Prajitura RIGO-JANCSI

de kamy in Prajituri, 6 Mar 2011 | 26721 vizualizari

 

by miremirc.....99%numai ca am adaugat la crema un plic intaritor frisca ptr.ca mi s-a parut prea moale...data viitoare o sa pun numai 500 ml frisca lichida.Gustul nu-mi aduce aminte de rigo-jancsi de pe vremuri,dar e foarte buna,aromata si duuuulce.

 

INGREDIENTE

Blat :
  • 6 oua,
  • 7 lg zahar,
  • 7 lg apa rece,
  • 3 lg cacao,
  • 6 lg faina,
  • 1 plic praf de copt
Sirop :
  • 2 lg zahar,
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom(nu din fiola)
Crema :
  • 600 ml crema patiserie(frisca lichida)
  • 1 ciocolata amaruie,
  • 3 ciocolate cu lapte,
  • 2 lg ness(4 pliculete)
  • 1 intaritor frisca
Glazura :  
  • 100 g ciocolata cu lapte, 
  • 1 lg unt,
  • 2 lg lapte,
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura RIGO-JANCSI:

Crema:

Pe aburi,intr-o craticioara, punem frisca , ciocolata, ness-ul si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi inca 5 minute la foc mic si punem la rece.

Blat:

Mixam ouale cu zaharul pana se albesc, punem pe rand lingura cu lingura apa si mixam,apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt,amestecand cu o lingura usor de jos in sus, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,si o bagam in cuptorul in prealabil incalzit.E gata cand trece testul scobitorii(25 min la mine) Dupa ce blatul se raceste il taiem in doua.

Sirop:

Caramelizam putin zaharul pe foc apoi adaugam apa,lasam sa se raceasca si adaugam esenta de rom.

Glazura:

Punem laptele,untul si ciocolata pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam pana e aproape rece si apoi turnam peste blatul de deasupra.

Presarati eventual bombonele,sau faceti moturi din frisca sau crema(eu am oprit crema ca mi s-a parut multa)

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura RIGO-JANCSI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (54)

Giana 1

22.05.2014, 11:52

Imi place

Xandrinne 1

06.08.2014, 09:02

Am facut-o si eu, mi-a placut mult.

babi5 1

14.12.2014, 09:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]