Tort cu fructe și ciocolată

de Rita Ilies in Torturi, 2 Ian 2014 | 4467 vizualizari

 

Nu se putea să intrăm în noul an fără un tort festiv care să ne îndulcească și care să ne răsfețe în noaptea dintre ani. Dacă în toți anii am văzut și am mâncat doar torturi cu frișcă, de care m-am săturat până peste cap, anul acesta am schimbat placa și am ales ciocolata. Am păstrat fructele, pentru a ne vitaminiza puțin. :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blatul de ciocolată:
  • 3 ouă
  • 160 g unt
  • 125 g zahăr
  • 250 g făină
  • 3 linguri cu lapte
  • două linguri cu cacao
  • o linguriță cu praf de copt
  • o linguriță cu bicarbonat
  • Ingrediente pentru blatul de vanilie:
  • 3 ouă
  • 4 linguri cu zahăr vanilinat
  • 3 linguri cu făină
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 400 g zahăr
  • 400 g unt gras ( 82 % - 85 % )
  • 50 g cacao
  • 5 ouă întregi
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe și ciocolată:

 Mixați untul cu zahărul. Adăugați ouăle și laptele. Separat amestecați făina, cacaoa și ingredientele pentru crescut. În amestecul lichid, adăugați treptat mixul din făină. Puneți hârtie de copt într-o formă de tort, adăugați compoziția și coaceți-o aproximativ 10-15 minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Faceți testul cu scobitoarea. Nu este un blat pretențios, deci veți putea deschide ușa de la cuptor fără probleme. În plus, e un blat cu un miros și gust delecios de ciocolată. :)

Separați albușurile de gălbenușuri. Acestea se bat spumă cu praful de sare. Adăugați treptat zahărul vanilinat și mixați la viteză mare până când veți obține o spumă tare și densă, adăugați apoi gălbenușurile mixând la viteză mică, iar la final, tot pe rând, presărați făina. Coaceți blatul la fel cum ați procedat cu cel de ciocolată.

Modul de preparare a cremei:

Se amestecă foarte bine ouăle cu zahărul și cacaoa cernută. Compoziția obținută se amestecă din nou și continuu pe bain marie până când se îngroașă. Se lasă să se răcească iar între timp frecăm bine untul până devine cremos. Când compoziția cu cacao s-a răcit, se toarnă peste unt și se amestecă energic până se omogenizează. Se lasă la frigider. Crema trebuie să fie TARE, încât să stea pe lingură.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher