Desert tort cu crema de mere coapte

de Lau in Torturi, 11 Aug 2021 | 4704 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 8 linguri faina(cu varf)
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Crema de mere coapte
  • 4 mere mari
  • 150 g zahar
  • 500 g mascarpone
  • 200 g smantana pentru frisca
  • scortisoara
  • Decor
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca
  • alune de padure
  • migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de mere coapte:

Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta si cu o paleta amestecam cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine inainte sa il feliem.

Crema de mere-eu am copt merele curatata de coaja si scobite, am adaugat o lingura de zahar amestecat cu scortisoara deasupra si am dat la cuptor pana ce intra usor furculita.

Dupa ce s-au racit foarte bine, le pasam cu blenderul pana ce obtinem un piure cremos.

Mixam mascarponele cu zaharul pudra, adaugam piureul de mere, scortisoara dupa gust, smantana penttru frisca care am mixat-o inainte.

Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat, inelul de la tava in care am copt blatul, insiropam si adaugam crema (din care oprim putin), a 2 foaie de blat insiropam si adaugam crema ramasa.

Dam tava la frigider cateva ore, indepartam inelul detasabil, topim ciocolata cu frisca si turnam deasupra lasand sa curga si pe margini, decoram cu migdale si alune sau dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mere coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Torturi spirala cu zmeura - Desert aniversar si reteta nr. 1800