Aluaturi de casa
Asa de bine arata pizza asta a lui Merisor, ca a trebuit sa o fac si eu.
Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald.
Dupa aceea, se adauga smantana si sarea si se incepe framantarea. Se adauga faina cat cuprinde, iar la final se pune uleiul si se formeaza o bila de aluat elastic si nelipicios, care se lasa la crescut la loc cald.
Apoi, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Aluatul se intinde pe masa de lucru infainata cu ajutorul unui sucitor. Se asaza intr-o tava mare unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Pe margini se pun cabanosii, care se acopera cu aluat. Se taie atat aluatul, cat si cabanosii in bucatele de 1-2 cm si se rotesc astfel incat cabanosii sa fie cu partea taiata in sus, iar aluatul sa ii inconjoare.
Ouale se amesteca cu un praf de sare, ketchupul, putin oregano uscat, putin busuioc uscat si putin piper macinat si se unge blatul liber cu aceasta compozitie. Se adauga muschiul file, salamul si ciupercile feliate. Se toarna restul de compozitie cu ketchup si oua si se intinde pe toata suprafata pizzei, mai putin pe partea cu cabanosi, apoi se presara cascavalul ras.
Se introduce tava la cuptor pana cand pizza este bine coapta.