Tort în două culori cu zmeură
Postat de: Satisfyyourcravings in TorturiFăina se amestecă cu praful de copt. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat creste tari cu puțină sare, se adaugă zahărul, uleiul, esențele, iar la final...Citeste continuarea
Tort raw vegan cu mentă și caju...
Postat de: Satisfyyourcravings in Vegan / Raw veganÎntr-un robot de bucătărie, se toacă și amestecă toate ingredientele până devin o pastă omogenă. Se toarnă compoziția obținută într-o tavă cu fund...Citeste continuarea
Triunghiuri cu ciuperci
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriCat timp aluatul sta la rece(el l-am tinut doar 30 de minute) pregatim umplutura astfel: ceapa si usturoiul taiate marunt se calesc usor in putin ulei de masline impreuna cu foaia de dafin. Se...Citeste continuarea
Tartine cu cremă de ridiche neagră
Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / GarnituriRidichile se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mică. Se storc ușor. Adăugați brânza, sarea și piperul, apoi omogenizați-le cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Tort cu mouse de ciocolata si capsune
Postat de: papabundetot in TorturiBlatul: Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana si-au dublat volumul,am adaugat apoi...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: amayrya in PrajituriTiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua cu ceva timp inainte ca sa se raceasca pana ne apucam de tiramisu. Cantitatea de cafea difera in functie de cat de mult tiramisu vom face. In...Citeste continuarea
Tajine de porc cu fructe uscate
Postat de: papabundetot in PorcCarnea: Am curatat si tocat marunt ceapa si usturoiul,le-am pus intr-o cratita cu ulei incins,am adaugat toate condimentele,apoi carnea si fructele uscate, pe carele-am taiat cubulete mici,am...Citeste continuarea
Tzatziki
Postat de: rena in SosuriPunem iaurtul intr-un castron. Curatam castravetele si il dam pe razatoare il stoarcem de zeama si il punem cu iaurtul,radem si usturoiul punem sare dupa gust adaugam si uleiul cu...Citeste continuarea
Tiramisu cu biscuti cu miere si...
Postat de: nadea68 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma. Batem bine si frisca.Punem la frigider pentru 10 minute frisca si albusurile. Galbenusurile le frecam cu zaharul.adaugam...Citeste continuarea
Turte de Craciun (poalele Maicii...
Postat de: adasev12 in DulciuriFoile de placinta se desfac cu grija si se taie in 4 parti, apoi se ia bucatica cu bucatica si se prajesc pe plita. Dupa ce se prajesc toate se pun la inmuiat in sirop facut din apa, zahar...Citeste continuarea
Tort de Craciun
Postat de: adasev12 in Torturi300 ml frisca impreuna cu ciocolata se topesc la bain marine si se lasa la racit. Se adauga apoi esenta de rom si apoi se spumeaza pana devine o crema consistenta. Piscoturile se insiropeaza...Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu fructe de pădure
Postat de: Ade200 in PrajituriTiramisu reţetă originală Se prepară o cafea tare și se lasă la răcit, apoi se strecoară. Se separă albusurile de gălbenușuri. Se pun zaharul și gălbenușurile împreună...Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: simona72 in DulciuriPt aluat: prima oara punem 200 gr zahar la caramelizat si stingem cu 100 ml apoa calduta. Lasam sa se raceasca. Intre timp amestecam cu un tel galbenusurile cu laptele, zaharul, mirodeniile,...Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu zmeura
Postat de: Constelatialeu in DulciuriTiramisu reţetă originală Galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele pe baie de abur pana se ingroasa.Se lasa la racit.Cand s-au racit le mai mixam cateva minute cu mixerul.Adaugam...Citeste continuarea
Tort cu crema de unt
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste.Separat se bat albusurile spuma tare.Peste galbenusuri se adauga faina si nuca macinata si se omogenizeaza compozitia.La final...Citeste continuarea
Turte rupte
Postat de: mihaelam90 in DulciuriFramantam aluatul pentru turte si le coacem in cuptor pe fundul tavii. Punem la fiert pentru sirop apa impreuna cu zaharul si coaja de lamaie si portocala, pentru a se raci. Pentru a inmuia...Citeste continuarea
Tocanita cu tacamuri de gaina
Postat de: mihaelar63 in PuiTacamurile de gaina se curata si sespala bine si se pun la fiert cu putina apa . Ceapa si usturoiul se curata , se toaca si se adauga peste carne + sare+boia . Fierbeti si lasati sa scada...Citeste continuarea
Tort de cafea
Postat de: gabrielacuisine in TorturiMod de preparare: Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare...Citeste continuarea
Turtă dulce pentru Crăciun
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriAcum eu o sa contrazic putin ce a spus domnul Bucatar maniac, dar nu este regula. Dansul spune ca aluatul trebuie pregatit cu o seara inainte pentru ca este cam greu de lucrat, fiind un pic...Citeste continuarea
Toba de casa
Postat de: Constelatialeu in Mezel de casaPentru ca am facut mai multa, sa impartim, cu mama, cu surorile, am mai cumparat organe, fata de cele ale porcului sacrificat. Se pun organele la fiert intr-un tuci mare, se adauga si sare....Citeste continuarea
Toba
Postat de: ralu_ca in Mezel de casaIntr-un vas cu apa am pus capatana si am spalat fb pana a iesit sangele. Apoi se pun toate la fiert cu cateva foi de dafin (10-12). Dupa ce s-au fiert pe jumatate se scoate carnea de pe oase si se...Citeste continuarea
Tort cu lamaie Dukan
Postat de: deyutzky in TorturiBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spume cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza separat cu indulcitorul, se adauga quarkul, budinca de lamaie, praful de...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si crema de unt
Postat de: AlexandraOrdean in TorturiBLATUL: Se separa albusele de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Separat se freaca galbenusurile cu praful de copt....Citeste continuarea
Tocana la cuptor
Postat de: bylaura in PorcSe taie carnea si cartofii cubulete, apoi ceapa fasii si se amesteca toate cu condimente dupa gust. Se pun in tava unsa cu ulei si se adauga 100 ml apa. Se acopera tava cu folie de aluminiu...Citeste continuarea
Tort cu crema de iaurt
Postat de: pushaa in TorturiMod de preparare: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Se bate bine albusul pana devine o spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se bate in continuare....Citeste continuarea
Tort crema de zahar ars
Postat de: Toamna07 in TorturiNe apucam de crema de zahar ars. Se pun 8 linguri de zahar intr-o forma sau cratita cu diametrul de 26 cm si se caramelizeaza,fara sa se arda.Se rasuceste cratita ,in asa fel incat zaharul...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si crema de sampanie
Postat de: miha in TorturiBlatul este un blat clasic de pandispan . Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile...Citeste continuarea
Tigaie picantă (de post)
Postat de: portiadelumina in Mancaruri de postTotul este foarte simplu. Am fiert cuburile de soia cu sare, apoi le-am scurs şi le-am presat uşor pentru a scoate apa din ele. Între timp am curăţat legumele şi le-am tocat,...Citeste continuarea
Tort cu crema de nectarine si prune
Postat de: rhapsody in TorturiBlat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele...Citeste continuarea
Tarta rustica cu ciocolata de casa...
Postat de: RuxyRux in PrajituriBlatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele si framantand un aluat de tarta( nu dureaza mult, in jur de 5 minute), pe care-l vom infaina cu amidon si-l vom pune la rece in folie pentru...Citeste continuarea
Tartine cu branza, rosii si rucola
Postat de: Bucataras in SandvisuriAm pregatit intai crema de branza. Am amestecat intr-un bol crema de branza Ceva fin cu putina branza cu mucegai, pentru a-i da un gust mai deosebit. Rosiile si rucola le-am spalat si le-am...Citeste continuarea
Taietei lati cu ratatouille si...
Postat de: Angelica in Paste1.Punem intr-o tigaie mai mare ulei de masline. 2.Luam carnatul si tragem cu mana din membrana bucatele mici de carne de marimea unor chiftelute.Le punem la prajit in tigaie la foc mediu pana se...Citeste continuarea
Tocăniţă de ciuperci
Postat de: portiadelumina in Mancaruri de postTotul este foarte simplu. Am curăţat toate legumele şi le-m tocat. Menţionez că rădăcinoasele le-am dat pe răzătoarea mare pentru că se "topesc" mai repede şi crează un...Citeste continuarea
Turta dulce 3
Postat de: timea in DulciuriSa ne apucam de treaba pentru ca o sa dureze ceva. E si mai bine daca aveti si ajutoare, mai ales la partea finala asa cum am avut eu :). Mai intai punem cele 200 gr de zahar la caramelizat...Citeste continuarea
Turte cu cascaval
Postat de: AnyCostescu in Aperitive / GarnituriFaina, drojdia, sare, oul si smantana se pun toate intr-un bol impreuna cu apa calduta si se framanta un aluat molicel dar nelipicios. Daca este nevoie adaugati apa. Se acopera aluatul cu un...Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: Criss in DulciuriIntr-o cratita se pun 2 linguri din cantitatea de zahar data si se lasa sa se caramelizeze usor. Se toarna apoi 125 ml apa rece si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Cand...Citeste continuarea
Tort festiv
Postat de: claudiaO in TorturiBlat 1: Topim ciocolata cu untul si nessul, dupa care o lasam sa se raceasca putin;adaugam zaharul, apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Punem faina amestecata cu sarea si la sfarsit...Citeste continuarea
Tort cu cremă de Coca-Cola
Postat de: panacris in TorturiFeliile de cozonac, tăiate de cca. 3 cm se așează pe fundul și pereții unui vas de sticlă, intercalându-se cu pișcoturi și se stropesc cu coca cola, ca să se însiropeze bine....Citeste continuarea
Tort cu mere
Postat de: ella87 in TorturiPe masura ce curatati merele, stropiti-le cu putin suc de lamaie ca sa nu se oxideze. Puneti pe fundul formei de copt 3 linguri de zahar, avand grija ca intreg fundul sa fie acoperit, apoi...Citeste continuarea
Tort cu mascarpone si lamaie
Postat de: Zamfira in TorturiBlatul: frecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile le batem spuma cu cealalta jumatate de zahar si un praf de sare. Adaugam uleiul si apa la galbenusuri. Adaugam la...Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: papabundetot in PrajituriIntr-o cratita am pus untul,mierea si zaharul si le-am incalzit usor pana cand zaharul s-a topit complet,am dat apoi cratita la rece cateva minute.Am rasturnat apoi continutul cratitei intr-un...Citeste continuarea
Trandafiri cu mere
Postat de: nadea68 in DulciuriFoietajul il scoatem din frigider si-l lasam la temperatura camerei. Merele le spalam,le taiem in doua,scoatem miezul si fiecare jumatate o taiem in felii cat mai subtiri. Intr-o tigaie mica...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu carne de porc
Postat de: deyutzky in PorcSe spala bine carnea si se taie cubulete mici. Curatam si spalam ceapa, morcovul, usturoiul si cartofii. Cartofii ii taiem cuburi, iar restul legumelor le taiem marunt. Punem ulei intr-o...Citeste continuarea
Tort cu crema de oua, frisca si fructe
Postat de: pusikmea in TorturiPregatim blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, peste care se pune laptele si se omogenizeaza compozitia....Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriIntr-un bol punem ouale, zaharul si mierea si le mixam pe toate pana se omogenizeaza. Apoi adaugam bicarbonatul stins cu otet, scortisoara si esenta de rom si mixam in continuare. La sfarsit...Citeste continuarea
Turte - Pelincile lui Isus
Postat de: ianculubita in DulciuriCu cateva zile inaintea Ajunului,coacem pe o tabla sau pe tava de la aragaz,jumatati de foi de placinta cu mare atentie pentru ca fiind foarte subtiri se ard repede;le punem una peste alta pe o...Citeste continuarea
Tort “Dark Night” crema...
Postat de: nico15 in TorturiSe separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul tos si cel vanilat. Se bate bine sa faca bezeaua moate, dupa care se scoate si se pune...Citeste continuarea
Tartă cu brânză și ciuperci
Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / GarnituriSe frământă untul împreună cu oul și sarea. Peste pasta obținută cernem făina, apoi frământăm din nou până la omogenizare. Întindem aluatul, îl punem...Citeste continuarea
Tartă cu lobodă, ricotta și...
Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / GarnituriPregătim un aluat fraged din toate ingredientele, frământându-le bine. Odată format îl punem la rece, timp în care ne vom ocupa de umplutură. După ce le spălăm,...Citeste continuarea
Tort Cora cu mousse de ciocolata si...
Postat de: nico15 in TorturiSe separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul tos. Se bate bine sa faca bezeaua moate, dupa care se scoate si se pune intr-un castron de plastic....Citeste continuarea