Tort cu crema de nuca de cocos

de ela in Torturi, 2 Ian 2014 | 40195 vizualizari

 

azi se implinesc 3ani de bucataras.ro...un site in care te simti ca acasa,unde te intorci mereu fie ca iti este bine sau rau,cand vrei sa impartasesti cu cineva o bucurie sau cand simti nevoia sa plangi pe umarul cuiva si ai vrei sa auzi o vorba buna....un site cu oameni minunati,cu suflete frumoase....am gasit reteta in revista BUCATARIA PENTRU TOTI si mi-a placut foarte mult...am adaugat crema de vanilie si lichior de oua si a iesit ceva tare bun...

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 200 gr faina
  • 150gr zahar
  • 150 gr miez de nuca macinat foarte fin
  • 100 gr ciocolata neagra de menaj
  • 50 gr unt moale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt (nu era in reteta, dar eu l-am adaugat, ca sa creasca blatul )
  • CREMA:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 300 gr cocos(in reteta erau 200gr dar eu am pus mai mult)
  • 200 gr unt
  • 100 ml frisca
  • 200 ml crema vanilie (nu era in reteta, deci nu este obligatoriu, eu am gasit crema la LIDL)
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • DECOR:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte
  • 50 gr unt
  • 30 ml lichior de ciocolata
  • 1 lingura ulei,
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuca de cocos:

Frecam untul moale (lasat la temperatura camerei cu cateva ore inainte) cu zaharul (eu l-am macinat pudra) si zaharul vanilat, punem vasul la bain-marie, apoi adaugam ouale, ciocolata topita separat, apoi adaugam lichiorul de oua, miezul de nuca si sarea si lasam pe aburi vreo 15 minute, amestecand din cand in cand.

Luam de pe aburi si adaugam treptat faina cernuta cu praful de copt si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma de tort de 20 cm cu hartie de copt sau ungem cu unt si tapetam cu faina in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit 30-40 minute, la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem si lasam la racit, apoi il taiem in 3 foi. In reteta nu spunea ca trebuie insiropate foile dar eu am insiropat-o doar pe cea de sus cu apa si esenta de rom).

Pregatim crema: Lasam sa se topeasca ciocolata alba cu untul si frisca lichida, adaugam galbenusul de ou, laptele si zaharul vanilat,nuca de cocos si la sfasit adaugam crema de vanilie, lasam sa se ingroase putin. Omogenizam bine si lasam cateva minute sa se racoreasca.

Asamblam tortul, foi, crema, terminam cu foaie. Batem frisca cu intaritorul de frisca si imbracam tortul. Lasam putin la racit. Topim ciocolata cu frisca si untul, adaugam laptele si lichiorul, la final uleiul si omogenizam bine. Intindem cu un cutit peste frisca.

 

TIPS-URI

1

se pate face fara crema de vanilie si lichiorul de oua

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort elegant