Tort de ciocolata cu cafea

de Oana in Torturi, 18 Ian 2014 | 5303 vizualizari

 

Cu intarziere, iata si tortul pregatit pentru ziua lui Vlad, Mare parte din produse au fost oferite de Dr,Oetker, un cadou inspirat pentru Craciun. Cacao, decoratiuni inimioare, esente, pliculete cu creme, zahar vanilat, praf de copt si multe altele, impreuna cu o reteta de tort, toate au fost binevenite. Multumesc inca o data Dr.Oetker!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr faina
  • 80 gr cacao Dr.Oetker
  • 400 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita praf de copt Dr.Oetker
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu Dr.Oetker
  • 125 ml ulei
  • 250 ml iaurt grecesc
  • 125 ml cafea proaspata fara cofeina
  • Crema:
  • 2 plicuri crema de cafea Dr.Oetker
  • 450 ml lapte rece
  • 4 linguri zahar pudra
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de cafea Dr.Oetker
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida hulala
  • nuca de cocos verde
  • creioane cu glazura Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu cafea:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Pentru blat, ingredientele uscate (faina, zahar, cacao, praf de copt si bicarbonat) se cern impreuna si se pun separat intr-un castron, apoi se amesteca cu un telul . Ingredientele lichide (si ouale) se amesteca in robotul de bucatarie, apoi se incorporeaza putin cate putin din amestecul uscat, mixand la viteza mica.

Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt (20 x 30 cm) si se rastoarna amestecul pentru blat. Se coace la foc mediu 35 de minute si se verifica cu scobitoarea. Se lasa putin la racit in tava, apoi se scoate blatul pe un grilaj, se dezlipeste hartia de copt cu grija si se lasa blatul la racit. Eu am facut blatul cu o zi inainte si l-am lasat apoi in tava, invelit in folie alimentara, la rece in balcon.

Se prepara siropul de apa cu zahar, se lasa la racit si apoi se adauga esenta de cafea.

Se prepara crema de cafea conform instructiunilor de pe plic.

Asamblare si decorare tort:

Se taie blatul in doua parti egale, pe orizontala. Se insiropeaza cu grija fiecare foaie. Se imparte crema in doua, cu jumatate se unge prima foaie, se adauga a doua, iar cu restul de crema se imbraca tortul.

Vlad a vrut un teren de fotbal, asa ca am tapetat cu nuca de cocos verde si am decorat cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (18)

Krystyan Trendy 1

19.01.2014, 12:15

minunat tort

Krystyan Trendy 1

19.01.2014, 12:15

La multi ani fericiti!

reisnaor_2006 1

15.12.2014, 11:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]