A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Pasca cu ciocolata

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Se ia o bucata de aluat, se intinde o foaie, se unge o tava rotunda cu unt/margarina si se punem foaia de aluat. Crema: Topim ciocolata pe baie de aburi. Galbenusurile se freaca cu...Citeste continuarea

Prăjitură cu cremă ganache

Postat de: LadyCrs in Prajituri

Pentru prepararea blatului procedăm astfel : separăm albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile le vom freca cu zahărul până ce acesta se topește ( eu l-am preferat pudra să...Citeste continuarea

Pasca cu smantana.

Postat de: iri_love in Dulciuri

fiecare bucata de aluat se intinde si se aseaza in tavi rotunde care au fost unse cu unt.   apoi se adauga amestecul de:oua care le-am batut cu telul,peste care am adaugat...Citeste continuarea

Profiterol cu inghetata de capsuni

Postat de: mikidaniro in Dulciuri

          Inghetata: Intr-un vas punem pe foc 250ml frisca si o lasam pana se incalzeste(nu trebui sa fiarba).Intre timp mixam bine galbenusurile cu...Citeste continuarea

Pasta din ficat de pui si verdeata

Postat de: SanatateAcasa in Aperitive / Garnituri

Mod de preparare Ficatul de pui se fierbe. Dupa ce s-a racit putin, se paseaza cu o furculita si se scot pielitele si veenele separatoare. Se paseaza cu unt bio. Trebuie sa capate o textura...Citeste continuarea

Pulpă de curcan dezosată cu...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Curcan

Înainte de a prepara carnea de pasăre, obişnuiesc să o trec prin flacără, să se ia bine toţi perii apoi se spală, se şterge cu un prosop curat şi se dezosează (îi scot şi...Citeste continuarea

Pui aromat la cuptor & Orez cu...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Pui

Se şterge puiul, se trece prin flacără (adică :)) se pârleşte ), se spală, se ştrege din nou cu un şervet.  Se taie în două bucăţi. Se unge cu lămâie. Se...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Postat de: DinDragostePentruGatit in Pui

Se pârlesc pulpele, se curăţă, se spală. Se scot cobiile, se taie pulpele în două. Se pregăteşte marinata : se mojarează toale condimentele, se amestecă cu ulei şi...Citeste continuarea

Pilaf cu pui

Postat de: MotanLaOale in Pui

Puiul se curata, se spala, se portioneaza si se prajeste in ulei pe toate partile si se scoate pe hartie absorbanta. Eu avand sechele de mic copil impotriva oaselor de pui din mancare am facut...Citeste continuarea

Prajitura secuiasca

Postat de: miremirc in Prajituri

Pentru aluat : intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul , apoi oul intreg. Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si...Citeste continuarea

pasca cu branza de vaci

Postat de: iri_love in Dulciuri

Pentru inceput facem un aluat destul de elastic din ingrendientele scrise .     Apoi amestecam branza cu ouale, zaharul, stafidele, esenta de rom si faina. Aluatul il impartim in...Citeste continuarea

Piept de pui la gratar

Postat de: oana_pisicutza16 in Pui

Pieptul de pui se taie in felii subtiri Se condimenteaza ambele parti Se pun pe gratar si se prajesc pe ambele parti Se servesc calde alaturi de o salata sau garnitura Citeste continuarea

Papara cu salam

Postat de: oana_pisicutza16 in Aperitive / Garnituri

Taiem salamul cubulete si il punem intr-o tigaie la prajit cu putin ulei Intre timp batem ouale cu un pic de sare, lapte si branza topita Dupa ce s-a prajit salamul, adaugam ouale si lasam...Citeste continuarea

Pulpe fripte condimentate cu...

Postat de: Sidy in Pui

Pulpele fierte( date in clocot) se asezoneaza cu condimentele  si se pun intr-o craticioara in care adaugam vinul, cuisoarele si untura.Acoperim si lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti...Citeste continuarea

Porc cu cartofi condimentati la cuptor

Postat de: Sim0naWorld in Porc

Legumele le-am curatat, spalat si taiat in bucati, felii, rondele, apoi le-am comdimentat cu busuioc, combru, oregano, fulgi de ardei si delikat. Am amestecat bine, apoi am pus ulei de masline si...Citeste continuarea

Prajitura in 2 culori

Postat de: deyutzky in Prajituri

Foi: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu cele 8 linguri de zahar dupa care adaugam uleiul si apa si mixam bine. Separat intr-un castronel amestecam faina cu...Citeste continuarea

Pilaf de orez cu tocanita de porc

Postat de: aalliinnaa07 in Porc

PILAF: Curatam si spalam ceapa,o taiem marunt si o punem intr-o cratita la calit.Dupa ce este calita adaugam o lingurita de boia dulce si 1 cana de orez si amestecam timp de 2 min. Punem...Citeste continuarea

Paste cu granule de soia

Postat de: mamaieelena in Mancaruri de post

Punem apa cu sare la fiert pentru paste si in alta craticioara apa cu vegeta pentru soia. Cand clocoteste apa cu vegeta se adauga soia si se amesteca bine, apoi dam deoparte sa se raceasca....Citeste continuarea

Prajitura Sah

Postat de: diana_k in Prajituri

  Blat: batem albusurile, adaugam treptat zaharul. Mixam in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa, apoi incorporam galbenusurile.  la urma punem faina cernuta si praful de...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: oana_pisicutza16 in Prajituri

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele pana se formeaza un aluat omogen. Se imparte aluatul in doua parti egale si se intinde fiecare Se tapeteaza tava cu faina si se intinde o foaie de...Citeste continuarea

Paine cu margarina si cu ou razalit

Postat de: oana_pisicutza16 in Mancare copii

Se pun ouale la fiert (trebuie sa fie fierte tare) Feliile de paine se ung cu margarina Dupa ce s-au fiert ouale se tin putin sub un jet de apa rece Se curata ouale si se dau pe razatoare...Citeste continuarea

Poienita cu ciuperci (reteta nr 100)

Postat de: corina241 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spala intregi si se trag la tigaie cu putin ulei si 2 catei de usturoi. Separat se caleste usor ceapa impreuna cu morcovul,apoi se adauga orezul spalat si stingem totul cu 300 ml...Citeste continuarea

Prajitura cu fructe de padure si...

Postat de: mikidaniro in Prajituri

 Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar,zaharul...Citeste continuarea

Prajitura cu branza dulce sau fructe

Postat de: Sidy in Prajituri

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam bine de tot. Se amesteca bine galbenusurile cu untul, zahar si zaharul vanilat.Adaugam apoi faina si laptele putin cate putin sa se...Citeste continuarea

Panacotta cu zmeura si fructul...

Postat de: alldaycooking in Dulciuri

Pentru jeleul de zmeura am pus la fiert zmeura cu fructoza. In 5 lingurite de apa am hidratat un varf de lingurita agar agar pe care l-am adaugat la sosul de zmeura cand acesta a inceput sa...Citeste continuarea

Pleutorus la gratar

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Ciupercile se curata si se spala. Se stropesc cu ulei, zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare aromata. Se incinge gratarul, sau in cazul meu tigaia Doubleta, se frig ciupercile cca. 10...Citeste continuarea

Prajitura "Boema"

Postat de: Criss in Prajituri

Blatul: Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul si se bat cu mixerul pana se albesc si se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, nucile macinate si in...Citeste continuarea

Penne cu ton, legume al dente și...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Penne

Se pregătesc legumele pentru paste. Pastele se fierb al dente, se reduce timpul de fierbere scris pe pachet cu 1 chiar 2 minute. Într-o tigaie încinsă se pune tonul + uleiul,...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu prune

Postat de: oana_pisicutza16 in Prajituri

Se bate albusul spuma, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare Peste albusul batut cu zahar se adauga galbenusurile, faina, uleiul,vanilia si praful de copt stins cu zeama de...Citeste continuarea

Placinta cu branza cremoasa si stafide

Postat de: ela in Prajituri

Lasam foile de placinta sa se dezghete,in frigider de seara pana dimineata. Stafidele le punem la inmuiat in rom,cateva ore. Desfacem foile cu grija si le ungem cu ulei pe fiecare in...Citeste continuarea

Pâinici cu seminte de in şi ulei...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Piine

Se pregătește maiaua: Se amestecă: drojdie + zahăr + ulei de măsline + 200 g făină + tărâțe, se adaugă apă cât să se obțină o pastă de consistența...Citeste continuarea

Paste cu branza si sunca

Postat de: oana_pisicutza16 in Paste

Pastele se pun la fiert in apa cu ptin ulei Sunca se taie in bucati mai mici Se pregateste branza Dupa ce s-au fiert pastele se strecoara de apa si se trec pe sub un jet de apa rece...Citeste continuarea

Piersici de post

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Se amesteca, apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, dupa care se adauga faina, esenta de rom si coaja de lamaie. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat moale,...Citeste continuarea

Paine cu sana

Postat de: Sim0naWorld in Piine

Faina am pus-o intr-un vas, iar in mijlocul ei am adaugat drojdia uscata. Am amestecat bine, apoi am adaugat sana, continuand sa amestec. Am pus si sarea, iar apoi treptat apa calduta. La urma am...Citeste continuarea

Pasca

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

Se pregateste aluatul: Se incalzeste laptele cu zaharul, sarea si coaja de lamaie. Drojdia se pune in putin lapte caldut. Se pune faina peste care se adauga laptele caldut (nu...Citeste continuarea

Prajitura cu capsuni

Postat de: marinicayou10 in Prajituri

In primul rand,curatam capsunile,le spalam,le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste ele. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam bine cu 100 gr de zahar si...Citeste continuarea

Pasca cu branza fara aluat

Postat de: Ksenya in Dulciuri

Branza   se freaca cu zaharul, galbenusurile si untul topit. Se adauga faina, praful de copt stins cu putina zeama lamaie si sarea , grisul, laptele praf coaja de portocala ,esenta de...Citeste continuarea

Prajitura Victoria

Postat de: alice_ciobanu in Torturi

 Incingeti cuptorul la 180grade sau treapta 4. Apoi ungeti doua tavi rotunde de 20 cm, cu unt si tapetati cu ceva faina.  Untul, la temperatura camerei, il mixati cu zaharul pana cand...Citeste continuarea

Pui Tikka Masala

Postat de: alice_ciobanu in Pui

Intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul de nuca/arahide si  adauga ceapa taiata julien. Caleste-o cateva minute pana ce devine moale si aurie. Adauga ardeii curatati de seminte si tocati...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si glazura de miere

Postat de: Maria68 in Prajituri

Se decojesc merele, se curata de cotoare si se taie felii. Se stropesc imediat cu suc de lamaie. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se bate untul la temperatura camerei cu mixerul. Se inglobeaza pe...Citeste continuarea

Piure de cartofi

Postat de: oana_pisicutza16 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se spala cu apa rece Se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare Dupa ce s-au fiert cartofii se scurg de apa Se mixeaza cartofii pana se zdrobesc,...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu nuca si cirese

Postat de: oana_pisicutza16 in Prajituri

Se curata ciresele de samburi si se lasa sa se scurga de zeama de la compot Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga zaharul vanilat si zahrul dupa care se bate in continuare...Citeste continuarea

Placinta cu dovleac

Postat de: grasu64 in Prajituri

Dovleacul se taie, se curata de coaja, apoi se rade pe razatoarea mare. Intr-o cratita se pune putin ulei, in care se caleste dovleacul ras impreuna cu zaharul. Cand s-a inmuiat putin doveacul, se...Citeste continuarea

Piept de curcan cu ciuperci si...

Postat de: Sidy in Curcan

Pieptul de curcan se taie feliute care se prajesc bine pe ambele parti intr-o tigaie in putin ulei.Dupa ce s-au rumenit bine se scot pe o hartie absorbanta sa se prelinga uleiul in plus....Citeste continuarea

Prajitura cu branza

Postat de: mimmi in Prajituri

Prima data pregatim blatul alb : Separam ouale,galbenusurile le frecam cu zaharul. Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri. Cernem faina impreuna cu praful de...Citeste continuarea

Placinta cu urzici

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

 Drojdia sfarmata se amesteca cu 50 ml apa calduta si 1 lingurita zahar,se lasa deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem sare si framantam un...Citeste continuarea

Paste cu carne

Postat de: alinutzika in Fusilli

Se condimenteaza carnea si se pune la prajit, in cuptor sau pe aragaz. Daca faceti pe aragaz, caliti mai intai in ulei ceapa tocata, apoi adaugati carnea si prajiti la foc mediul adaugand apa...Citeste continuarea

Perisoare in sos

Postat de: sufletista in Pui

Pieptul de pui se trece prin masina de tocat. Carnea se amesteca cu branza, oul batut putin, condimente, patrunjel, rozmarin, gris si condimente dupa gust. Amestecam bine, acoperim si dam bolul...Citeste continuarea

Porc la tava in sos de rosii si...

Postat de: Sim0naWorld in Porc

Carne se taie bucati, se condimenteaza si se lasa cateva ore sa-si ia aromele. Se pun bucatile intr-o tava in care ati pus putin ulei si apa. Se da la cuptor, la foc potrivit, 30 min, apoi...Citeste continuarea

Paine cu cartofi si patrunjel

Postat de: sufletista in Piine

Cartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert cu condimente, ii pisam cu furculita, adaugam cascavalul dat prin razatoare, patrunjelul tocat, sare dupa gust. Faina o cernem intr-un lighean,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]