se marunteste cu o furculita ,se adauga 3 oua, iaurtul,boiaua iute,chimenul,mararul si se amesteca bine cu mixer-ul. Se intind cate 2 foi de placinta unse cu ulei, se pune compozitia de branza,se intinde uniform,se...
Placinta creata cu branza dulce si stafide
Punem la dezghetat foile de placinta. Batem bine 4 oua cu 2 ling.miere,3 plicuri zahar vanilat,adaugam branza de vaci,jumatate din iaurt,1 ling.de smantana,rasatura si stafidele la sfarsit(ele nu trebuie inmuiate...se umfla pana se coace placinta ca au in ce). Punem o foaie de placinta pe...
PANGASIUS PANE CU CARTOFI NATUR
Pestele il stergem bine cu servetele absorbante,il condimentam bine,punem cativa stropi de sos soia pe fiecare file,pe fiecare parte,ii intindem uniform,portionam fiecare file in 3 buc,punem pe o farfurie,acoperim cu folie si dam la rece 10-15 min. Intre timp batem bine ouale,punem...
Primele mele gogosi
Intr-o cana se pune drojdia pe care o frecam cu o lg.zahar si 3 ling.lapte caldut,presaram putina faina si o lasam sa creasca 15 min. Cernem faina,facem o gaura la mijloc, punem maiaua,amestecam cu faina cat cuprinde dupa cere adaugam ouale batute bine cu putina sare,restul de zahar,zaharul...
Snitele de pui cu sos soia
Pieptul de pui il taiem ca pentru snitele.(eu le tai subtiri-in 3 buc- si nu le mai bat) Se pune pe fiecare bucata cativa stropi de sos soia,se sareaza,piperaza si se pun intr-o punga pana a doua zi,la frigi.(dupa ce am pus carnea in punga,"framantam"ca sa se amestece bine toate ingredientele)...
Pilaf de orez cu sfecla rosie
Orezul se spala bine,pana ramane apa limpede. Ceapa se taie marunt. Sfecla se spala,se curata de coaja,se taie bucatele si se toaca fin cu robotul,punand si o cana de supa de legume sau apa. Calim ceapa in putin ulei,punem orezul scurs bine,lasam 5 min(la foc mic) amestecand din cand in...
Tort rapid
Piscoturile se inmoaie scurt in compotul de ananas si se aseaza in capacul de la o yena dreptunghiulara.Se face crema de vanilie dupa instructiunile de pe plic si se mai adauga putina esenta de vanilie(dupa gust)Eu am facut crema cu lapte condensat ca iese mai tare. Se amesteca in crema de...