kamy

1

Bucataras
incepator

Sibiu

Bucataras din 15.09.2010

RETETE206
PRIETENI62
Retete

Gusa fiarta in moare

In Porc la 6 Ian 2011

Gusa de porc am sarat-o foarte bibe si am lasat-o vreo 4-5 zile la rece. Intr-o oala am pus 2 l moare,4 foi de dafin,cateva boabe de piper,am spalat gusa de sare,am bagat-o in moare si am lasat-o la fiert pana a intrat furculita usor in ea. Pana a fiert gusa,am pisat vreo 6-7 catei de...

Carne, coaste si carnati la garnita

In Porc la 6 Ian 2011

Carnea cruda am sarat-o f bine si am lasat-o la rece 4-5 zile dupa care impreuna cu carnatii,le-am dat la fum de dimi pana seara. In ceaun,(da de data asta pe aragaz ca a viscolit tare in ziua aia)am pus untura cam jumate,am lasat-o sa se topeasca,sa se incinga si am pus la inceput carnatii la...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2011

Ouale le fierbem in apa cu sare,15 min dupa care le punem sub apa rece.Dupa ce s-au racit la curatam si 10 le taiem in doua,scoatem galbenusurile si le punem intr-on castron.iar unul il lasam intreg curatat. Din 2 galbenuse,1 ling.mustar si ulei facem o maioneza foarte tare pe care o...

Salata cu ciuperci si sunca

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2011

Ciupercile se pun intr-o strecura si se lasa la scurs,se si apasa usor cu lingura. Sunca se taie cubulete,da nu prea mici(sunca puneti cum va place...eu pun in mod egal). Se face o maioneza foarte tare dintr-un galbenus si ulei pe care o lungim cu smantana dar aveti grije sa nu o faceti...

Racituri

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2011

Am curatat bine piciorusele(eu am un big numai pt asa ceva, le rad bine iar intre degete tai cu un cutit f ascutit...sa nu simt vreun par nici macar la mana ca o iau razna) le-am spalat, le-am asezat cate 3 suprapuse in oala Kukta, printre ele carnea taiata felii groase, am pus sare, cuburile de...

Kasekuchen

In Prajituri la 5 Ian 2011

blat: Se amesteca toate ingredientele cu mixerul obtinand un aluat gros. Punem hartie de copt intr-o forma de tort cu laturile detasabile si prin apasare,luam forma tavii,dupa care punem hartia pe blat si cu o lingura intindem aluatul in strat uniform pana la urma marginii de sus.Punem...

Ciorba de porc cu orez

In Ciorbe la 21 Dec 2010

Carnea am taiat-o bucati mai mari,am calit-o in 3-4 lg.ulei dupa care am adaugat ceapa taiata marunt,morcovii si telina rase.Le-am calit pana s-au inmuiat dupa care am adaugat apa fierbinte frunza de dafin,cimbru cat iei intre 2 degete si am lasat sa fiarba la foc mic.Cand e fiarta carnea se...

Friptura de porc la tava cu piure de cartofi

In Porc la 21 Dec 2010

Carnea spalata,stearsa,taiata felii groase cam de un deget,condimentate cu sare,piper si cimbru, puse intr-o tava in care adaugam uleiul si apa.Acoperim tava cu folie de aluminiu si o bagam in cuptorul incalzit in prealabil.Dupa o jumatate de ora incercam carnea sa vedem daca e aproape...

Tocanita de vita in sos vanatoresc

In Vita la 10 Dec 2010

Carnea am taiat-o bucatele si am pus-o in cratita cu putin ulei la calit.Dupa ce s-a calit am adaugat ceapa si morcovul(pe care le-am tocat in robot)iar dupa ce s-au inmuiat am adaugat apa fierbinte sa treaca cu 3 degete peste carne si am lasat sa fiarba 1 ora la foc mic(pana s-a...

Ciorba de salata

In Ciorbe la 9 Dec 2010

Slanina taiata cat mai marunt se pune in oala in care faceti ciorba si o caliti fara nimic pana devine transparenta,se adauda ceapa taiata marunt,morcovul ras se calesc putin dupa care se adauga salata (spalata ff bine,scursa si taiata fasii)Dupa ce salata s-a inmuiat punem o ling.boia de ardei...

Snitel cu susan si piure de cartofi

In Porc la 9 Dec 2010

Intai am curatat cartofii,i-am spalat,i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa cu sare. Muschiuletul l-am spalat,l-am sters si i-am indepartat pielitele cu un cutit ascutit si care taie bine.L-am taiat felii ca ptr snitele(nu prea groase)le-am batut bine,le-am sarat si piperat. Ouale...

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 2 Dec 2010

Am spalat ff bine gutuile,le-am sters si le-am curatat de coaja si de casuta cu seminte.Lamaia am spalat-o bine,am stors zeama peste gutuile rase,am adaugat zaharul si le-am lasat deoparte sa-si lase zeama.Cojile si cotoarele le-am pus la fiert in 2 l apa si coaja de lamaie,pana a scazut si a...

Mujdei a la Kamy

In Pt. carne la 2 Dec 2010

Se face o maioneza ff tare din galbenus,mustar si ulei,se adauga usturoiul pisat si smantana pana devine o pasta  groasa.Se pune sare dupa gust si.... Pofta buna!!!!

Pui pe sticla

In Pui la 2 Dec 2010

Puiul l-am spalat bine, l-am sters, i-am desfacut pielea de la piept de pe carne,unde am frecat bine cu cubul de unt amestecat cu cimbru si 1 ling.sos Worcester. In rest l-am frecat bine cu curry,nucsoara,sare,piper,cimbru iar in interiorul lui am pus si salvie pe langa condimentele de mai sus....

Piept de pui in patura

In Pui la 29 Noi 2010

Foaia de aluat am pus-o la dezghetat dupa care am taiat-o in 4.Pieptul de pui l-am taiat longitudinal si au rezultat 4 buc pe care le-am prajit in ulei.Pe fiecare bucata de aluat am pus pe diagonala 2 felii de ceafa,peste o buc.piept de pui ,peste o felie de cascaval si le-am invelit tragand...

Chiftele pufoase din carne, reteta casei

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2010

Cum se prepara Chiftele pufoase din carne, reteta casei Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte, am curatat usturoiul, cartofii, am taiat patrunjelul marunt, am batut ouale bine. Carnea am pus-o intr-un castron si am adaugat usturoiul pisat, franzela stoarsa bine si data pe...

Limba de vita aromata

In Vita la 26 Noi 2010

Am spalat bine limba si am pus-o la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin,cam 2 ore,dupa care am lasat-o putin la racit,am curatat pielea groasa de pe ea si am taiat-o in felii de 1 cm. Ceapa am taiat-o marunt,morcovul rondele,telina cubulete,ciupercile julien,rosiile cubulete,ardei julien....

Ochiuri in rosii invelite cu prosciutto

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2010

Am facut focul la cuptor pe 250 gr. Rosiile le-am bagat in apa clocotita 1 sec.si le-am decojit dupa care am taiat ca un capacel si le-am scobit. Intr-o tava am pus hartie de copt si am asezat cele 3 felii de prosciutto in forma de T toate plecand din acelasi punct.peste am pus rosia...

Placinta cu mere (de post)

In Dulciuri la 25 Noi 2010

Singurul inconvenient e ca aluatul trebuie sa stea de seara pana dimineata in frigider.   Se pune intr-un castron de plastic(mediu spre mic),margarina moale,otetul,apa,putina sare,faina(pt inceput 350 gr.)si se framanta bine cu mana pana nu se mai lipeste.Se formeaza o bila pe care o...

Ciorba de vacuta

In Ciorbe la 22 Noi 2010

Am taiat ceapa marunt,morcovii rondele,patrunjelul,telina,gulia cubulete,usturoiul feliute,cartofii cuburi si varza fideluta. Am spalat carnea bine,am taiat-o in cubulete mici si am pus-o la calit in 4-5 lg.ulei,in kukta(oala sub presiune).Cand a scazut apa lasata de carne am umplut...

Tocana de manzat la ceaun

In Vita la 18 Noi 2010

Am pus ceaunul la incins cu 100 ml ulei,am adaugat carnea taiata cubulete si cand s-a prajit bine pe toate partile,am adaugat ceapa(mai putin cozile de la ceapa verde),am calit putin ceapa,am adaugat 2 lg.rase cu boia de ardei dulce,tubul de pasta de gulas si am pus aprox.1 l apa...

Pomana porcului

In Porc la 15 Noi 2010

Am taiat carnea cuburi(potrivite)si am pus-o in tuciul in care am incins bine vreo 5 lg. cu untura.Cand s-a calit carnea binisor am adaugat 1 cana de apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc mic si tuciul acoperit cu un capac.Cand carnea a fost fiarta(a durat cam 30 min,am adaugat un pahar de...

Ficatei de pui cu otet balsamic si mamaliguta

In Pui la 15 Noi 2010

Ficateii i-am curatat,i-am spalat in multe ape si i-am lasat in apa rece pana am taiat legumele. Prazul si ceapa verde le-am spalat bine si le-am taiat rondele fine(la praz numai partea alba),ceapa uscata am curatat-o si am taiat-o pestisori,rosiile le-am decojit si le-am taiat...

Muschi de porc sibian

In Porc la 12 Noi 2010

Muschiul se curata de grasime,fibre si se taie felii de cate 1 cm ca un portofel...prima felie aproape pana jos si a doua pana jos asa incat dupa ce batem carnea bine ne alegem cu un snitel mare.Ne iasa 3 astfel de bucati.Dupa cum am spus le batem bine,pana obtinem niste snitele...

Desert prajitura cu ciocolata

In Prajituri la 12 Noi 2010

Zaharul (300 gr) cu apa si cacaua se fierb pe abur, se lasa putin la racit (sa fie cald, nu fierbinte) si se adauga cele 6 galbenusuri, amestecand bine. Blatul:  6 albusuri se bat spuma cu 1 lingura de zahar, se adauga pe rand 5 linguri din compozitia de mai sus si apoi cu o lingura se...

Muschi de porc fasii cu susan

In Porc la 10 Noi 2010

Feliile de cotlet le-am sarat,piperat,le-am taiat fasii de un deget de groase, de-a lungul,am presarat faina peste ele si le-am amestecat bine. Separat am batut 2 oua bine cu putina sare,am adaugat 4 lg.susan si faina pana am obtinut o coca mai groasa ca cea de clatite....

Ciorba de pui cu fasole oloaga(tucara)

In Ciorbe la 9 Noi 2010

Carnea de pui se portioneaza si se spala bine. Legumele le-am curatat si le-am taiat cubulete(1 morcov l-am taiat rundele) Carnea, legumele si fasolea pe care eu am avut-o in congelator, le-am pus in kukta(oala sub presiune)am umplut-o 3\4 cu apa rece ,am adaugat...

Pulpe de pui la cuptor

In Pui la 9 Noi 2010

Pulpele se curata de eventualele resturi de pene(puf)se spala bine,se sterg si se freaca cu sare,piper,verdeturi a la provence si le punem 30 min in frigider. Aprindem cuptorul.In tava de la cuptor asezam pulpele,punem 200 ml apa peste si introducem tava in cuptor pentru 15 min dupa...

Budinca a la Kamy

In Dulciuri la 8 Noi 2010

Merele le-am spalat,le-am curatat de coaja si de samburi,le-am taiat marunt,le-am pus intr-o craticioara cu putina apa si 2 lg.de zahar sa fiarba pana le-am putut zdrobi cu o furculita si le-am facut piure.Inainte sa sting focul am adaugat o ling de coaja de lamaie si cativa stropi de esenta de...

Pachetele de toamna

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2010

Sunca,casul si cascavalul l-am taiat cubulete marunte si le-am pus intr-un castron impreuna cu o mana de mazare,am pus putin piper si cimbru(imi place cimbrul ff mult) Foaia de aluat dupa ce s-a dezghetat am presarat-o pe o parte cu mult susan,am taiat-o cu forma(puteti sa taiati cercuri cu un...

Afisate 151 - 180 din 206 retete    

Postari recente

publicat la 29.01.2012

Pancakes cu branza de vaci

publicat la 29.01.2012

Paine fara framantare

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.

 
 
 
Retete preferate
Nectar de mere

Voturi:7

Clafoutis cu caise

Voturi:28

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]