Paine de casa, reteta excelenta...
Postat de: momo121 in PiineIata cum se prepara Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit Intr-un bol incapator punem 600 ml apa calduta (punem deoparte 100 ml in caz ca avem...Citeste continuarea
Paine alba, simpla
Postat de: panacris in PiineMărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina...Citeste continuarea
Pizza originala
Postat de: VI in PizzaApa calduta, zaharul si drojdia se amesteca bine si se lasa in repaus 10 minute. Adaugam apoi faina cernuta si sarea, si framantam aproximativ 5-6 minute. Ungem coca rezultata cu ulei si o...Citeste continuarea
Pasta de fasole verde
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe scoate cu o seară înainte de preparare fasolea congelată din congelator și se lasă în strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Se curăță...Citeste continuarea
Piure de telina, cu mere
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postȚelina se curăță bine (ca să se elimine partea lemnoasă), se spală, se porționează în bucăți mai mici și se fierbe (de preferat, la aburi), până ce devine moale....Citeste continuarea
Painici cu ciuperci si verdeturi...
Postat de: panacris in PiineMărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune...Citeste continuarea
Paine cu masline, busuioc si fistic
Postat de: panacris in PiineMaricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie. În recipientul masinii de pâine se pune apa,...Citeste continuarea
Paine de casa Corona
Postat de: TAB1TA in PiineAm incalzit apa. Am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat lingura de zahar. Am adaugat drojdia uscata si 2 linguri de faina. Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se...Citeste continuarea
Pizza cu carnati si mozarella
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si se...Citeste continuarea
Paine aromatizata, cu masline
Postat de: RODIMUR in PiineMăslinele se spală din timp, sub jet de apă rece și se scurg total de apă (eventual se șterg, cu hârtie absorbantă). Se amestecă bine condimentele: sarea extrafină, boiaua de...Citeste continuarea
Paine coronita cu iaurt, bere si...
Postat de: ancutsa in PiineSe fărâmă drojdia cu o furculiță, se toarnă apa călduță peste ea, amestecându-le, să se omogenizeze. Se adaugă berea, iaurtul și făină 550 cât...Citeste continuarea
Pui cu cartofi noi, la cuptor
Postat de: oanapl in PuiSe spală bucățile de carne de pui și se pun la fiert în apă cu sare, pentru 20 de minute. Se curăță cartofii, se spală, se taie în două și se pun la fiert pentru 10...Citeste continuarea
Penne cu ostropel reorientat
Postat de: MotanLaOale in PenneCarnea de pui se taie cuburi si se pune la fiert in sosul de la ostropel. Se adauga ciupercile, porumbul, pulpa de rosii si se fierbe 10 minute. Se pun si condimentele dupa gust. Pastele...Citeste continuarea
Paste cu de toate la cuptor
Postat de: panacris in PasteCarnea de pui se gătește în ulei de măsline, apoi se mărunțește. Țelina apio, ardeiul verde se curăță, se mărunțesc și se călesc împreună cu carnea de pui...Citeste continuarea
Pasta de ardei capia copti
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeScoateți din timp ardeii capia copți de la congelator și puneți-i într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichidul lăsat. Se curăță cățeii de...Citeste continuarea
Placinta cu spanac
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legumeSe lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Spanacul se pune intr-o strecuratoare pentru a se scurge bine de apa. Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie...Citeste continuarea
Pireu de pastai verzi cu praz
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeFasolea verde se fierbe in apa cu sare. Scurgeti si clatiti cu apa rece sa nu-si piarda din culoare. Prazul se taie bucati grosiere si se soteaza in unt pana se inmoaie....Citeste continuarea
Primele mele pide cu seminte si...
Postat de: mihaelar63 in PiineAluatul de paine se pune pe o planseta infainata . Amestecati aluatul cu semintele de susan . Pregatiti umplutura , amestecand branzeturile cu sare, zaatar si piper ....Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu sos de ciuperci
Postat de: cristeena20 in PuiPieptul de pui se curata de pielite si se desface, astfel incat sa iasa o foaie potrivita pentru a rula; eu am pus fiecare felie intre folii de plastic si le-am batut usor cu ciocanul pentru...Citeste continuarea
Pui umplut
Postat de: katty in PuiSpalam puiul bine, apoi il tamponam bine cu un servet. Il presaram cu sare, piper, rozmarin atat la exterior, cat si in interior, presaram putina boia la exterior si il lasam la rece...Citeste continuarea
Paine de casa cu faina semi si...
Postat de: mihaelar63 in PiineSe amesteca doua linguri de faina cu zahar, drojdie si 100 ml apa calduta. Lasati amestecul sa creasca cam 15 minute pana incepe sa faca bule . Se aduga pe rand faina ,...Citeste continuarea
Pizza cu branzeturi, ciuperci si...
Postat de: ancutsa in PizzaSe curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie felii subțiri și se rumenesc într-o tigaie, fără ulei sau sare. Se dau deoparte. Se...Citeste continuarea
Pizza Quattro Formaggi
Postat de: RODIMUR in PizzaSe face un aluat elastic și nelipicios din: făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr tos, apă caldă și ulei de măsline, încorporat spre sfârșitul preparării. Se...Citeste continuarea
Pizza Margherita
Postat de: RODIMUR in PizzaMai întâi se face aluatul, din: făină, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și ulei de măsline. Se încorporează bine ingredientele și aluatul se frământă puțin,...Citeste continuarea
Painici pufoase cu ciocolata, fara...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCerneti intr-un bol faina, adaugati drojdia, sarea, indulcitorul si amestecati. Adaugati oul, amestecati, apoi puneti laptele treptat si framantati. Untul il incorporati in 2-3 transe,...Citeste continuarea
Papanasi fierti, cu branza de vaci...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriCum se prepara Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca Intr-un castron punem branza de vaci, ouale, zaharul, esenta de vanile, faina, grisul si cu...Citeste continuarea
Pizza la tigaie
Postat de: reisnaor_2006 in PizzaIntr-un castron punem ouale si un praf de sare. Mixam bine si adaugam pe rand chefirul si faina treptat. Intr-o tigaie incinsa cu ulei punem aluatul....Citeste continuarea
Placinta cu ceapa si mozzarella
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriMai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine...Citeste continuarea
Pui cu sos de rosii, spanac si...
Postat de: Bucataras in PuiPune la topit untul intr-o tigaie mare. Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu....Citeste continuarea
Paine rulata, cu masline
Postat de: RODIMUR in PiineMai întâi, cu câteva ore înainte să frământați aluatul, se clătesc măslinele, sub jet de apă și apoi se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă...Citeste continuarea
Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi
Postat de: panacris in PuiCarnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă. Se scoate...Citeste continuarea
Pulpa de miel cu lamaie, ciuperci...
Postat de: panacris in OaiePulpa de miel se unge cu uleiul de măsline, se asezonează de sare și piper, se așază într-o tavă mărinimoasă. Se adaugă mirodeniile, ciupercuțele, căței de usturoi, în...Citeste continuarea
Piept de pui cu roșii și...
Postat de: merisor67 in PuiPresărăm sare și piper peste bucățile din piept de pui și le rumenim pe ambele părți, în tigaia încinsă, unsă cu foarte puțin ulei. Nu le lăsăm decât 1-2 minute pe...Citeste continuarea
Paine cu faina de macinis grau...
Postat de: mihaelar63 in PiineSe pune, pentru inceput, in cuva masinii de paine apa calduta, drojdia, zaharul si uleiul. Se continua cu fainurile si sarea . Setati masina de paine pe programul...Citeste continuarea
Paine cu cartofi
Postat de: lucy2002 in PiineSe cerne faina intr-un bol. Drojdia proaspata se freaca cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam o lingura de faina peste drojdie, apa calduta si o lasam la loc caldut sa se activeze. Cartofii...Citeste continuarea
Pizza cu aluat maturat
Postat de: lucy2002 in PizzaDrojdia se dizolva in apa calduta si zahar. Faina se cerne intr-un bol. Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga drojdia cu apa dizolvata dupa care incepem a framanta. Dupa ce am...Citeste continuarea
Paste cu spanac, branza si marar la...
Postat de: katty in PenneIntr-o oala cu apa clocotita, punem sare si fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. In uleiul incins, punem spanacul si il tinem la foc pana scade zeama. Adaugam piper si mararul...Citeste continuarea
Placinta cu branza
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Intr-un bol se pune branza de vaci si branza feta data pe razatoarea cu gauri mari sau zdrobita cu furculita.Se adauga si...Citeste continuarea
Placinta cu branzeturi
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriPentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, iaurtul, busuioc, oregano si sare, apoi făină cât cuprinde (aprox 375 g), până se obține un...Citeste continuarea
Pastrama de pui
Postat de: katty in Mezel de casaIntr-o craticioara fierbem cateva minute apa cu sarea, zaharul, foile de dafin, boabele de piper si ienibahar. Dam craticioara jos si o lasam la racit. Asezam bucatile de piept de pui intr-un...Citeste continuarea
Pasta de naut cu ton, avocado si...
Postat de: katty in SalatePunem nautul intr-un castron si il zdrobim cu o furculita, astfel incat sa ramana si bucati mai mari. Adaugam miezul de avocado, putina zeama de lamaie si le zdrobim impreuna cu o furculita....Citeste continuarea
Puricei cu slaninuta afumata
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriMamaliga o taiem cubulete, iar slaninuta fasiute subtiri. Incingem uleiul in tigie, adaugam mamaliga si slaninuta si prajim pe toate partiel timp de vreo 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca....Citeste continuarea
Porc cu legume la cuptor, masline...
Postat de: ancutsa in PorcCarnea de porc se spală și se porționează, după plac, se sărează, apoi se așază într-o tavă în care am pus un strat subțire de ulei, dar și două pahare de apă....Citeste continuarea
Pui cu usturoi si cimbru
Postat de: claudiaO in PuiCurățăm bucățile de pui, le saram putin si le punem în untura încinsă, împreună cu vreo 2 căței de usturoi. Le perpelim putin pe ambele parti, vreo 5-7 min , apoi punem...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: lucy2002 in PiineDrojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce se lichifiaza, turnam laptele caldut si o lingura de faina si lasam sa creasca un pic pana face basici. Cernem faina intr-un bol si la mijloc facem o...Citeste continuarea
Pastrama de berbecut la tigaie
Postat de: claudiaO in OaiePastrama de berbecut o taiem in bucatele meci, cat de-o imbucatura. Incingem untura in tigie, punem 2 catei de usturoi, ii perpelim putin, apoi punem bucatelele de pastrama. Trantim un capac...Citeste continuarea
Piept de pui cu mozzarella
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se spala si se taie feliute . Taiati pieptul de pui perpendicular pe fibra de carne nu pe lungime . Pateti usor bucatile de carne . Intr-un bol...Citeste continuarea
Platou cu chiftele la cuptor si legume
Postat de: ancutsa in PorcSe dă carnea la mașina de tocat, se condimentează după plac și se amestecă împreună cu puțină pâine și apă, astfel chiftele nu vor fi îndesate și greu de...Citeste continuarea
Peste si lapti - la tigaie
Postat de: mihaelar63 in PesteBucatile de peste si laptii se spala . Pestele si laptii se usuca cu prosoape de hartie care vor absorbi umiditatea . Curatati usturoiul . Puneti ulei in...Citeste continuarea
Pulpe de pui picante cu bere si...
Postat de: mihaelar63 in PuiPulpele de pui se taie in doua, se curata si se spala. Se asaza carnea intr-un vas de ceramica termorezistent. Se condimenteaza cu sare, piper, chilli, ierburi de...Citeste continuarea