Placinta mediteraneana
Postat de: simona72 in TonPentru aluat: asa cum v-am obisnuit, simplu, la robotul de bucatarie. Se pune faina, untul taiat cubulete si sarea in bolul robotului. Se mixeaza cateva secunde pana obtinem un aluat nisipos. Se...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu branza si...
Postat de: merisor67 in PuiPorționăm pieptul de pui în jumătăți, apoi filetăm fiecare jumătate așa încât să obținem niște foi mai subțiri.Eu am avut 2 bucăți de piept de pui, deci mi-au...Citeste continuarea
Pizza cu blat de dovlecel si branza
Postat de: merisor67 in PizzaPornim cuptorul la 180 de grade C. Tocăm ceapa solzișori și o călim în untul topit, împreună cu usturoiul curățat și tăiat rondele. Când ceapa se pătrunde, adăugăm...Citeste continuarea
Pilaf cu ciuperci
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postMai intai se curata si se spala legumele. Ceapa se toaca marunt. Morcovii se taie rondele cat mai subtiri. Ciupercile se scurg de apa. Orezul se pune intr-un bol cu apa. Intr-o cratita...Citeste continuarea
Painea perfecta
Postat de: Ina in PiinePentru inceput dizolvam 40 g faina alba in 200 ml apa rece. Punem amestecul pe foc pana ajunge la clocot si se leaga bine. In tot acest timp amestecam cu o spatula aducand amestecul dinspre...Citeste continuarea
Pui invelit in piept de porc, cu...
Postat de: ancutsa in PuiSe pârlesc pulpele de pui și se spală. Se taie în jumătăți, astfel încât fiecare să aleagă ce îi place – ori...Citeste continuarea
Paste umplute
Postat de: sufletista in PastePastele le fierbem in apa cu sare 5 min, sa fie al dente. Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, le scoatem pe un servet de bucatarie si le tamponam pentru a elimina surplusul...Citeste continuarea
Pizza
Postat de: licurici_lra in PizzaSe cerne faina si se amesteca cu sare. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle. Se amesteca faina cu drojdia si...Citeste continuarea
Paine rulata, cu mac sau chimen
Postat de: RODIMUR in PiineÎn vasul de frământat se pune făina, amestecată cu sarea, se face o adâncitură la mijloc și acolo se pune: drojdia mărunțită, zahărul și oul. Se toarnă laptele cald,...Citeste continuarea
Prepelita cu unt aromatizat
Postat de: Veronica22 in Mancaruri cu carnePrepelitele curatate, spalate, se sterg cu un servet. Desprindem pielea de pe prepelite cu atentie deoarece se rupe usor. Pregatim untul aromatizat: Amestecam untul cu frunzulitele de cimbru,...Citeste continuarea
Piept de rata cu cartofi la slow...
Postat de: GABRIELAGH in Slow CookerCuratam si taiem rondele (groase cam de 5 mm) cartofii. Punem mai intai in oala untul. Adaugam cartofii si asezam piptul de rata deasupra cu pielea in sus. Presaram sarea si piperul. Pornim...Citeste continuarea
Pulpa de porc la cuptor cu legume
Postat de: Marius_biker in PorcCarnea se spala, apoi se da cu sare si piper. Intr-un vas, se pun 2 linguri de ulei si o cana cu apa, apoi bucata de carne. Se da la cuptor 2 ore. Dupa 2 ore, se intoarce pe cealalta...Citeste continuarea
Paste cu carne de pui in sos de...
Postat de: mirela0911 in PasteCum se prepara Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara Pastele fainoase se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se scurg de apa, se...Citeste continuarea
Perisoare cu cus-cus, in sos tomat
Postat de: RODIMUR in PorcSe fac mai întâi perișoarele din carnea tocată amestecată cu: un ou, orezul (spălat bine în câteva ape și scurs), ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat fin, sarea și...Citeste continuarea
Pulpe de curcan la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-un vas amestecam condimentele cu apa, vinul si laptele, adaugam pulpele spalate. Dam vasul pana a 2 zi la frigider (sau cateva ore) In tava unsa cu ulei adaugam pulpele si lichid cu...Citeste continuarea
Pulpe de pui pe pat de ciuperci si...
Postat de: vasimur in PuiCu o seară înainte curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două. Pregătire marinadă. Punem...Citeste continuarea
Pui Shanghai cu sos iute
Postat de: aromearomate1 in PuiSe taie pieptul de pui în fășii subțiri pe care le punem într-un castron și adaugam peste jumătate pahar de vin alb, sare, piper, cimbru, amestecam pieptul de pui cu aceste...Citeste continuarea
Perisoare in sos de smantana
Postat de: RODIMUR in PorcPentru perișoare, se amestecă bine carnea tocată mixtă cu: oul, orezul (spălat în câteva ape și scurs) mărarul tăiat fin, ceapa tăiată mărunt, sare și piper. Se formează...Citeste continuarea
Prajitura cu piersici
Postat de: antici_gabytza in PrajituriCernem faina si in mijloc facem o gaura si adaugam zaharul, praful de copt, untul si oul batut si amestecam. Framantam aluatul iar treptat adaugam smantana pana rezulta un aluat elastic si...Citeste continuarea
Pizza fara dospire
Postat de: antici_gabytza in PizzaCernem faina iar in mijloc adaugam drojdia, sarea si zaharul. Adaugam incet zerul caldut si incepem sa dizolvam drojdia apoi integram usor si untul topit. Framantam un aluat elastic si nelipicios....Citeste continuarea
Paste cu ton si Philadelphia
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam pastele. Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj amestecand din cand in cand . Intre timp punem o tigaie...Citeste continuarea
Paine
Postat de: Lina24 in PiinePunem faina intr-un lighean si facem o gaura in mijlocul ei. Drojdia o frecam cu o lingura zahar, apoi o turnam in gaura de la faina si o lasam 5 minute la dospit. Cele 2 oua le batem spuma...Citeste continuarea
Piept de porc fiert in zeama de varza
Postat de: Constelatialeu in Mezel de casaBucata de piept daca este inghetata, o lasam la dezghetat, apoi o asezam intr-o oala incapatoare ( 10 l), peste turnam zeama de varza, adaugam sare si boabele de piper si punem oala sa fiarba la...Citeste continuarea
Pui intreg la Crock-Pot Express...
Postat de: rocsi_1612 in MulticookingPuiul il parliti pe flacara aragazului, in cazul in care mai are puf, apoi il spalati bine si il stergeti cu niste servetele. Intr-un vas amestecati untul cu sare, piper, boia dulce, boia iute,...Citeste continuarea
Painici cu lapte si chimen
Postat de: mihaelar63 in PiineDrojdia proaspata se amesteca cu 100 ml apa calduta pana se desface. Puneti zaharul si doua linguri de faina si amestecati . Lasati sa dospeasca jumatate de ora . Faina se pune...Citeste continuarea
Pasta de ton cu castraveti murati
Postat de: mirela0911 in PesteMai intai se pune pestele ton maruntit intr-o sita sa se scurga bine de ulei, eventual chiar presat cu dosul unei linguri pentru a se scurge mai bine. Castravetii murati se taie in cubulete...Citeste continuarea
Pizza casei
Postat de: claudiaO in PizzaDrojdia o lichefiem cu zaharul, punem putina apa si faina si o lasam sa creasca 10-20 minute. Faina o amestecam cu sarea si oregano, apoi adăugăm maiaua crescuta. Framantam iar la final punem...Citeste continuarea
Placinte cu branza sarata si cascaval
Postat de: reisnaor_2006 in Cook and smilePentru inceput preparam maiaua din apa, zahar si drojdie. Frecam zaharul cu drojdia, adaugam apa calduta si o lasam sa isi dubleze volumul. ...Citeste continuarea
Paine rotunda, cu coaja moale,...
Postat de: ancutsa in PiineMaiaua: Într-un castron mai mic se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în 110 ml apă călduţă, se adaugă zaharul şi aprox 150 g făină şi se...Citeste continuarea
Paine spic de grau, cu lapte
Postat de: ancutsa in PiineMai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în apă călduţă, se adaugă zaharul şi aprox făina şi se amestecă bine. Se obţine o pastă...Citeste continuarea
Pancake cu unt, miere si banane
Postat de: claudiaO in DulciuriOuăle împreună cu sarea si zahărul le batem pana obtinem o spuma densă. Faina o amestecăm cu raful de copt, laptele si untul, usor ca sa nu faca cocoloase. Adăugăm vanilia si...Citeste continuarea
Piept de pui cu legume...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de legumeCurățăm legumele și le tăiem julien sau în bastonașe cât de cât de aceeași mărime, să dea bine în farfurie. Jumătate din dovlecel îl tăiem în...Citeste continuarea
Pui cu legume in aspic
Postat de: eumimi in SalatePunem pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand pieptul de pui este fiert bine. Fierbem...Citeste continuarea
Penne cu pui si legume
Postat de: claudiaO in PennePunem apa la fiert pt penne. Adăugăm 2 lingurite de sare si cand fierbe, adăugăm pastele. Fierbem 12-14 minute. Între timp tăiem puiul fasiute si le prajim putin in ulei, apoi...Citeste continuarea
Pulpe de pui in foietaj
Postat de: rocsi_1612 in PuiParliti copanelele pe flacara aragazului, le spalati bine. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce, busuioc uscat si le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Adaugati 2 catei de usturoi...Citeste continuarea
Panzerotti cu creveti si legume
Postat de: mihaelar63 in PastePanzerotti-paste le umplute se fierb in apa cu sare respectand indicatiile de pe ambalaj .Se clatesc cu apa rece si se pun la scurs intr-o sita . Legumele se decongeleaza la...Citeste continuarea
Pate de ficatei de pui
Postat de: AnaDavid in FicatIntr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoi, cimbru, salvie și Rozmarin si se lasa sa se incalzeasca. Cand usturoiul începe să isi schimbe culoarea, se elimina totul și se lasă doar...Citeste continuarea
Paine in vas roman
Postat de: mihaelar63 in PiinePentru inceput se amesteca intr-un vas mai mic 150 gr faina alba cu drojdia si zaharul si apa calduta cat sa obtineti un amestec subtire, cam ca si cel de clatite. Se acopera vasul cu un...Citeste continuarea
Pulpe de pui umplute
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele se curata si se bat cu ciocanul ca la snitele intre doua folii alimentare. Se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper. Celelalte ingrediente se toaca marunt, iar cascavalul...Citeste continuarea
Painici cu lapte si cartofi
Postat de: claudiaO in PiineÎncepem prin a pune cartofii la fiert ca pentru piure, cu o linguriță de sare. Cand sunt gata fierti, scurgem zeama si o amestecam 100 g unt. Restul de unt il amestecăm cu cartofii pasati...Citeste continuarea
Piept de purcelus cu cartofi, la...
Postat de: mihaelar63 in PorcPieptul de porc se spala si se portioneaza in bucati . Cartofii se curata si se taie pe lungime . Usturoiul se curata si se feliaza. Asezati cartofii in tava . Sub ei...Citeste continuarea
Pulpa de porc gatita lent
Postat de: panacris in PorcPulpa de porc se maseaza cu condimentele pentru bait uscat de la Kotany si se lasa la rece, asa uscat, fara niciun lichid, minim 180 de minute sau peste noapte la rece. Apoi se pune pulpa la...Citeste continuarea
Perisoare aperitiv
Postat de: eumimi in PorcCartofii ii curatam, ii taiem felii mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, ii pasam. Carnea tocata o punem intr-un bol, adaugam usturoiul si morcovul date pe...Citeste continuarea
Paine cu ceapa calita
Postat de: cristina1985 in PiineCeapa se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Se caleste in 50 ml ulei, pana se inmoaie. Se toarna 100 ml lapte cald,intr-un bol. Se adauga zaharul si drojdia uscata si se amesteca. Nu...Citeste continuarea
Paste cu branza si bacon
Postat de: cristina1985 in SpagheteSe pune apa (mai multa) la fiert, iar cand da in clocot, se adauga pastele si sare. Se fierb cam 15-20 minute (depinde cum le doriti). Se scurg, daca e cazul. Baconul se taie in bucati mici si...Citeste continuarea
Parjolute din carne de porc
Postat de: mihaelar63 in PorcCuratati si tocati marunt ceapa verde si usturoiul . Taiati maruntel branza maturata . Carnea tocata se pune intr-un bol mare si se amesteca cu sare,piper,ierburi...Citeste continuarea
Pate de ficat de pui
Postat de: cristina1985 in FicatCeapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie cu apa si ulei ( sau doar cu ulei-daca nu vreti dietetic). Se caleste si apoi se adauga apa (daca trebuie) si se fierbe 20 minute. Se adauga...Citeste continuarea
Piept de curcan cu vin alb,...
Postat de: ancutsa in CurcanSe taie pieptul în două, se unge cu ulei, se freacă cu sare, dar şi mirodenii pentru o crustă frumoasă. Eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile care îmi plac...Citeste continuarea
Paine cu unt si seminte
Postat de: oanapl in PiineDrojdia o pui într-un bol micuț cu zahărul și le amesteci până când se dizolvă complet drojdia. Într-un vas cerni făina, presari sare, adaugi drojdia dizolvată,...Citeste continuarea
Pui in vas roman
Postat de: violeta30 in PuiCuratam si spalam bine puiul. Il condimentam cu sare/delikat si condimente. Legumele le taiem in jumatati si le asezam pe fundul vasului, punem cescuta de apa, presaram cu delikat si asezam...Citeste continuarea