Mucenici

de kamy in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 4651 vizualizari

 

Toata lumea cu mucenici....am facut si eu asa ca trebuia sa-mi pun reteta.
Trebuie sa specific....aluatul si asamblarea (sa zic asa)de azi imi apartin ,in rest treaba migaloasa a facut-o Sabina si Nicu ptr. ca eu,ieri am fost o doamna, ca doar era ziua mea....nu?

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 150 gr.faina
  • 60 ml.apa calduta
  • putina sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie+portocala rasa
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1 zahar vanilat bourbon
  • zeama
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri zahar
  • 1 baton scortisoara
  • esenta de rom
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de lamaie+portocala rase
  • 1/2 lingura amidon
  • 2 lingurite cacao
  • sare
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Aluatul:

Intr-un castronel puneti ingredientele uscate de mai sus,adaugati apa calduta,framantati putin si obtineri un aluat elastic(daca se lipeste de maini,mai puneti putina faina).

Infainati blatul si intindeti cu sucitorul o foaie de cca 3-4 mm.Infainati si deasupra si taiati cu aparatul mucenicii.Daca nu aveti aparat taiati cu 2 pahare de diametre diferite cercuri(mici, cu interiorul gol),si le rasuciti la jumatate...asa obtineti un 8.

Se lasa de seara pana dimineata pe blat(rasfirati) sa se usuce.

Inainte sa-i punem la fiert,intr-o strecura ii agitati bine sa cada surplusul de faina.

Intr-o olicica puneti apa la fiert(in functie de cati mucenici aveti...se mai umfla la fiert) cu putina sare,iar cand da in clocot adaugati mucenicii si batonul de scortisoara.

Cand mucenicii sunt aproape fierti puteti adauga o jumate lingura de amidon desfacut in putina apa, daca vi se pare zeama subtire(eu am pus)

Inainte sa oprim focul punem miere,zahar,cacao,coaja de lamaie+portocala,zahar vanilat, dupa gust si scoatem batonul de scortisoara.

Dupa ce oprim focul adaugam nuca taiata marunt sau data prin masina, esenta de rom(nu fiola)si scortisoara daca mai e necesar(eu nu am mai pus...batonul fiert a dat o aroma puternica)

Serviti ,va rog!!!

TIPS-URI

1

Eu asa adaug ingredientele de cand ii fac si niciodata nu am simtit amareala la zeama ...am citit la unele retete ca trebuie sa se puna nuca,romul si scortisoara cand e zeama rece,ca altfel se amaraste....nu-i asa.

2

La noi se mananca si calzi si reci.

3

Eu am facut intr-o oala de 2 l(mi-au mai ramas mucenici)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (17)

mirela0911 1

09.03.2011, 21:52

Daca mai ai vreau si eu

kamy 1

09.03.2011, 21:54

mirela...sunt ca numai eu am mancat sabina cred ca a muncit prea mult la ei ieri si sotul nu-i acasa

adry88 1

12.06.2011, 13:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz