Vinete cu sos de roşii

de carmenvlad in Conserve, 23 Oct 2011 | 35388 vizualizari

 

Este o variantă mai uşoară a vinetelor împănate, cu mai puţin ulei şi cu un sos delicios de roşii.

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete potrivite
  • 2 kg roşii bine coapte
  • 200 ml ulei floarea soarelui
  • sare şi piper după gust
  • 2 căpăţâni usturoi
  • 1 legătură ţelină verde
  • crenguţe de cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu sos de roşii:

 

Vinetele se curăţă de coajă şi se taie felii groase de 1 cm. Se spală bine cu apă rece şi apoi se pun la scurs într-o strecurătoare. După ce s-au scurs se sărează puţin şi se frig pe o tigaie tip grill (se pot şi prăji, dar eu am vrut să evit surplusul de ulei). Se păstrează pe un platou până când se face şi sosul. Pentru sos se aleg roşii sănătoase şi bine coapte. Se spală cu apă rece, se taie în bucăţi şi se dau prin robot. Se pun îmreună cu uleiul într un vas să fiarbă la foc mic, până când uleiul se ridică deasupra. Se potriveşte de sare şi piper, se pune ţelina verde proaspăt tocată şi se opreşte focul. Usturoiul se curăţă şi se taie feliuţe mici. Acum începem să punem ingredientele în borcanele sterilizate în prealabil. Se pun câteva felii de vinete coapte, feliuţe de usturoi şi câteva linguri de sos firbinte. Se continuuă astfel până când s-au umplut toate borcanele. Ultimul strat trebuie să fie de sos de roşii. Se pune câte o crenguţă de cimbru în fiecare borcan şi se înfiletează capacele borcanelor.  Se pun borcanele în tava de aragaz şi se dau la cuptorul încins mediu pentru 10 minute. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească în cuptor până a doua zi. Se păstrează în cămară. Se pot folosi ca garnitură la fripturi sau se pot mânca ca atare.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos de roşii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Adjica simpla (1)