Mie una imi place tare mult sa gatesc la cuptor,din mai multe motive,unul dintre ele este ca nu tb sa stai sa pazesti mereu mancarea,poti face si altceva intre timp,altul ar fi gustul care mie imi place mult mai mult decat pe aragaz si nu in ultimul rand sanatatea:)
Pasul 1:Puiul(mai putin spatele) il spalam,il curatam, il taiem in 8 bucati si il dam cu sare si piper dupa gust.
Pasul 2:Incingem uleiul intr-un vas si punem bucatile de pui date prin faina, scuturate de exces si le lasam pana se rumenesc pe ambele parti(nu tb sa fie gatite complet,ci doar sa prinda crusta)
Pasul 3:Curatam si spalam cartofii,usturoiul si ardeiul,apoi taiem cartofii in patru sau sase pe lung,ardeiul in patrate mari de 2 cm,iar usturoiul il zdrobim cu ajutorul cutitului.
Pasul 4:Scoatem bucatile de pui pe o farfurie,iar in grasimea ramasa punem cartofii,sare,piper,condimente si ii lasam 10-12 min pana prind crusta aurie(amestecand din cand in cand),apoi adaugam ardeiul,usturoiul si mai lasam 2-3 min.
Pasul 5:Punem cartofii si ardeii intr-un vas pentru cuptor,apoi punem bucatile de pui,iar peste pui adaugam rosiile cubulete. Acoperim totul cu un capac sau cu folie alimentara si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de min,apoi scoatem folia si mai lasam in cuptor 15 min.