A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Prajitura cu crema de ciocolata

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Galbenusurile se amesteca separat cu uleiul, apa si esenta de rom dupa care se toarna peste albusuri si se amesteca usor....Citeste continuarea

Pizza pas cu pas

Postat de: Ade200 in Pizza

Se amestecă drojdia cu zahărul, o parte din laptele călduţ şi făină să fie ca o smântână groasă şi se lasă la crescut.Când s-a dublat volumul, se adaugă restul de...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: SanatateAcasa in Piine

Se paseaza cubul de drojdie si se adauga putina sare. Se amesteca pana ce se obtine un lichid omogen. Se adauga apoi apa si, putin cate putin, se varsa faina. Faina nu se adauga toata odata, ci...Citeste continuarea

Placinta de mere

Postat de: SanatateAcasa in Mancaruri de post

Se dizolva praful de copt in sucul de lamaie. Se adauga apa calda, coaja de lamaie, uleiul si se adauga faina incetul cu incetul. Se framanta. Se lasa sa creasca si se acopera cu servet. Aluatul...Citeste continuarea

Prajitura cu cacao

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

mixam margarina cu zaharul,adaugam smantana,cacao,esenta de rom si amestecam. adaugam praful de copt si faina cat sa iasa o compozitie mai groasa ca o smantana....Citeste continuarea

Pulpe cu sos de smantana si ciuperci

Postat de: Sidy in Pui

Spalam pulpele si le taiem in doua. Curatam ceapa si o taiem julien. Tocam marunt patrunjelul verde. Curatam si presam usturoiul. Calim ceapa in putin ulei , adaugam pulpele si...Citeste continuarea

Pufosele (gogosi de post)

Postat de: deyutzky in Mancaruri de post

Drojdia se dizolva in putina apa calda cu o lingurita de zahar. Intr-un vas separat, amestecam apa calda, zaharul, uleiul, sarea, zaharul vanilat si esenta de rom pana cand zaharul se dizolva....Citeste continuarea

Paine cu cartofi

Postat de: mimmi in Piine

In prima faza trebuie sa punem cartofii la fiert in apa cu sare,cand sunt fierti,ii curatam de coaja si ii pasam cu furculita si potrivim din nou cu sare. Cernem faina intr-un bol,punem in mijloc...Citeste continuarea

Pulpa de curcan cu rozmarin si sos...

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Pulpa de curcan o spalam apoi indepartam pielea si o condimentam dupa gust cu sare si piper.Asezam carnea intr-o tava alaturi de cartofii curatati ,spalati , taiati cubulete si condimentati cu...Citeste continuarea

Placinta saseasca

Postat de: alinutza1983 in Prajituri

1. Punem laptele la fiert, adaugand si 2-3 linguri de zahar si un zahar vanilat, apoi adaugam grisul in ploaie, amestecand pana se ingroasa ( ne ajutam de un tel, ca sa nu ramana cocoloase). 2....Citeste continuarea

Paine alba pufoasa cu seminte de...

Postat de: timea in Piine

Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar.  Punem faina si sarea intr-un bol apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat...Citeste continuarea

Paine rustica cu masline

Postat de: mimmi in Piine

Amestecam drojdia cu mierea,100 ml apa calduta si 1 lingura de faina si o lasam deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mojloc turnam maiaua,pe margine punem sarea,maslinele taiate...Citeste continuarea

Prajitura Boema - Reteta unui...

Postat de: oana_pisicutza16 in Prajituri

Cum se prepara  Prajitura Boema - Reteta unui desert delicios de cofetarie Blat:  Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine compozitia...Citeste continuarea

Prajitura cu zmeura si migdale

Postat de: irena in Prajituri

Amestec faina cu praful de copt,adaug uleiul,oul si gabenusul de ou,laptele,coaja de lamaie si framant aluatul,pe care apoi il pun in frigider ptr 30 min. Intr o forma de copt cu dim 25x25...Citeste continuarea

Plachie de novac

Postat de: LALY in Peste

Curatam,spalam si taiem julienne ceapa si ardeii.Punem ceapa la calit la foc domol pana se inmoaie bine.Curatam si uscam cu un prosop absorbant de bucatarie pestele.Saram si piperam rondelele de...Citeste continuarea

Pere in sos de vin

Postat de: sufletista in Dulciuri

Curatam perele de coaja si le punem in apa cu zeama de lamaie. Se pune la fiert vinul cu batonul de scortisoara, zaharul, cuisoarele, 1/2 lamaie, apoi adaugam perele si acoperim. Punem la foc...Citeste continuarea

Prajitura cu mere (aluat dospit)

Postat de: mikidaniro in Prajituri

Laptele caldut il amestecam cu o lingurita de zahar si drojdia. Intr-un vas incapator punem faina, in mijlocul careia facem o adancitura, in care punem oul amestecat cu zaharul, uleiul, zaharul...Citeste continuarea

Pui în sos de capere

Postat de: elucubratiiculinare in Pui

Se condimentează pulpele de pui cu sare și piper. Se încinge o tigaie grill. În cazul în care folosiți pulpe de pui cu pielița (eu așa recomand :)) ) se vor pune cu pielița...Citeste continuarea

Paine cu iaurt

Postat de: Elena_Daria in Piine

Cernem faina in vasul in care framantam aluatul.Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata si 1-2 linguri de iaurt.Lasam 10 minute sa creasca drojdia,dupa care vom pune sarea si...Citeste continuarea

Pilaf cu legume la cuptor

Postat de: madi_marin in Mancaruri de post

Se spală orezul în mai multe ape. Legumele tăiate mărunt se călesc în puţin ulei, apoi se adaugă peste orez, se pun şi sare şi piper şi apă de două ori mai multă...Citeste continuarea

Prajitura duo cu gem de prune

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-un bol punem apa minerala si zaharul si amestecam energic pana ce zaharul se topeste. Adaugam uleiul si zaharul vanilat si le incorporam bine. Apoi punem faina in ploaie si invartim...Citeste continuarea

Prajitura Revani

Postat de: Bunica in Prajituri

Amestecam grisul cu faina si praful de copt. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga untul, la temperatura camerei,si alternativ 1 lingura amestec cu...Citeste continuarea

Prajitura cu lamaie si fructe de...

Postat de: adela1981 in Prajituri

Se face foarte repede si se mananca tot asa  :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul spuma, apoi adaugati coaja si sucul  de la lamaie.  Adaugam  amidonul...Citeste continuarea

Pariziene cu cascaval si sunca

Postat de: dakris in Aperitive / Garnituri

Faina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc un „cuib” in care se pun ingrediente la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit 45 min la loc...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si biscuiti

Postat de: sufletista in Prajituri

Se curata merele si se dau prin razatoare,se adauga zaharul si scortisoara si se calesc putin. Praful de budinca il amestecam cu apa rece si se adauga peste mere si se da focul mic si se lasa...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca caramelizata

Postat de: ionela2682 in Prajituri

Nuca caramelizata: -punem pe foc mic zaharul sa se caramelizeze fara a amesteca in el ci doar agitand putin cratita -dupa ce s-a caramelizat adaugam nuca usor maruntita -amestecam bine...Citeste continuarea

Pui aromatizat la cuptor

Postat de: Sim0naWorld in Pui

Puiul se spala si se curata foarte bine. Se sterge cu un servet. Untul se amesteca cu condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul. Cu acest amestec se unge bine-bine puiul, atat pe...Citeste continuarea

Piept de pui cu sos de visine si...

Postat de: dentistutza in Pui

Pieptul de pui se taie pe mijloc ca sa se desfaca ca o carte si se bate usor pentru a-l fragezi. Se presara cu sare si piper pe ambele parti. Se caleste intr-o tigaie in care s-au topit untul si...Citeste continuarea

Paine neagra

Postat de: DanMonica in Piine

Punem faina intr-un vas, adaugam drojdia si le amestecam. Facem o groapa in centru si adaugam sarea, zaharul, apa calda si laptele si incepem sa framantam pentru 10 minute, pana cand aluatul...Citeste continuarea

Paine cu lapte

Postat de: LALY in Piine

Maia: intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul,mierea,jumatate din lapte pe care il incalzim putin,si 4 linguri de faina.Punem intr-un loc ferit de curenti de aer  (eu am pus castonelul...Citeste continuarea

Placinta frageda cu mere

Postat de: iri_love in Dulciuri

Se amesteca uleiul si apa cu drojdia si faina pana se formeaza un aluat elastic.   Separat se curata merele si se dau pe razatoare si apoi se calesc cu zaharul, scortisoara si zahar...Citeste continuarea

Pastrav cu sos de ciuperci

Postat de: ianculubita in Pastrav

Pestele curatat,spalat,uscat,condimentat,il pui in tava si-l stropesti cu ulei,dai tava la cuptor pentru 10-15min.In acest timp pregatesti sosul,intr-o tigaie cu ulei,calesti ceapa taiata...Citeste continuarea

Pilaf cu ciuperci

Postat de: ianculubita in Mancaruri de post

In vasul cu ulei calesc ceapa,adaug ciupercile curatate,spalate si taiate,dupa ce a scazut toata apa din ele,adaug 1ceasca cu orez spalat si 4 de apa,mai adaug si o lingurita de sare si dau vasul...Citeste continuarea

Prăjitură cu banane - de post

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Într-un castron cernem făina împreună cu praful de copt, scorțișoara și nucșoara. În alt castron pasăm bananele cu o furculiță, adăugăm treptat zahărul, uleiul și...Citeste continuarea

Paine de casa usor picanta

Postat de: Bunica in Piine

Intr-un castron am frecat drojdia cu zaharul si sarea pana a devenit lichida. Apa calda se toarna usor si si se amesteca bine cu drojdia,uleiu condimentat si faina. Faina se adauga cate...Citeste continuarea

Piept de pui in ardei

Postat de: irena in Pui

Bucatile de piept pui,se spala si se taie in jumatati,la fel se procedeaza si cu ardeii. Carnea se unge cu miere si se condimenteaza ,apoi se aseaza cate o bucatica de unt ,apoi o bucata de...Citeste continuarea

Paine cu cascaval si ierburi aromate

Postat de: Sidy in Piine

Baconul il taiem subtire si il prajim intr-o lingurita de unt.Cand e gata il scoatem pe un servetel absorbant. Cascavalul il taiem cubulete mici. Punem in masina de paine ingredientele in...Citeste continuarea

Placinta cu spanac şi carne tocata

Postat de: kukibella in Aperitive / Garnituri

Spanacul se spala, se toaca şi se opareşte; se lasa la scurs; Ceapa se caleşte, se adauga carnea tocata; dupa aprox.10 min. se adauga spanacul şi se contiuna prajirea ptr.ınca aprox.15...Citeste continuarea

Paste rondele cu branza

Postat de: iri_love in Paste

Pentru inceput se pune la fiert apa cu un pic de sare, iar dupa ce s-a fiert se adauga pastele care se lasa cam 6 minute, dupa care se scurg bine de apa si se amesteca cu branza care a fost...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cafea si mar

Postat de: sufletista in Pui

Pulpele le spalam si le crestam Amestecam cafeaua (preparata) cu sarea si piperul, adaugam pulpele, acoperim si dam la frigider 2 ore In fiecare crestura adaugam cate o feliuta de mar,...Citeste continuarea

Pachetele cu pui

Postat de: sufletista in Pui

Faina o amestecam cu praful de copt si sarea, adaugam oul batut si framantam daca este nevoie mai adaugam lapte. Lasam deoparte pana pregatim umplutura. Pieptul de pui il taiem cuburi si il...Citeste continuarea

Paine cu rozmarin

Postat de: mimmi in Piine

Amestecam drojdia cu zaharul, 1 lingura faina si apa calduta, o lasam deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol, in mijloc turnam maiaua, pe margine punem rozmarinul, uleiul, chimenul,...Citeste continuarea

Prajitura cu biscuiti si ciocolata

Postat de: aziz in Prajituri

 Mixam frisca cu pudingul de vanilie si laptele rece pana obtinem o crema pufoasa.Inmuiem biscuitii in lapte cald pe rand si-i asezam in strat intr-o tava de yena.Asezam un strat de biscuiti...Citeste continuarea

Paine de secara cu masline

Postat de: miha in Piine

Intr-un castron amestecam cele 2 tipuri de faina, drojdia uscata, zaharul si sarea. Facem o gropita in mijloc si turnam apa putin cate putin, amestecand bine cu un tel, pana obtinem un aluat...Citeste continuarea

Pulpe de pui Jakob

Postat de: Sidy in Pui

Pulpele se spala bine, se inlatura pielita si se sterg cu un servet absorbant. Condimentam pulpele pe ambele parti si le asezam in tigaia ceramica in care am topit o lingurita cu unt. Prajim...Citeste continuarea

Prajitura frageda cu mere

Postat de: dakris in Prajituri

Merele se spala, se curata de coaja si se razuiesc. Se pun intr-o cratita pe foc cu zahar si se mentine pe foc pana scade zeama din mere si acestea s-au inmuiat. Se inlatura de pe aragaz, se...Citeste continuarea

Prăjitură cu brânză (fără aluat)

Postat de: ionix in Prajituri

Se amestecă branza de vaci cu gălbenușurile, zahărul, coaja de lămâie, stafidele și făina+praful de copt. Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare și zahărul...Citeste continuarea

Pui dulce-acrisor

Postat de: nico15 in Pui

Legumele se taie in cuburi potrivite, ceapa se taia mai marunt, se pune ulei in tigaie si se adauga ceapa, dupa ce aceasta se soteaza vom adauga si restul legumelor, ananasul se va adauga ultimul,...Citeste continuarea

Parjoale moldovenesti

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput am amestecat carnea de pasare cu cea de vita. Apoi am curatat ceapa, am spalat-o si am taiat-o marunt. Separat cartofii i-am curatat, apoi i-am spalat si i-am dat pe razatoarea...Citeste continuarea

Painici cu usturoi de post

Postat de: ana77 in Piine

- am amestecat drojdia, faina, sarea si am adaugat treptat apa calduta si am framantat pana am obtinut un aluat care nu se mai lipeste de maini - lasam la crescut 1 ora - am pregatit...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

ieri la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]