Am incercat sa nu ma abat prea mult de la Tiramisu reţetă originală, insa am adus ceva modificari in varianta mea ;)
Tiramisu reţetă adaptata
Preparam gelatina dupa instructiunile de pe plic in 100 ml apa si o lasam sa se raceasca.
Se freaca spuma galbenusurile, ouale intregi cu zaharul pudra,pana se mareste volumul,se adauga esentele,liquoreul si cate o ling.de mascarpone amestecand acuma incet de jos in sus cu o ling.,adaugam gelatina rece(dar aveti grija sa nu apuce sa se inchege)amestecand usor pana se omogenizeaza.
Intr-o forma dreptunghiulara se pune un rand de piscoturi inmuiate-n cafea,peste, jumate din crema,iara piscoturi inmuiate si crema.Se da la rece cateva ore iar inainte sa o servim pudram deasupra,cacao.
Pofta buna!!
1
piscoturile numai le treceti foarte repede prin cafea...daca le lasati mai mult ca se inmoaie prea tare
2
eu de data asta am pus deasupra 2 randuri de piscoturi,la cererea expresa a Sabinei
3
ar fi bine daca ati avea liquore amaretto,care este un ingredient care nu lipseste din reteta originala
4
se poate face si fara gelatina,dar mie imi place mai mult cu...e mai ...ferma crema.