Tort cu mere

de ioana34 in Torturi, 10 Ian 2014 | 5498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 mere
  • 5 linguri zahar
  • o jumatate lingurita de scortisoara
  • Blatul:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicurizahar vaniliat
  • 200 ml frisca hulala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Merele se curata de coaja si se taie felii,apoi le punem intr-o cratita unsa cu putin ulei. Peste mere se presara cele 5 linguri de zahar. Introducem cratita la cuptor pt.aproximativ 30 minute la 180 de grade. Cand sunt aproape gata ele arata ca merele din compot (aproape coapte) Cand merele sunt aproape gata scoatem merele din cuptor si presaram scortisoara!

Blatul:batem spuma 5 albusuri. Odata obtinuta spuma adaugam pe rand cele 5 linguri de zahar, apoi 5 galbenusuri, praful de copt, zaharul vanilat si pe rand cele 5 linguri de faina. Asezam compozitia pt blat peste mere si mai lasam la cuptor aproximativ 20 de minute. Verificam apoi blatul cu o scobitoare.

Scoatem tortul din cuptor si-l lasam la frigider sa se raceasca. Dupa preferinta blatul se poate insiropa .Eu folosesc apa cu zahar!

Cand tortul s-a racit il intoarcem pe o farfurie plata astfel incat merele sa fie deasupra. Apoi  adaugam frisca hulala batuta spuma!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt,frisca si visine