Pasca poloneza cu glazura de ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 17 Apr 2012 | 10708 vizualizari

 

Hristos a Inviat!!!! Incep prin a spune ca este cea mai buna pasca pe care am mancat-o pana acum.
De cand am vazut reteta Irinei http://www.bucatariairinei.ro/2012/04/pasca-poloneza-cu-glazura-de-ciocolata.html i-am pus gand rau :))
Iti multumesc tare mult draga mea pentru reteta, o voi pregatii mereu de-acum inainte si o puteti pregatii si voi daca nu sunteti fani aluatului clasic pentru pasca si mai ales daca iubiti ciocolata, trebuie sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 g faina
  • 75 g zahar pudra
  • un ou
  • 100 g unt/margarina
  • 150 ml lapte
  • pudra de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf copt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 100 g stafide
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca poloneza cu glazura de ciocolata:

Se mixeaza oul cu zaharul pana devine o spuma, dupa care se adauga untul la temperatura camerei si se omogenizeaza, se adauga laptele, faina, praful de copt, pudra de vanilie si cacaoa, dupa care se omogenizeaza bine.

Se tapeteaza o tava rotunda cu peretii detasabili, cu hartie de copt, care se unge cu putin unt si se toarna 3/4 din compozitia rezultata mai sus.

Se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 12 minute.

Intre timp se pregateste crema:

Se mixeaza branza cu ouale, zaharul si vanilia, dupa care se adauga stafidele bine spalate.

Se scoate tava din cuptor, se toarna crema de branza, dupa care, peste crema se pune si restul de blat.

Se da din nou la cuptor pentru cca 35-40 min, se face testul cu scobitoare ( timpul de coacere poate fi diferit in fct de fiecare cuptor).

Cand este gata se scoate din tava si se lasa la racit.

Cand s-a racit foarte bine se pregateste glazura:

Se pune ciocoata, untul si laptele intr-un ibric la foc mic, se amesteca pana la omogenizare, se lasa sa se racoreasca si sa se intareasca putin, dupa care se distribuie frumos peste pasca.

Se orneaza cu fulgi de migdale, nuca de cocos verde si bomboane ( optional).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce