A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Paine de casa, reteta excelenta...

Postat de: momo121 in Piine

   Iata cum se prepara Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit  Intr-un bol incapator punem 600 ml apa calduta (punem deoparte 100 ml in caz ca avem...Citeste continuarea

Paine alba, simpla

Postat de: panacris in Piine

Mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina...Citeste continuarea

Pizza originala

Postat de: VI in Pizza

Apa calduta, zaharul si drojdia se amesteca bine si se lasa in repaus 10 minute. Adaugam apoi faina cernuta si sarea, si framantam aproximativ 5-6 minute. Ungem coca rezultata cu ulei si o...Citeste continuarea

Pasta de fasole verde

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se scoate cu o seară înainte de preparare fasolea congelată din congelator și se lasă în strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Se curăță...Citeste continuarea

Piure de telina, cu mere

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Țelina se curăță bine (ca să se elimine partea lemnoasă), se spală, se porționează în bucăți mai mici și se fierbe (de preferat, la aburi), până ce devine moale....Citeste continuarea

Painici cu ciuperci si verdeturi...

Postat de: panacris in Piine

Mărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine.  În recipientul masinii de pâine se pune...Citeste continuarea

Paine cu masline, busuioc si fistic

Postat de: panacris in Piine

Maricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie. În recipientul masinii de pâine se pune apa,...Citeste continuarea

Paine de casa Corona

Postat de: TAB1TA in Piine

Am incalzit apa. Am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat lingura de zahar. Am adaugat drojdia uscata si 2 linguri de faina. Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se...Citeste continuarea

Pizza cu carnati si mozarella

Postat de: MotanLaOale in Pizza

Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si se...Citeste continuarea

Paine aromatizata, cu masline

Postat de: RODIMUR in Piine

Măslinele se spală din timp, sub jet de apă rece și se scurg total de apă (eventual se șterg, cu hârtie absorbantă). Se amestecă bine condimentele: sarea extrafină, boiaua de...Citeste continuarea

Paine coronita cu iaurt, bere si...

Postat de: ancutsa in Piine

    Se fărâmă drojdia cu o furculiță, se toarnă apa călduță peste ea, amestecându-le, să se omogenizeze. Se adaugă berea, iaurtul și făină 550 cât...Citeste continuarea

Pui cu cartofi noi, la cuptor

Postat de: oanapl in Pui

Se spală bucățile de carne de pui și se pun la fiert în apă cu sare, pentru 20 de minute. Se curăță cartofii, se spală, se taie în două și se pun la fiert pentru 10...Citeste continuarea

Penne cu ostropel reorientat

Postat de: MotanLaOale in Penne

Carnea de pui se taie cuburi si se pune la fiert in sosul de la ostropel. Se adauga ciupercile, porumbul, pulpa de rosii si se fierbe 10 minute. Se pun si condimentele dupa gust. Pastele...Citeste continuarea

Paste cu de toate la cuptor

Postat de: panacris in Paste

Carnea de pui se gătește în ulei de măsline, apoi se mărunțește. Țelina apio, ardeiul verde se curăță, se mărunțesc și se călesc împreună cu carnea de pui...Citeste continuarea

Pasta de ardei capia copti

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Scoateți din timp ardeii capia copți de la congelator și puneți-i într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichidul lăsat. Se curăță cățeii de...Citeste continuarea

Placinta cu spanac

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legume

Se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta.   Spanacul se pune intr-o strecuratoare pentru a se scurge bine de apa.   Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie...Citeste continuarea

Pireu de pastai verzi cu praz

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Fasolea verde se fierbe in apa cu sare. Scurgeti si clatiti cu apa rece sa nu-si piarda din culoare. Prazul se taie bucati grosiere si se soteaza in unt pana se inmoaie....Citeste continuarea

Primele mele pide cu seminte si...

Postat de: mihaelar63 in Piine

Aluatul de paine se pune pe o planseta infainata . Amestecati aluatul cu semintele de susan . Pregatiti umplutura , amestecand branzeturile  cu sare, zaatar si piper ....Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu sos de ciuperci

Postat de: cristeena20 in Pui

Pieptul de pui se curata de pielite si se desface, astfel incat sa iasa o foaie potrivita pentru a rula; eu am pus fiecare felie intre folii de plastic si le-am batut usor cu ciocanul pentru...Citeste continuarea

Pui umplut

Postat de: katty in Pui

Spalam puiul bine, apoi il tamponam bine cu un servet. Il presaram cu  sare, piper, rozmarin atat la exterior, cat si in interior, presaram putina boia la exterior  si il lasam la rece...Citeste continuarea

Paine de casa cu faina semi si...

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Se amesteca doua linguri de faina cu zahar, drojdie si 100 ml apa calduta. Lasati amestecul sa creasca cam 15 minute pana incepe sa faca bule . Se aduga pe rand faina ,...Citeste continuarea

Pizza cu branzeturi, ciuperci si...

Postat de: ancutsa in Pizza

    Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie felii subțiri și se rumenesc într-o tigaie, fără ulei sau sare. Se dau deoparte.  Se...Citeste continuarea

Pizza Quattro Formaggi

Postat de: RODIMUR in Pizza

Se face un aluat elastic și nelipicios din: făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr tos, apă caldă și ulei de măsline, încorporat spre sfârșitul preparării. Se...Citeste continuarea

Pizza Margherita

Postat de: RODIMUR in Pizza

Mai întâi se face aluatul, din: făină, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și ulei de măsline. Se încorporează bine ingredientele și aluatul se frământă puțin,...Citeste continuarea

Painici pufoase cu ciocolata, fara...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Cerneti intr-un bol faina, adaugati drojdia, sarea, indulcitorul si amestecati. Adaugati oul, amestecati, apoi puneti laptele treptat si framantati. Untul il incorporati in 2-3 transe,...Citeste continuarea

Papanasi fierti, cu branza de vaci...

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

        Cum se prepara Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca Intr-un castron punem branza de vaci, ouale, zaharul, esenta de vanile, faina, grisul si cu...Citeste continuarea

Pizza la tigaie

Postat de: reisnaor_2006 in Pizza

      Intr-un castron punem ouale si un praf de sare. Mixam bine si adaugam pe rand chefirul si faina treptat.       Intr-o tigaie incinsa cu ulei punem aluatul....Citeste continuarea

Placinta cu ceapa si mozzarella

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

      Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine...Citeste continuarea

Pui cu sos de rosii, spanac si...

Postat de: Bucataras in Pui

Pune la topit untul intr-o tigaie mare.   Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu....Citeste continuarea

Paine rulata, cu masline

Postat de: RODIMUR in Piine

Mai întâi, cu câteva ore înainte să frământați aluatul, se clătesc măslinele, sub jet de apă și apoi se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă...Citeste continuarea

Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi

Postat de: panacris in Pui

Carnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă. Se scoate...Citeste continuarea

Pulpa de miel cu lamaie, ciuperci...

Postat de: panacris in Oaie

Pulpa de miel se unge cu uleiul de măsline, se asezonează de sare și piper, se așază într-o tavă mărinimoasă. Se adaugă mirodeniile, ciupercuțele, căței de usturoi, în...Citeste continuarea

Piept de pui cu roșii și...

Postat de: merisor67 in Pui

Presărăm sare și piper peste bucățile din piept de pui și le rumenim pe ambele părți, în tigaia încinsă, unsă cu foarte puțin ulei. Nu le lăsăm decât 1-2 minute pe...Citeste continuarea

Paine cu faina de macinis grau...

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Se pune, pentru inceput, in cuva masinii de paine apa calduta, drojdia, zaharul si uleiul. Se continua cu fainurile si sarea . Setati masina de paine pe programul...Citeste continuarea

Paine cu cartofi

Postat de: lucy2002 in Piine

Se cerne faina intr-un bol. Drojdia proaspata se freaca cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam o lingura de faina peste drojdie, apa calduta si o lasam la loc caldut sa se activeze. Cartofii...Citeste continuarea

Pizza cu aluat maturat

Postat de: lucy2002 in Pizza

Drojdia se dizolva in apa calduta si zahar. Faina se cerne intr-un bol. Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga drojdia cu apa dizolvata dupa care incepem a framanta. Dupa ce am...Citeste continuarea

Paste cu spanac, branza si marar la...

Postat de: katty in Penne

Intr-o oala cu apa clocotita, punem sare si fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. In uleiul incins, punem spanacul si il tinem la foc pana scade zeama. Adaugam piper si mararul...Citeste continuarea

Placinta cu branza

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Intr-un bol se pune branza de vaci si branza feta data pe razatoarea cu gauri mari sau zdrobita cu furculita.Se adauga si...Citeste continuarea

Placinta cu branzeturi

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Pentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, iaurtul, busuioc, oregano si sare, apoi făină cât cuprinde (aprox 375 g), până se obține un...Citeste continuarea

Pastrama de pui

Postat de: katty in Mezel de casa

Intr-o craticioara fierbem cateva minute apa cu sarea, zaharul, foile de dafin, boabele de piper si ienibahar. Dam craticioara jos si o lasam la racit. Asezam bucatile de piept de pui intr-un...Citeste continuarea

Pasta de naut cu ton, avocado si...

Postat de: katty in Salate

Punem nautul intr-un castron si il zdrobim cu o furculita, astfel incat sa ramana si bucati mai mari. Adaugam miezul de avocado, putina zeama de lamaie si le zdrobim impreuna cu o furculita....Citeste continuarea

Puricei cu slaninuta afumata

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Mamaliga o taiem cubulete, iar slaninuta fasiute subtiri. Incingem uleiul in tigie, adaugam mamaliga si slaninuta si prajim pe toate partiel timp de vreo 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca....Citeste continuarea

Porc cu legume la cuptor, masline...

Postat de: ancutsa in Porc

  Carnea de porc se spală și se porționează, după plac, se sărează, apoi se așază într-o tavă în care am pus un strat subțire de ulei, dar și două pahare de apă....Citeste continuarea

Pui cu usturoi si cimbru

Postat de: claudiaO in Pui

Curățăm bucățile de pui, le saram putin si le punem în untura încinsă, împreună cu vreo 2 căței de usturoi. Le perpelim putin pe ambele parti, vreo 5-7 min , apoi punem...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: lucy2002 in Piine

Drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce se lichifiaza, turnam laptele caldut si o lingura de faina si lasam sa creasca un pic pana face basici. Cernem faina intr-un bol si la mijloc facem o...Citeste continuarea

Pastrama de berbecut la tigaie

Postat de: claudiaO in Oaie

Pastrama de berbecut o taiem in bucatele meci, cat de-o imbucatura. Incingem untura in tigie, punem 2 catei de usturoi, ii perpelim putin, apoi punem bucatelele de pastrama. Trantim un capac...Citeste continuarea

Piept de pui cu mozzarella

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pieptul de pui se spala si se taie feliute . Taiati pieptul de pui  perpendicular pe fibra de carne nu pe lungime . Pateti usor bucatile de carne . Intr-un bol...Citeste continuarea

Platou cu chiftele la cuptor si legume

Postat de: ancutsa in Porc

  Se dă carnea la mașina de tocat, se condimentează după plac și se amestecă împreună cu puțină pâine și apă, astfel chiftele nu vor fi îndesate și greu de...Citeste continuarea

Peste si lapti - la tigaie

Postat de: mihaelar63 in Peste

Bucatile de peste si laptii se spala .  Pestele  si laptii se usuca cu prosoape de hartie care vor absorbi umiditatea . Curatati usturoiul . Puneti ulei in...Citeste continuarea

Pulpe de pui picante cu bere si...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pulpele de pui se taie in doua, se curata si se spala.  Se asaza carnea intr-un vas de ceramica termorezistent. Se condimenteaza cu sare, piper, chilli, ierburi de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]