Dacă e toamnă, dovleacul este nelipsit din preparatele dulci, iar această plăcintă este foarte simplă și foarte gustoasă.
Pentru această Plăcintă cu dovleac - Rețeta simplă și gustoasă, ai nevoie de următoarele ingrediente: foi de plăcintă, dovleac, zahăr, unt și nucă.
Cum se prepara Plăcinta cu dovleac - Rețeta simplă și gustoasă:
Într-o tigaie, rumenește ușor miezul de nucă, apoi scoate-l pe o farfurie.
Curăță dovleacul de coajă, apoi rade-l pe răzătoarea mare.
Într-o tigaie, pune un cub de unt la topit, apoi adaugă dovleacul ras, zahărul tos și pe cel vanilat. Călește dovleacul la foc mic, amestecând ocazional, până când se înmoaie și scade lichidul. Lasă compoziția să se răcească puțin.
Unge câte o foaie de plăcintă cu unt topit, apoi suprapune câte trei. Cu ajutorul unei linguri, ia din compoziția de dovleac călit și întinde în strat egal pe toată suprafața foilor, apoi adaugă miez de nucă. Rulează strâns. Procedează la fel cu restul foilor.
Așază rulourile de plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge-le cu unt topit.
Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace plăcinta timp de 25-30 de minute, la 170 grade C, până când devine aurie.
După coacere, scoate plăcinta din cuptor și las-o să se răcească puțin, apoi presară zahăr pudră deasupra.
Taie și servește! Este delicioasă atât caldă, cât și rece.
Încearcă și rețeta de Chec pufos cu dovleac copt sau varianta de Cozonac cu dovleac, o rețetă pe care merită să o încerci.
Îți recomandăm și rețeta de Chec cu dovleac și nuci.