publicat la 05.02.2012
publicat la 29.01.2012
publicat la 29.01.2012
Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.
Bucataras.ro
[email protected]
Papanasi prajiti cu dulceata si smantana
Cu o furculita am amestecat ouale cu branza de vaci,razatura de lamaie+portocala,dupa care faina amestecata cu bicarbonatul(eu nu l-am stins in nimic)cu mana pana a rezultat un aluat mai taricel care nu s-a mai lipit de mana.Impartiti aluatul in 5,faceti 4 papanasi pe care-i gauriti cu degetul si...
Tocanita din carne de porc cu merisoare
Ceapa am taiat-o pestisori si am pus-o la calit in 5 ling ulei,am adaugat carnea taiata cubulete(am lasat-o cateva ore cu sare,piper si sos woncester in frigider...ca doar am vrut sa fac snitele din ea)am amestecat pana a devenit alba,am pus 2 lg.de boia iute si apa fierbinte aproape sa acopere...
Tiramisu reţetă adaptata
Tiramisu reţetă adaptata Preparam gelatina dupa instructiunile de pe plic in 100 ml apa si o lasam sa se raceasca. Se freaca spuma galbenusurile, ouale intregi cu zaharul pudra,pana se mareste volumul,se adauga esentele,liquoreul si cate o ling.de mascarpone amestecand acuma incet de jos...
Prajitura cu 2 creme de ciocolata
Am pus intr-o craticioara cicolata de lapte rupta bucatele impreuna cu 100 ml frisca lichida,am amestecat pana s-a topit ciocolata dar sa nu fiarba.Am dat la rece. Cu ciocolara amaruie am procedat la fel.(2 cioco+200 frisca lichida) Pregatim siropul:intr-o cana am pus 150 ml apa rece,in...
Pulpe de pui cu sos de merisoare
Pulpele le-am spalat,le-am sarat,piperat,le-am frecat bine cu boia,le-am pus intr-o tava,am presarat cimbru,am pus o canita de apa peste,am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in cuptor.30 min.(eu am avut si jumate de conserva de ciuperci pe care le-am pus peste pulpe) sos...
Cornulete foarte fragede
Aluatul l-am intins cu sucitorul l-am taiat in 2 si fiecare parte in triunghiuri pe care am pus dulceata sau rahat si am rulat. Am tapetat o tava cu hartie de copt,am asezat cornuletele,le-am uns cu ou si le-am bagat in cuptorul incins,la foc mic. Cand capata o culoare aurie,se scot pe o...
Briose si tarta aperitiv
Aluatul il lasam la dezghetat la temp.camerei. Taiem cubulete mezelurile,branza,cascavalul,legumele,maslinele rondele. Ceapa o punem la calit cateva minute dupa care adaugam ciupercile taiate marunt(eu am avut din conserva)si le lasam 10 min pe foc,adaugam 1 lingurita boia iute sau...
Bulz
In apa rece punem malaiul si amestecam cand incepe sa se incalzeasca apa.Din cantitatile astea iese o mamaliga mai vartoasa,pe care o scoatem pe un tocator sa se raceasca putin sa putem "umbla"cu ea. Pana se raceste mamaliga,cu o furculita zdrobiti branza de burduf intr-o farfurie....
Frigarui de porc
Pentru ca stiam ca a doua zi facem frigarui,am pregatit carnea de cu seara.Am taiat-o felii cam de aceeasi marime si grosime,am pus peste :sare,piper,verdeturi a la provence,sos worcester cam3 lg.le-am amestecat f bine si am dat castronul la rece pana a doua zi. Ceapa am curatat-o,am spalat-o...
Budinca vulcan
Am facut budinca dupa instructiunile de pe plic dar adaugand inca 3 lg.praf de ciocolata calda.Am pus budinca intr-o forma rotunda umezita cu apa si am dat-o la rece. Cand s-a racit,am intors-o pe o farfurie,am facut o gaurica in partea de sus a budincii, in care am turnat jumatate de plic de...
Ciorba radauteana
Pulpele spalate bine le-am pus la fiert impreuna cu morcovii si telina taiate bucati mari si ceapa intreaga. Cand incepe sa fiarba spumati des. Dupa ce s-a fiert bine carnea,se scoate impreuna cu legumele pe un platou si le lasam sa se raceasca putin. Legumele( ceapa o aruncam)le paseram...
Supa de pui cu galuste
Pulpele spalate bine le-am pus intr-o oala la fiert impreuna cu telina,morcovii taiati in lung,ceapa intreaga si sare.Cand incepe sa fiarba dati focul mic detot si spumati des ca supa sa ramana limpede.Cand carnea e fiarta treceti supa printr-o strecura foarte fina si puneti in ea morcovii...
Mancare de pui cu smantana, ciuperci si afumatura
Eu am avut pulpele gata fierte ramase de la supa. Am luat pielea si oasele,am taiat carnea bucatele dupa care am prajit-o putin in ulei. Am pus carnea in vasul pentru cuptor. In uleiul in care am prajit carnea,am pus ceapa taiata marunt,am calit-o putin si am adaugat pastrama taiata...
Mamaliguta imbunatatita si etajata
Punem intr-un ceaun o cana malai,3 cani apa rece,sare dupa gust si amestecam pana incepe sa fiarba si dupa,din cand in cand,pana e gata mamaliga. Intre timp taiem feliute carnatul afumat si il prajim in ulei(sau untura). Branza de burduf o zdrobim bine...
Prajitura 2 in 1
Se aprinde cuptorul. Se bat ouale bine cu zahar,zahar vanilat,lapte,ulei iar cand se adauga faina si praful de copt,se da mixerul pe cea mai mica treapta. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina,se pune compozitia si peste presaram cat mai multe afine. Se da la cuptor cam 30 min la foc...
Tocanita de cartofi cu carne
Carnea an spalat-o,am taiat-o cuburi si am pus-o la calit in putin ulei.Cand a devenit alba,am adaugat ceapa.le-am lasat 5 min sa se caleasca impreuna,am pus foaia de dafin,boiaua,am amestecat si am adaugat apa fierbinte,cam o palma peste carne,am pus capacul si am lasat sa fiarba la foc mic.Cand...
Salam de biscuiti reteta dietetica
Salam de biscuiti reteta Am pus la"umflat"stafidele in apa cu esenta de rom,de cu seara. Intr-o cratita pe foc am pus apa,untul si cacaoa pana a dat intr-un clocot.Am luat de pe foc cratita si am adaugat 1 plic 3 in 1, stafidele(3 lg.bune)nuca taiata mai...
Pulpe de pui cu plante aromatice si sos gulas
Am taiat pulpele pe jumate,le-am spalat si le-am pus in tava unde le-am sarat,piperat,le-am presarat bine cu ...plantele aromatice...am pus si usturoiul taiat feliute peste ele,am adaugat 200 ml apa,am pus alufolie peste si am bagat tava in cuptor, la foc mic,pentru 40 min. Cum...
Mancare de varza murata cu carne afumata si carnati
Varza se taie fideluta si se spala si se pune la fiert. Carnea afumata se taie cubulete se spala si se pune la fiert(carnea afumata fierbe mai greu) Cand sunt aproape fierte se pune intr-o cratita varza,carnea,varza,carnati gata prajiti si taiati bucati,cimbru,boia,iara...
Friganele dulci
Batem bine ouale cu laptele si zaharul vanilat,inmuiem feliile de franzela bine,pe ambele parti si le prajim in ulei la foc mic. Punem pe un servetel absorbant. Se servesc presarand deasupra, zahar tos,pudra sau miere. Frganelele dulci sunt foarte bune facute si din cozonac simplu....
Friganele sarate
Batem ouale bine,adaugam sarea si piperul. Feliile de franzela le inmuiem bine in oua si le prajim pe ambele parti in ulei. Cand le scoatem le punem pe servetele absorbante. Le putem manca simple sau cu mancare de mazare. Pofta buna!!!
Mancare de mazare cu friganele
Ceapa am taiat-o cubulete si am pus-o la calit in 3 lg.de ulei,Cand e sticloasa,adaugam morcovii taiati rondele,amestecam din cand in cand lasandu-i la calit putin dupa care punem o ling de boia,amestecam si apa fierbinde sa acopere morcovii.Cand sunt morcovii aproape fierti,adaugam...
Ciorba de pui cu orez si bulion
Am spalat bine si am curatat spatele de pui pe care l-am taiat in 3(fiecare bucata)Am cutarat legumele,le-am spalat si le-am dat pe razatoarea mica iar ceapa am taiat-o marunt.Am calit legumele in 3 lg.ulei.am adaugat carnea pe care am lasat-o pana s-a albit, amestecand din cand in cand,am pus...
Tocanita de pipote si inimi
Ceapa taiata cubulete si morcovul la fel,le-am pus la calit in putin ulei,dupa 5 min am pus o ling.boia,usturoiul taiat marunt,ardeiul cubulete,le-am amestecat bine,am pus pipotele si inimile (pe care le-am spalat bine inainte si le-am lasat o juma de ora in apa)si am adaugat apa sa le...
Sote de morcovi
Morcovii i-am spalat,i-am curatat,i-am taiat bucati mari asa incat sa intre de-a lungul in robotul de bucatarie.I-am ras cat mai mare si i-am pus intr-o tigaie adanca cu o lg de unt.I-am calit putin si am adaugat 2-3 lg.apa am pus capacul si am dat focul mic.Numai cand scade apa de tot se...
Mancare de ciuperci
Ciupercile se spala bine,se inlatura coditele si se taie bucati mai mari(in 2 sau 4). Intr-o tigaie adanca se pun cateva lg.ulei si se pun ciupercile la calit.Se calesc usor,daca isi lasa zeama le lasam sa fiarba pana scade,daca nu(am patit o data de erau f seci,nu stiu de ce)adaugam cca.50 ml...
Ciorba cu afumatura si moare
Carnea se spala bine,se taie bucati mai mici si se pune la fiert in 3/4 din apa necesara pt ciorba.Spumam daca e nevoie.Cand carnea e aproape fiarta se adauga morcovii,ceapa si telina taiate cubulete,iar cand s-a fiert carnea numai buna de mancat, se adauga cartofii taiati cuburi se fierb 10 min...
Gris cu lapte, stafide si dulceata de gutui
Punem laptele in care am adaugat zaharul,zaharul vanilat si stafidele,la fiert,intr-o craticioara si cand da in clocot adaugam grisul in ploaie amestecand cam 10 min ,la foc mic pana se ingroasa.Luam de pe foc,punem craticioara intr-o oala cu apa rece,amestecam pana se domoleste putin dupa care...
Tort cozonac
Am pus un rand de cozonac pe care l-am insiropat putin cu un sirop nu prea dulce din apa+zahar+esenta de rom,peste care am adaugat crema facuta dupa indicatiile de pe plic,iara un rand de cozonac,crema,cozonac,putina crema si peste nutella topita la microunde amestecata cu nuca macinata.S-a...
Sarmale in vas de lut
Orezul il punem la inmuiat 30 min dupa care-l spalam bine si il adaugam peste carnea tocata. Ceapa o calim in putin ulei,cand s-a inmuiat adaugam 2 ling.de boia,amestecam si lasam la racit,dupa care punem peste carnea tocata.Amestecam bine,punem sare,piper dupa gust si daca amestecul e mai...