Pasca cu ciocolata
Postat de: deyutzky in DulciuriSe ia o bucata de aluat, se intinde o foaie, se unge o tava rotunda cu unt/margarina si se punem foaia de aluat. Crema: Topim ciocolata pe baie de aburi. Galbenusurile se freaca cu...Citeste continuarea
Prăjitură cu cremă ganache
Postat de: LadyCrs in PrajituriPentru prepararea blatului procedăm astfel : separăm albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile le vom freca cu zahărul până ce acesta se topește ( eu l-am preferat pudra să...Citeste continuarea
Pasca cu smantana.
Postat de: iri_love in Dulciurifiecare bucata de aluat se intinde si se aseaza in tavi rotunde care au fost unse cu unt. apoi se adauga amestecul de:oua care le-am batut cu telul,peste care am adaugat...Citeste continuarea
Profiterol cu inghetata de capsuni
Postat de: mikidaniro in DulciuriInghetata: Intr-un vas punem pe foc 250ml frisca si o lasam pana se incalzeste(nu trebui sa fiarba).Intre timp mixam bine galbenusurile cu...Citeste continuarea
Pasta din ficat de pui si verdeata
Postat de: SanatateAcasa in Aperitive / GarnituriMod de preparare Ficatul de pui se fierbe. Dupa ce s-a racit putin, se paseaza cu o furculita si se scot pielitele si veenele separatoare. Se paseaza cu unt bio. Trebuie sa capate o textura...Citeste continuarea
Pulpă de curcan dezosată cu...
Postat de: DinDragostePentruGatit in CurcanÎnainte de a prepara carnea de pasăre, obişnuiesc să o trec prin flacără, să se ia bine toţi perii apoi se spală, se şterge cu un prosop curat şi se dezosează (îi scot şi...Citeste continuarea
Pui aromat la cuptor & Orez cu...
Postat de: DinDragostePentruGatit in PuiSe şterge puiul, se trece prin flacără (adică :)) se pârleşte ), se spală, se ştrege din nou cu un şervet. Se taie în două bucăţi. Se unge cu lămâie. Se...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Postat de: DinDragostePentruGatit in PuiSe pârlesc pulpele, se curăţă, se spală. Se scot cobiile, se taie pulpele în două. Se pregăteşte marinata : se mojarează toale condimentele, se amestecă cu ulei şi...Citeste continuarea
Pilaf cu pui
Postat de: MotanLaOale in PuiPuiul se curata, se spala, se portioneaza si se prajeste in ulei pe toate partile si se scoate pe hartie absorbanta. Eu avand sechele de mic copil impotriva oaselor de pui din mancare am facut...Citeste continuarea
Prajitura secuiasca
Postat de: miremirc in PrajituriPentru aluat : intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul , apoi oul intreg. Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si...Citeste continuarea
pasca cu branza de vaci
Postat de: iri_love in DulciuriPentru inceput facem un aluat destul de elastic din ingrendientele scrise . Apoi amestecam branza cu ouale, zaharul, stafidele, esenta de rom si faina. Aluatul il impartim in...Citeste continuarea
Piept de pui la gratar
Postat de: oana_pisicutza16 in PuiPieptul de pui se taie in felii subtiri Se condimenteaza ambele parti Se pun pe gratar si se prajesc pe ambele parti Se servesc calde alaturi de o salata sau garnitura Citeste continuarea
Papara cu salam
Postat de: oana_pisicutza16 in Aperitive / GarnituriTaiem salamul cubulete si il punem intr-o tigaie la prajit cu putin ulei Intre timp batem ouale cu un pic de sare, lapte si branza topita Dupa ce s-a prajit salamul, adaugam ouale si lasam...Citeste continuarea
Pulpe fripte condimentate cu...
Postat de: Sidy in PuiPulpele fierte( date in clocot) se asezoneaza cu condimentele si se pun intr-o craticioara in care adaugam vinul, cuisoarele si untura.Acoperim si lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti...Citeste continuarea
Porc cu cartofi condimentati la cuptor
Postat de: Sim0naWorld in PorcLegumele le-am curatat, spalat si taiat in bucati, felii, rondele, apoi le-am comdimentat cu busuioc, combru, oregano, fulgi de ardei si delikat. Am amestecat bine, apoi am pus ulei de masline si...Citeste continuarea
Prajitura in 2 culori
Postat de: deyutzky in PrajituriFoi: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu cele 8 linguri de zahar dupa care adaugam uleiul si apa si mixam bine. Separat intr-un castronel amestecam faina cu...Citeste continuarea
Pilaf de orez cu tocanita de porc
Postat de: aalliinnaa07 in PorcPILAF: Curatam si spalam ceapa,o taiem marunt si o punem intr-o cratita la calit.Dupa ce este calita adaugam o lingurita de boia dulce si 1 cana de orez si amestecam timp de 2 min. Punem...Citeste continuarea
Paste cu granule de soia
Postat de: mamaieelena in Mancaruri de postPunem apa cu sare la fiert pentru paste si in alta craticioara apa cu vegeta pentru soia. Cand clocoteste apa cu vegeta se adauga soia si se amesteca bine, apoi dam deoparte sa se raceasca....Citeste continuarea
Prajitura Sah
Postat de: diana_k in PrajituriBlat: batem albusurile, adaugam treptat zaharul. Mixam in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa, apoi incorporam galbenusurile. la urma punem faina cernuta si praful de...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: oana_pisicutza16 in PrajituriSe amesteca intr-un bol toate ingredientele pana se formeaza un aluat omogen. Se imparte aluatul in doua parti egale si se intinde fiecare Se tapeteaza tava cu faina si se intinde o foaie de...Citeste continuarea
Paine cu margarina si cu ou razalit
Postat de: oana_pisicutza16 in Mancare copiiSe pun ouale la fiert (trebuie sa fie fierte tare) Feliile de paine se ung cu margarina Dupa ce s-au fiert ouale se tin putin sub un jet de apa rece Se curata ouale si se dau pe razatoare...Citeste continuarea
Poienita cu ciuperci (reteta nr 100)
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala intregi si se trag la tigaie cu putin ulei si 2 catei de usturoi. Separat se caleste usor ceapa impreuna cu morcovul,apoi se adauga orezul spalat si stingem totul cu 300 ml...Citeste continuarea
Prajitura cu fructe de padure si...
Postat de: mikidaniro in PrajituriBlat: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar,zaharul...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce sau fructe
Postat de: Sidy in PrajituriSe separa galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam bine de tot. Se amesteca bine galbenusurile cu untul, zahar si zaharul vanilat.Adaugam apoi faina si laptele putin cate putin sa se...Citeste continuarea
Panacotta cu zmeura si fructul...
Postat de: alldaycooking in DulciuriPentru jeleul de zmeura am pus la fiert zmeura cu fructoza. In 5 lingurite de apa am hidratat un varf de lingurita agar agar pe care l-am adaugat la sosul de zmeura cand acesta a inceput sa...Citeste continuarea
Pleutorus la gratar
Postat de: panacris in Mancaruri de postCiupercile se curata si se spala. Se stropesc cu ulei, zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare aromata. Se incinge gratarul, sau in cazul meu tigaia Doubleta, se frig ciupercile cca. 10...Citeste continuarea
Prajitura "Boema"
Postat de: Criss in PrajituriBlatul: Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul si se bat cu mixerul pana se albesc si se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, nucile macinate si in...Citeste continuarea
Penne cu ton, legume al dente și...
Postat de: DinDragostePentruGatit in PenneSe pregătesc legumele pentru paste. Pastele se fierb al dente, se reduce timpul de fierbere scris pe pachet cu 1 chiar 2 minute. Într-o tigaie încinsă se pune tonul + uleiul,...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu prune
Postat de: oana_pisicutza16 in PrajituriSe bate albusul spuma, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare Peste albusul batut cu zahar se adauga galbenusurile, faina, uleiul,vanilia si praful de copt stins cu zeama de...Citeste continuarea
Placinta cu branza cremoasa si stafide
Postat de: ela in PrajituriLasam foile de placinta sa se dezghete,in frigider de seara pana dimineata. Stafidele le punem la inmuiat in rom,cateva ore. Desfacem foile cu grija si le ungem cu ulei pe fiecare in...Citeste continuarea
Pâinici cu seminte de in şi ulei...
Postat de: DinDragostePentruGatit in PiineSe pregătește maiaua: Se amestecă: drojdie + zahăr + ulei de măsline + 200 g făină + tărâțe, se adaugă apă cât să se obțină o pastă de consistența...Citeste continuarea
Paste cu branza si sunca
Postat de: oana_pisicutza16 in PastePastele se pun la fiert in apa cu ptin ulei Sunca se taie in bucati mai mici Se pregateste branza Dupa ce s-au fiert pastele se strecoara de apa si se trec pe sub un jet de apa rece...Citeste continuarea
Piersici de post
Postat de: pusikmea in DulciuriSe amesteca, apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, dupa care se adauga faina, esenta de rom si coaja de lamaie. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat moale,...Citeste continuarea
Paine cu sana
Postat de: Sim0naWorld in PiineFaina am pus-o intr-un vas, iar in mijlocul ei am adaugat drojdia uscata. Am amestecat bine, apoi am adaugat sana, continuand sa amestec. Am pus si sarea, iar apoi treptat apa calduta. La urma am...Citeste continuarea
Pasca
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriSe pregateste aluatul: Se incalzeste laptele cu zaharul, sarea si coaja de lamaie. Drojdia se pune in putin lapte caldut. Se pune faina peste care se adauga laptele caldut (nu...Citeste continuarea
Prajitura cu capsuni
Postat de: marinicayou10 in PrajituriIn primul rand,curatam capsunile,le spalam,le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste ele. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam bine cu 100 gr de zahar si...Citeste continuarea
Pasca cu branza fara aluat
Postat de: Ksenya in DulciuriBranza se freaca cu zaharul, galbenusurile si untul topit. Se adauga faina, praful de copt stins cu putina zeama lamaie si sarea , grisul, laptele praf coaja de portocala ,esenta de...Citeste continuarea
Prajitura Victoria
Postat de: alice_ciobanu in TorturiIncingeti cuptorul la 180grade sau treapta 4. Apoi ungeti doua tavi rotunde de 20 cm, cu unt si tapetati cu ceva faina. Untul, la temperatura camerei, il mixati cu zaharul pana cand...Citeste continuarea
Pui Tikka Masala
Postat de: alice_ciobanu in PuiIntr-o tigaie incapatoare incinge uleiul de nuca/arahide si adauga ceapa taiata julien. Caleste-o cateva minute pana ce devine moale si aurie. Adauga ardeii curatati de seminte si tocati...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si glazura de miere
Postat de: Maria68 in PrajituriSe decojesc merele, se curata de cotoare si se taie felii. Se stropesc imediat cu suc de lamaie. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se bate untul la temperatura camerei cu mixerul. Se inglobeaza pe...Citeste continuarea
Piure de cartofi
Postat de: oana_pisicutza16 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se spala cu apa rece Se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare Dupa ce s-au fiert cartofii se scurg de apa Se mixeaza cartofii pana se zdrobesc,...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu nuca si cirese
Postat de: oana_pisicutza16 in PrajituriSe curata ciresele de samburi si se lasa sa se scurga de zeama de la compot Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga zaharul vanilat si zahrul dupa care se bate in continuare...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac
Postat de: grasu64 in PrajituriDovleacul se taie, se curata de coaja, apoi se rade pe razatoarea mare. Intr-o cratita se pune putin ulei, in care se caleste dovleacul ras impreuna cu zaharul. Cand s-a inmuiat putin doveacul, se...Citeste continuarea
Piept de curcan cu ciuperci si...
Postat de: Sidy in CurcanPieptul de curcan se taie feliute care se prajesc bine pe ambele parti intr-o tigaie in putin ulei.Dupa ce s-au rumenit bine se scot pe o hartie absorbanta sa se prelinga uleiul in plus....Citeste continuarea
Prajitura cu branza
Postat de: mimmi in PrajituriPrima data pregatim blatul alb : Separam ouale,galbenusurile le frecam cu zaharul. Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri. Cernem faina impreuna cu praful de...Citeste continuarea
Placinta cu urzici
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriDrojdia sfarmata se amesteca cu 50 ml apa calduta si 1 lingurita zahar,se lasa deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem sare si framantam un...Citeste continuarea
Paste cu carne
Postat de: alinutzika in FusilliSe condimenteaza carnea si se pune la prajit, in cuptor sau pe aragaz. Daca faceti pe aragaz, caliti mai intai in ulei ceapa tocata, apoi adaugati carnea si prajiti la foc mediul adaugand apa...Citeste continuarea
Perisoare in sos
Postat de: sufletista in PuiPieptul de pui se trece prin masina de tocat. Carnea se amesteca cu branza, oul batut putin, condimente, patrunjel, rozmarin, gris si condimente dupa gust. Amestecam bine, acoperim si dam bolul...Citeste continuarea
Porc la tava in sos de rosii si...
Postat de: Sim0naWorld in PorcCarne se taie bucati, se condimenteaza si se lasa cateva ore sa-si ia aromele. Se pun bucatile intr-o tava in care ati pus putin ulei si apa. Se da la cuptor, la foc potrivit, 30 min, apoi...Citeste continuarea
Paine cu cartofi si patrunjel
Postat de: sufletista in PiineCartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert cu condimente, ii pisam cu furculita, adaugam cascavalul dat prin razatoare, patrunjelul tocat, sare dupa gust. Faina o cernem intr-un lighean,...Citeste continuarea


















