Tiramisu reţetă adaptata

de kamy in Prajituri, 16 Feb 2011 | 8022 vizualizari

 

Am incercat sa nu ma abat prea mult de la Tiramisu reţetă originală, insa am adus ceva modificari in varianta mea ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare piscoturi(4 folii)
  • 500 gr.mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic gelatina transparenta dr.otker
  • 50 ml liquore amaretto
  • esenta rom,vanilie,migdale(daca nu aveti liquore)
  • 300 ml cafea expresso fara zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

Tiramisu reţetă adaptata

Preparam gelatina dupa instructiunile de pe plic in 100 ml apa si o lasam sa se raceasca.

Se freaca spuma galbenusurile, ouale intregi cu zaharul pudra,pana se mareste volumul,se adauga esentele,liquoreul si cate o ling.de mascarpone amestecand acuma incet de jos in sus cu o ling.,adaugam gelatina rece(dar aveti grija sa nu apuce sa se inchege)amestecand usor pana se omogenizeaza.

Intr-o forma dreptunghiulara se pune un rand de piscoturi inmuiate-n cafea,peste, jumate din crema,iara piscoturi inmuiate si crema.Se da la rece cateva ore iar inainte sa o servim pudram deasupra,cacao.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

piscoturile numai le treceti foarte repede prin cafea...daca le lasati mai mult ca se inmoaie prea tare

2

eu de data asta am pus deasupra 2 randuri de piscoturi,la cererea expresa a Sabinei

3

ar fi bine daca ati avea liquore amaretto,care este un ingredient care nu lipseste din reteta originala

4

se poate face si fara gelatina,dar mie imi place mai mult cu...e mai ...ferma crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

kamy 1

17.02.2011, 19:28

cris....am 4 mari si 3 pui cand am cumparat casa,am avut 1,dar f multi oameni isi arunca animalele pe acolo,ca-i la drum asa am ajuns la atatia...de mila vb lui nicu...mai bine cresteam un porc

mirela0911 1

17.02.2011, 22:33

ce bunatate ai facut

kamy 1

17.02.2011, 22:38

mirela...parca nici gustul nu mi-l mai aduc aminte

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]