Aluaturi de casa
Pentru ca tot aveam niste smantana prin frigider, pe care nu o mai voia nimeni, am zis sa fac paine cu smantana ca sa vad cum e. Ei bine, este foarte buna.
M-am inspirat de pe site si m-am uitat mai atent la reteta lui Adi.
Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, putina apa calda (circa 100 ml) si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald.
Dupa aceea, se cern 900 g faina peste maiaua obtinuta, se adauga smantana si sarea si se incepe framantarea. Se mai adauga faina cat cuprinde, iar la final se adauga uleiul. Se obtine un aluat moale si nelipicios, care se lasa la crescut in castronul acoperit cu o folie si cu un prosop.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se imparte aluatul in doua si se asaza in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se cresteaza dupa plac cu ajutorul unui cutit cu lama subtire.
Se introduc tavile la cuptor pana cand painile sunt bine coapte.