Pariziene cu sunca si cascaval

de bucatarimcudiana in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2012 | 4280 vizualizari

 

Reteta este inspirata de la Dakris, defapt nu am facut prea multe modificari la ea.Multumesc Cris!!!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 300 ml.apa calduta
  • UMPLUTURA:
  • 150 gr.cascaval ras
  • 6 felii sunca maruntita(tocata)
  • PT.UNS SI DECOR:
  • 30 ml lapte
  • susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu sunca si cascaval:

Aluatul l-am facut la masina de paine, conform instructiunilor, de obicei se pun intai ingredientele lichide, dupa care se adauga cele solide, intotdeauna trebuie sa avem grija ca sarea sa nu ia contact direct cu drojdia.

Dupa ce aluatul este crescut il scoatem pe o planseta unsa cu ulei sau tapetata cu faina si impartim aluatul in 12 parti egale. Fiecare bucata de aluat o intindem in forma dreptunghiulara. Pe lungime, o jumatate de aluat o taiem fasii de cca.1 cm.latime, la celalalt capat punem umplututa de cascaval si sunca. Se intorc putin marginile ca sa nu curga cascavalul la copt si se ruleaza sub forma de sul.

Parizienele se ung cu lapte, se presara cu susan si se pun in tava de copt, tapetata cu hartie, dupa care se mai lasa la crescut cam 20 min. Se coc la foc potrivit pana devin aurii.

TIPS-URI

1

umpluturile pot varia in functie de preferinte.

2

se pot servi calde cat si reci se pot presara si cu alt fel de seminte

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu cascaval si carnat stik