A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Painici umplute cu chiftele din...

Postat de: Pungasa_Rogue in Piine

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca. Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La...Citeste continuarea

Patrate ondulate cu ton si porumb

Postat de: TAB1TA in Paste

Se fierb pastele in apa clocotita cu sare si cateva picaturi de ulei conform instructiunilor de pe ambalaj. Am adaugat condimentele. Am scurs apa. Am asezat pe farfurie pastele alaturi de...Citeste continuarea

Paine plata, impletita

Postat de: RODIMUR in Piine

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei. Acolo se pune drojdia mărunțită, zahărul și oul, iar sarea se presară pe făină,...Citeste continuarea

Pilaf cu ciuperci si pui din supa

Postat de: TAB1TA in Pui

Intr-o cratita se pune putin ulei. Se adauga ceapa si morcovii. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ciupercile. Cand legumele se inmoaie putin se adauga supa si carnea de pui....Citeste continuarea

Pui la tava (capac)

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Eu am folosit o gaina de tara asa ca am fiert-o putin inainte pentru ca nu stiam cat de batrana era. Intr-un bol amestecam uleiul cu condimente dupa gust.usturoiul zdrobit sau dat prin...Citeste continuarea

Pancakes pentru micul dejun

Postat de: mirela0911 in Mancare copii

Se taie cubulete salamul, ardeiul gras si cacavalul. Ceapa verde se taie rondele. Intr-un bol se bat ouale bine cu sarea, piperul si verdeturile. Se adauga laptele si uleiul apoi salamul,...Citeste continuarea

Paine frantuzeasaca

Postat de: cristinamogosoaia in Piine

Pentru inceput oparim 20 g faina in 100 ml lapte. Cernem faina de 2 ori si adaugam sarea. Punem drojdia intr-un castron cu cele 2 lingurite zahar. 160 ml lapte il incalzim . Punem 3-4...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: gurita_ta2005 in Piine

Drojdia se piseaza si se amesteca cu zaharul si putina apa calduta si se amesteca pana devine lichida. In vasul robotului de bucatarie se pune faina, in mijloc se face o gaura si se pune...Citeste continuarea

Paste tricolore cu file de cod

Postat de: TAB1TA in Paste

Pestele se pune in ulei incins la prajit. Se prajeste pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Se scot pe servet absorbant. Separat se pune apa la fiert pentru paste. Se adauga ulei si...Citeste continuarea

Paine cu leurda

Postat de: sufletista in Paste

Leurda spalata bine o taiem bucati,adaugam intr-un vas mai inalt,apa si cu ajutorul blenderului de mana le mixam pana ce are consistenta unui sos mai gros. Cernem faina,adaugam sare,zaharul,le...Citeste continuarea

Peste cu paste macaroni

Postat de: cristeena20 in Paste

Pestele -proaspat sau congelat-se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare, frunze de coriandru si putin ulei de masline.Eu am folosit red fish congelat. Dupa ce fierbe putin (pestele nu se...Citeste continuarea

Paine cu iaurt

Postat de: cristinutanicolita in Piine

Se alifiaza drojdia cu zahărul, se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut.  Faina se cerne.  Intr-un castron se pune sarea, faina, maiaua, iaurtul si se...Citeste continuarea

Paine impletita

Postat de: Trifoicupatrufoi in Piine

 Pentru inceput adaugam drojdia uscata in laptele caldut. Cernem faina, adaugam sarea, cele 2 oua si laptele amestecat cu drojdie. Apoi adaugam uleiul si framantam aluatul pana obtinem un...Citeste continuarea

Placinta de Paste cu spanac, branza...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Amestecati apa cu sare, pana ce aceasta din urma se dizolva. Cerneti faina intr-un bol, puneti in mijloc apa, uleiul. Incepeti si framantati, pana obtineti un aluat omogen....Citeste continuarea

Paine cu ceapa si masline

Postat de: madi_marin in Piine

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, sarea şi zahărul, apoi se toarna apa amestecată cu uleiul . Se montează cârligul de frământare şi se...Citeste continuarea

Prima paine cu maia

Postat de: RuxyRux in Piine

Am sa va prezint o modalitate foarte simpla, pe intelesul tuturor de a face paine cu maia. Se pune maiaua intr-un vas, se toarna usor apa, se amesteca, apoi se pune faina se amesteca cu o...Citeste continuarea

Pachetele umplute cu carne si legume

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un...Citeste continuarea

Pizza cu aluat tinut la rece peste...

Postat de: ReteteAlina in Pizza

Dupa reteta unei prietene din Italia, blatul a iesit subtire si crocant. Se amesteca bine toate ingredientele, se lasa aluatul 30 de minute la crescut, dupa ce a crescut se framanta 1 minut si...Citeste continuarea

Pate vegetal

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Ceapa se taie julienne si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga sarea, usturoiul si se mai caleste putin, fara a se rumeni.  Ciupercile proaspete se taie in felii groase si...Citeste continuarea

Pui cu ciuperci in sos de smantana

Postat de: oanapl in Pui

Carnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o...Citeste continuarea

Parjoale - reteta inspirata de la...

Postat de: Constelatialeu in Porc

   Am cumparat carne de lucru-porc, pe care am tocat-o. Miezul de paine l-am inmuiat in lapte. Am curatat ceapa si usturoiul verde si le-am taiat marunt. Cartofii i-am curatat si i-am...Citeste continuarea

Palanete cu branza pe dinafara

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Am reusit sa pigulesc niste afumatura fiarta si m-am gandit ce gust bun va da impreuna cu branza . Am format patru bilute de aluat .Intind frumos aluatul  ,presar afumatura, asez frumos...Citeste continuarea

Papricas cu ardei copti si galuste

Postat de: eumimi in Pui

Taiem ceapa marunt ( inclusiv pe cea verde) si o punem la calit in ulei incins. Carnea de pui o prajim separat. Adaugam peste ceapa calita pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa si...Citeste continuarea

Paine floare

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Se pun in cuva masinii de framantat paine intai ingredientele lichide: laptele acru, apa, mierea si uleiul. Tot acum se pune si drojdia uscata . Laptele acru si apa...Citeste continuarea

Pate de ficat cu salvie si piper

Postat de: mihaelar63 in Ficat

Ficatul de vacuta se lasa in apa rece ca sa iasa sangele din el . Schimbati apa de cate ori este nevoie pana ramne limpede . Se taie cubulete ficatul si se pune la prajit in...Citeste continuarea

Pizza la tigaie, cu ciuperci,...

Postat de: vasimur in Pizza

Punem ingredientele pentru blat, într-un bol și le amestecăm bine, până ce obținem un aluat potrivit de moale și omogen. Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt...Citeste continuarea

Pulpe marinate in sos de iaurt cu...

Postat de: sufletista in Pui

Intr-un bol amestecam mustarul cu uleiul, vinul si condimente dupa gust, adaugam pulpele spalate si curatate de eventualele pene. Amestecam bine dupa care adaugam iaurtul, amestecam bine si dam...Citeste continuarea

Paine cu cartofi

Postat de: cristinutanicolita in Piine

Cartofii se curata, se spală, se taie si se fierb in apa cu sare.  După ce au fiert se pasează ca pentru piure.  Drojdia se amesteca cu zahărul, 1 lg faină, 1 lg apa calda. Se...Citeste continuarea

Placinta creata

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol mai mare adaugam branzeturile date prin razatoare,branza proaspata,smantana,3 oua batute si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza. Pe masa de lucru asezam prima foaie de...Citeste continuarea

Pizza de marti

Postat de: Constelatialeu in Pizza

Am cernut faina intr-un bol, am facut o adancitura in mijloc, am pus drojdia uscata si zaharul si un pic de apa calduta si am amestecat un pic, am lasat 10 min, apoi am presarat sarea pe margine...Citeste continuarea

Pasta tartinabila cu sardine

Postat de: mihaelar63 in Salate

Sardinele se scot din conserva si se pun intr-un bol.  Rosiile, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Cartoful fiert se zdrobeste ca pentru pireu. Se pun in acelasi...Citeste continuarea

Paine cu lapte

Postat de: cristinutanicolita in Piine

Maiaua: drojdia se amesteca cu zahărul, apa si faina. Se lasa la crescut 15 min. Faina cernuta se pune intr-un vas înalt, împreună cu sarea . Se adaugă maiaua, laptele cald...Citeste continuarea

Paine cu faina neagra si susan

Postat de: sufletista in Piine

Intr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul. Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul...Citeste continuarea

Placinta cu iaurt si gris

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul,  smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate...Citeste continuarea

Pene de de linte rosie cu salata verde

Postat de: Bunica in Penne

Pentru inceput punem apa intr-un vas si-l punem pe foc. Cand apa clocoteste, punem putina sare si pastele la fiert pentru 8-10 minute. Spalam frunzele de salata si le  rupem grosier....Citeste continuarea

Pui in cinci culori

Postat de: Ksenya in Pui

Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute....Citeste continuarea

Pulpe de pui cu legume

Postat de: TAB1TA in Pui

Intr-o tigaie mai mare cu peretii mai grosi, am pus l-a incins uleiul. Am adaugat pulpele si le-am lasat sa se perpeleasca cateva minute pe ambele parti. Intre timp am pregatit legumele. Am...Citeste continuarea

Pizza

Postat de: Meea in Pizza

Aluat: știi că sunt în cele mai bune relații cu aparatul meu de frământat aluatul așa că, am pus toate ingredientele înăuntru și am setat comanda pentru...Citeste continuarea

Paine floare cu lapte

Postat de: TAB1TA in Piine

Intr-un bol incapator punem 200 ml lapte caldut. Adaugam zaharul si amestecam. Adaugam drojdia. Acoperim bolul cu un prosop si lasam la loc cald. (15 min) Adaugam cate putina faina. Punem...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: cristeena20 in Piine

In vasul robotului am pus faina, fermentul in praf, sarea si am pornit sa amestece, turnand treptat apa calduta-lasam sa framante cca 10-15 minute. Scoatem si mai framantam cu mana putin, formam o...Citeste continuarea

Paine impletita, cu lapte si oua

Postat de: ancutsa in Piine

  Mai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în 50 ml apă călduţă, peste care se adaugă aprox 50 g făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă...Citeste continuarea

Paine rotunda impletita

Postat de: RODIMUR in Piine

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe făină,...Citeste continuarea

Paine de casa aromata cu usturoi si...

Postat de: TAB1TA in Piine

Mai intai incalzim putin apa si o punem intr-un bol incapator. Se adauga lingura de zahar, drojdia uscata si 2 linguri de faina. Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se...Citeste continuarea

Piept de pui cu legume si sos de rosii

Postat de: oanapl in Pui

Pieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins. Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie...Citeste continuarea

Piept de pui cu ciuperci si smantana

Postat de: Ksenya in Pui

Intr-o tigaie incapatoare, turnam 2 linguri de ulei. Cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam ciupercile si le sotam 10 minute. In paralel, in alta tigaie, adaugam uleiul ramas si untul....Citeste continuarea

Paine

Postat de: Dea_Dea in Piine

Punem drojdia intr-un castron sau un pahar cu lingura de zahar si 100 ml apa, amestecam bine si lasam sa se dizolve cam 5 min. Intr-un bol de mixer eu am pus faina si sarea, am adaugat drojdia...Citeste continuarea

Paste cu pui si ciuperci in sos...

Postat de: mirela0911 in Paste

Pentru inceput se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Pipetul de pui se spala bine, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Ciupercile se curata, se...Citeste continuarea

Placinta cu branzeturi

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Lasam sa se dezghete aluatul foitaj. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, asezam aluatul foitaj in tava. Separat amestecam cele 3 oua cu cascavalul ras, branza de oi, bilutele de...Citeste continuarea

Paste de linte cu broccoli, rosii...

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Pune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca...Citeste continuarea

Penne Rigate cu chiftelute

Postat de: MotanLaOale in Penne

Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac chiftelute mici cu mana uda si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]