Tocanita de dovlecel cu fasole verde
Postat de: Ina in Mancaruri de postIncepem prin a curata si spala bine legumele. Ceapa morcovul si ardeiul gras le tocam marunt si le calim usor in 4 linguri de ulei incins . Presaram putina sare si amestecam 1 minut,...Citeste continuarea
Tort cu clatite
Postat de: caroline in TorturiFacem un aluat pentru clatite amestecand laptele cu zaharul si faina.Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai subtiri. Ungem o tigaie cu ulei ,turnam aluat si il coacem pe...Citeste continuarea
Tort Johnny
Postat de: ralu_ca in TorturiIntr-un vas mixam albusurile cu zaharul pana se topeste acesta, se adauga unul cate unul, galbenusurile. In zeama de lamaie dizolvam praful de copt (sau in otet), pe care il adaugam in amestecul...Citeste continuarea
Tort Kinder
Postat de: susu in TorturiCrema alba: Punem frisca pe foc mic si cand ajunge la punctul de fierbere adaugam ciocolata rupra bucatele si amestecam continuu pana la omogenizare. Se lasa la racit sa ajunga la temperatura...Citeste continuarea
Tocanita de vita (Osompouko)
Postat de: rena in VitaPunem uleiul la incins intr-o oala apoi prajim putin carnea. Tocam ceapa cu usturoiul si le calim, dupa aceea stingem cu vin. Dam pe razatoare rosiile si amestecam cu bulion si zahar si...Citeste continuarea
Tort "Negresa"
Postat de: Retetegg in TorturiIntr-o cratita am pus untul, laptele si zaharul. Am pus cratita pe foc si am lasat pana s-au topit si omogenizat. Am adaugat cacao si esenta de rom. Am amestecat din nou si am mai...Citeste continuarea
Tort de Sfantul Ioan
Postat de: adasev12 in TorturiBlatul: Se separa ouale, iar albusurile si 2 lg de apa se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se bat pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se freaca putin cu...Citeste continuarea
Tiramisu reteta rapida
Postat de: Sorinnaa in PrajituriTiramisu reţetă originală Intr-un castron, se bate cu mixerul branza mascarpone cu zaharul pudra si vanilia pana devin o crema omogena mai groasa ca o smantana. Separat, se bate frisca...Citeste continuarea
Tort cu bezea de nuca si cafea
Postat de: timea in TorturiBlat 1: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile,...Citeste continuarea
Terina cu somon
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriMorcovii ii fierbem in apa cu sare , sau daca aveti fierti din supa sunt foarte buni si aceia,si ii lasam la racit Curatam restul legumelor si le taiem cubulete mici...Citeste continuarea
Tagliatelle cu mascarpone
Postat de: GretaRachita in PasteFierbem tagliatelele in apa sarata. Le scurgem de apa cand sunt inca al dente (nu foarte fierte; de obicei pt a fi al dente oprim fierberea cu circa 1-2 minute inainte de timpul prevazut pe...Citeste continuarea
Tartine cu creveti
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriCrevetii ii decongelam Intr-o craticioara mica punem untul si usturoiul putin la calit Adaugam crevetii si ii lasam putin (2 minute ) Adaugam sucul de portocala si coaja rasa precum...Citeste continuarea
Tort alb
Postat de: Bunica in TorturiBlat: Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri,ca un pandispan. Adauga faina amestecand usor de jos in sus. Forma se tapeteaza cu hartie de copt. Intreaga compozitie se toarna...Citeste continuarea
Tort aniversar
Postat de: AlexandraOrdean in TorturiSe pregateste crema de zahar ars Ouale intregi se mixeaza cu zaharul, cand primesc o consistenta spumoasa se adauga laptele Intr-o cratita separat se caramelizeaza zaharul si imbracam frumos...Citeste continuarea
Tort "Braduti de ciocolata"
Postat de: nadea68 in TorturiIntr-un castron punem zaharul,vanilia,ouale,si un pic de sare.Le batem la mana(nu electric) pana obtinem o crema spumoasa. Faina cernita o amestecam cu cacao si adaugam la oua.Adaugam si untul...Citeste continuarea
Tort de portocale
Postat de: xedo in TorturiPasul 1. In 250 ml lapte rece se dizolva 6 lingurite gelatina. Pasul 2. Separat se pun intr-un vas 6 galbenusuri, 10 linguri zahar, coaja rasa de la o portocala mai mica ( nu...Citeste continuarea
Tort Elegance si 3 ani de Bucataras!
Postat de: deyutzky in TorturiEu am inceput cu decoratiunile si frisca pentru ca acestea sa fie numai bune de decorat. Rupem ciocolata alba in bucati, o punem intr-o punga si o scufundam intr-o oala cu apa calda pana cand...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si nuca de cocos
Postat de: privatelaura in TorturiPornim cuptorul, intrucat blatul se face rapid. Intr-un vas, am amestecat ouale, uleiul, zaharul si laptele. Am adaugat faina cu praful de copt si am amestecat cat sa se omogenizeze. ...Citeste continuarea
Tort cu crema mascarpone si migdale...
Postat de: Toamna07 in TorturiCrema : Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul farin vanilat pana cand amestecul devine o spuma alba. Adaugam delicioasa crema mascarpone si batem in continuare pana cand compozitia se...Citeste continuarea
Tort ceas
Postat de: Criss in TorturiBlatul l-am facut doar din albusuri pentru ca mi s-au adunat destul de multe. Am mai si congelat din ele. Pentru blat, se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se bate in...Citeste continuarea
Tort Rudolf cu aroma de turta dulce
Postat de: danakarin in TorturiAvem nevoie de doua zile: Incepem cu prepararea fondantului , din cantitatea de mai sus iese cam 1 kg, il puteti folosi si mai tarziu daca il puneti la pastrare la rece. Am topit...Citeste continuarea
Tartine cu crema de branza si cod
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriPestele se fierbe, cand este fiert se scurege de apa si se amesteca cu branza. Se paseaza bine cu blenderul si se pune sare dupa gust. Painea se prajeste, si plating-ul il faceti cum doriti. Citeste continuarea
Taitei cu pui la cuptor
Postat de: rena in PuiTaiem puiul in bucati mari. Intr-o oala punem uleiul si prajim puiul pe anbele parti,tocam ceapa si usturoiul si il punem la calit. Dam rosiile pe razaroare si amestecam cu o lingura...Citeste continuarea
Tort cu fructe si mascarpone
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriFrecam spuma zaharul cu galbenusurile, adaugam crema mascarpone, esenta de vanilie si omogenizam amestecul. Separat amestecam frisca cu mixerul pana devine tare, apoi adaugam pe rand frisca in...Citeste continuarea
Tort de portocale si ciocolata
Postat de: nadea68 in TorturiSeparam galbenusurile de albusuri.Batem bine galbenusurile cu zaharul.Adaugam coaja de portocale si zeama lor.amestecam faina cu cacao si praful de copt. Adaugam la galbenusuri impreuna cu...Citeste continuarea
Tort cu crema de iaurt si mascarpone
Postat de: aliliana in TorturiBlatul: Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugandu-se lingura cu lingura zaharul. Se bate pana rezulta o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca...Citeste continuarea
Tort cu nuca si vanilie
Postat de: gaby_d in TorturiBlat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea cristalelor de zahar. Galbenusurile...Citeste continuarea
Tort Rudolf
Postat de: stratulatgeorgiana in TorturiSe fac 2 blaturi:primul din 8oua,8lg zahar batute spuma si 8lg de faina se coace blatul intr-o forma rotunda mai mare.Apoi se bat celelalte 6oua cu 6lg zahar spuma si se adauga 6lg faina si se...Citeste continuarea
Tort Minnie Mouse
Postat de: georgiana04 in TorturiGanache -ul de ciocolata se prepara astfel: Frisca lichida se pune la fiert pana atinge punctul de fierbere, se trage de pe foc si se pune peste ciocolata rupta bucatele.Se adauga untul, se...Citeste continuarea
Tort cu crema de lamaie
Postat de: gaby_d in TorturiBlat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Adauga treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa rece. Mixeaza pana la diluarea completa....Citeste continuarea
Tort cu cafea,piure de castane şi...
Postat de: diaconta in TorturiBlatul de prepara foarte usor,însa pentru ca am folosit o forma cam mica de 22 cm,s-a copt cam greu. Intr-un vas pe care l-am pus pe baie de aburi,am pus untul,cacaoa,zaharul,cafeaua...Citeste continuarea
Tarta de cartofi cu oua ochiuri
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriFierben cartofii in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoare. Spargem un ou peste cartofii rasi, adaugam ceapa data pe razatoare si scursa de zeama, condimentele preferate dupa gust, amestecam...Citeste continuarea
Tort cu fructe și ciocolată
Postat de: CulinaryRainbow in TorturiMixați untul cu zahărul. Adăugați ouăle și laptele. Separat amestecați făina, cacaoa și ingredientele pentru crescut. În amestecul lichid, adăugați treptat mixul din...Citeste continuarea
Tort cu crema de nuca de cocos
Postat de: ela in TorturiFrecam untul moale (lasat la temperatura camerei cu cateva ore inainte) cu zaharul (eu l-am macinat pudra) si zaharul vanilat, punem vasul la bain-marie, apoi adaugam ouale, ciocolata topita...Citeste continuarea
Tort de biscuiti
Postat de: RuxyRux in TorturiBiscuitii se pun intr-un vas mare si se zdrobesc. Laptele se infierbanta si in el se pune vanilia. Ouale se mixeaza cu zaharul si cu faina si o cana de lapte( din total), apoi se toarna in...Citeste continuarea
Tort Krantz
Postat de: getix in TorturiFOI : Intr-un bol, amestecam nuca, mierea, zaharul si ouale. Adaugam putin cate putin faina in care am cernut bicarbonatul. Se formeaza un aluat pe care il framantam pana nu se...Citeste continuarea
Tort pentru 2014
Postat de: Valclaudia in TorturiPrepararea blatului: -separam albusurile de galbenusuri; batem albusurile spuma cu 100 gr zahar; -frecam galbenusurile cu 100 gr. zahar, adaugam uleiul, apoi apa minerala; -stingem praful...Citeste continuarea
Tort Diplomat
Postat de: raluka93 in TorturiSe pune laptele intr-o cratita impreuna cu ouale si zaharul si se amesteca bine. Dupa ce sunt amestecate bine le punem la foc pe bain-marie amestecand incontinuu pana se face ca o smantana.O...Citeste continuarea
Triple Chocolate Cheescake
Postat de: Geanina87 in TorturiCaramel : Intr-o cratita cu fund dublu punem zaharul si apa si lasam la foc mediu sa se caramelizeze, amestecand cu o lingura din lemn.Cand incepe sa fiarba nu mai amestecam si dam focul mai...Citeste continuarea
Tort cu cafea si brandy
Postat de: timea in TorturiMixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat alternand cu apa. Mixam pana obtinem o spuma tare apoi adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. La final incorporam...Citeste continuarea
Tort in trei culori pentru a 300-a...
Postat de: mamaieelena in TorturiAm inceput prin a prepara cremele: gelatina am pus-o la hidratat in apa rece.Laptele pentru frisca l-am batut cu mixerul de la ambele creme(iaurt si vanilie).Jumatate din frisca am amestecat-o cu...Citeste continuarea
Tort pentru 2014
Postat de: Ina in TorturiBlatul: Se mixeaza ingredientele pentru blat, se toarna in forma (cu margini detasabile) tapetata cu hartie de copt si se coace 20-25 min. in cuptorul incins. Eu am folosit forma cu...Citeste continuarea
Tort cu ganache de ciocolata si visine
Postat de: georgiana04 in TorturiBlatul se imparte in 3. Ganache -ul eu il fac astfel:Se pune frisc pe foc mic pana atinge punctul de fierbere.Se trage apoi de pe foc, se toarna fierbinte peste ciocolata rupta bucati si se...Citeste continuarea
Tort cu crema de lime si fructe de...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Ouale, de la temperatura camerei, le mixam impreuna cu zaharul. Adaugam laptele si praful de copt. Cernem faina, cacaoa si le incorporam peste oua. Ungem o tava de tort, detasabila,...Citeste continuarea
Tort aniversar
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana sta ca o bezea.Se incorporeaza galbenusurile,faina si nuca macinata,omogenizandu-se bine.Se tapeteaza o forma de tort...Citeste continuarea
Terina de ficat
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCeapa se toaca marunt si se pune la calit in pachetul de unt.Adaugam si condimentele. Ficatul de pui se curata de pielite si se clateste sub jet de apa.Se pune si ficatul peste ceapa...Citeste continuarea
Tort cu afine si lamaie
Postat de: Zamfira in TorturiPregatirea blatului: Amestecam cu mixerul 6 galbenusuri cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine deschisa la culoare (ca o maioneza groasa). Batem spuma (nu foarte tare) 6 albusuri cu...Citeste continuarea
Tort cu struguri, nuci si crema de...
Postat de: rhapsody in TorturiBlat Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 80 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum,...Citeste continuarea
Tort de sarbatoare
Postat de: corina241 in TorturiBlatul de cacao :Separam albusurile si le batem spuma,adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul pana obtinem o pasta ca...Citeste continuarea
Tort Principele Nicolae
Postat de: adnia in TorturiMod de preparare: 1. Migdalele se scufunda in apa clocotita pentru 5 minute, dupa care se scurg si se clatesc cu apa rece. Se decojesc de pelicula maronie protectoare si raman albe. Se...Citeste continuarea