Blat (cu diamentrul de 20 cm)
Crema
Sirop
200 ml frisca linchida + 2 linguri zahar - pentru ornat
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Adauga treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa rece. Mixeaza pana la diluarea completa.
Preincalzeste cuptorul.
Cerne faina impreuna cu cacaua si adauga-le peste albusuri. Bate usor galbenusurile si adauga-le peste faina apoi omogenizeaza totul amestecand cu o lingura de jos in sus.
Toarna amestecul intr-un vas tapetat cu hartie de copt, niveleaza si introdu vasul in cuptorul preincalzit.
Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Crema.
Pune intr-un bol galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar si zeama de lamaie. Mixeaza-le 4 minute pe baie de abur.
Raceste, adauga mascapone si mixeaza inca 1 minut pana la omogenizare.
Mixeaza frisca cu lingura de zahar ramasa (daca e frisca dulce renunta la adaosul de zahar), pana ajungi la consistenta dorita. Adauga amestecul de mascarpone si omogenizeaza usor.
Pentru sirop fierbe ingredientele 2 minute. Raceste.
Blatul rece taie-l in trei pe orizontala.
Aseaza o felie de blat, insiropeaza si intinde 1/3 din crema. Aseaza urmatorul blat si procedeaza la fel.
Aseaza al treilea blat, insiropeaza , apoi imbraca tortul in cele 200 ml frisca ramase, mixate bine. Orneaza cu crema ramasa.