Pizza Magna
Postat de: vasimur in PizzaPreparare aluat: Facem un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie și apă caldă. După o scurtă frământare adăugăm uleiul,...Citeste continuarea
Pui in aluat de bere
Postat de: mihaelar63 in PuiSe bat ouale spuma si se amesteca cu bere si putina sare . Adaugati pe rand faina alba si omogenizati . Alegeti carnea de pui de pe oase . Nu o maruntiti .Pe cat...Citeste continuarea
Paine impanata la cuptor
Postat de: sufletista in PiineBranza o dam prin razatoare mica,cu mainele umede am format bilute din branza l'ortolan. Cateii de usutroi i-am dat prin razatoarea mica si am amestecat cu rozmarin rupt bucati. Painea o...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu carnaciori,...
Postat de: mihaelar63 in PuiSpalati carnea si o stergeti de apa. Pregatiti ingredientele pentru umplere. Feliati in baghete ardeiul si cascavalul. Introduceti in fiecare bucata de carne...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu mozzarella,...
Postat de: ancutsa in PuiSe desfac piepții de pui, pentru a le mări suprafața de lucru. Se creează un buzunar, care se umple cu mozzarella, eu am pus câte o felie la fiecare. Se ung piepții cu ulei,...Citeste continuarea
Paine cu secara si graham
Postat de: mihaelar63 in PiinePentru framntarea aluatului folosesc masina de paine Tefal . Pregatiti si cantariti fainurile si apa . Faina se poate pune intrun bol mare si se rasfira cu ajutorul unui tel...Citeste continuarea
Paine integrala
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol cernem faina integrala cu alba, adaugam zaharul, sarea si amestecam bine. Facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,untul topit si racit,treptat lapte...Citeste continuarea
Pui la vas roman II
Postat de: violeta30 in PuiSe spala puiul, se "ciugulesc" resturile de pene, se scoate acel punct de grasime de la tartita, se taie "pintenii" de la aripi, inclusiv varfurile de la aripi, dar si...Citeste continuarea
Pizza cu ton si porumb
Postat de: mirela0911 in PizzaIntr-un bol se pun toate ingredientele si se amesteca bine. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca 30 de minute. Intre...Citeste continuarea
Paste alfabet cu carne tocata -...
Postat de: ladydi in PasteFierbem pastele in apa cu sare si un pic de ulei conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp tocam ceapa, curatam si pisam usturoiul. Cand sunt fierte pastele, le clatim cu apa rece si le...Citeste continuarea
Pui Tikka Masala
Postat de: licurici_lra in PuiCondimentele se amesteca cu iaurtul grecesc, apoi cu pieptul de pui (taiat cubulete) si se lasa la marinat cateva ore. Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se prajeste in...Citeste continuarea
Paste cu rosii
Postat de: caroline in PasteRosiile le spalam si le taiem pe jumatate. Punem o tigaie cu putin ulei de masline si calim usturoiul curatat. Dupa 1-2 minute, adaugam rosiile si lasam la foc iute pentru 10...Citeste continuarea
Paste trofie cu scoici
Postat de: caroline in PasteEu am folosit scoici deja curatate. In cazul in care aveti scoici ce trebuiesc curatate, procedati astfel: puneti scoicile sub un jet de apa rece si curatati cu un burete de sarma. Apoi cu o...Citeste continuarea
Paine la tava
Postat de: lucy2002 in PiineSe cerne faina intr-un bol mare. Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia, dupa ce s-a dizolvat se toarna peste faina facand o gropita la mijloc si incepem a framanta. Adaugam oul batut...Citeste continuarea
Paste carbonara
Postat de: sufletista in PastePastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele. Intre timp pregatim sosul. Intr-o cratita mai...Citeste continuarea
Pasta de ton
Postat de: sufletista in PestePestele il scurgem bine de ulei intr-o sita. Intr-un bol adaugam maioneza, adaugam pestele, ceapa(care o dam prin razatoare,pusa in apa 10 min si stoarsa bine de apa). Cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Paste cu creveti in sos alb si vin
Postat de: trifadalia in PennePentru inceput se pune apa cu sare la fiert, iar cand apa clocoteste se pun pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. In tre timp ne pregatin sosul astfel:Crevetii se...Citeste continuarea
Pate de somon
Postat de: Bunica in SomonPentru inceput tapetam doua tavi de iena cu folie alimentara. Tocam mararul si patrunjelul marunt. Pe fundul fiecarei tavi punem felii de somon pe un singur strat cat sa acopere tot fundul...Citeste continuarea
Pasta de curcan si ciuperci
Postat de: ladydi in SalatePunem carnea de curcan la fiert in apa cu sare.Cand este fiarta, o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca. Spalam ciupercile, incingem putin ulei intr-o tigaie si adaugam ciupercile. Lasam...Citeste continuarea
Piftie de pui si curcan
Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carneSpalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid. Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si...Citeste continuarea
Pizarai sau pitarai sau colacei de...
Postat de: ioana_lupu in PiineIntr-un castron se pun aprox 500 g faina, se face o groapa si se pune aici drojdia amestecata cu apa calduta si cu zaharul. Se lasa la dospit la loc cald, pana face bule deasupra (15-20 min). Dupa...Citeste continuarea
Placinta cu carne de porc
Postat de: oanapl in PorcCarnea de porc se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt şi ardeiul se taie cubulețe. Ceapa se...Citeste continuarea
Platou festiv, pentru revelion
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi am spălat legumele și foile de salată. Am fiert ouăle pentru umplut și am pregătit roșiile cherry pentru umplut. Am făcut salata boeuf și umpluturile pentru...Citeste continuarea
Paine cu secara, mac si susan
Postat de: mihaelar63 in PiineIngredientele se pregatesc si se cantaresc . Apa nu trebuie sa fie rece ,dezmortita as zice . Se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea enumerata . Mai putin...Citeste continuarea
Pui cu salvie si lamaie, papardelle...
Postat de: mihaelar63 in PuiPuiul se curata bine si se spala . Se pune la prajit in uleiul incins amestecat cu unt si cateii de usturoi . Deasupra se presara salvia sfarmata si cimbrul maruntit . Sarati si...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu cabanos si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se spala si se usuca de excesul de apa cu ajutorul servetelor . Gogosarul marinat se scoate din borcan si se scurge de zeama . Alegeti un cabanos uscat si subtire pe...Citeste continuarea
Parjoale din file de salau
Postat de: violeta30 in PesteSpălăm fileul și îl tamponăm bine ca să nu rămână apă. Porționăm peștele în cuburi și îl tocăm la robot. Ulterior amestecăm toate ingredientele (ceapa,...Citeste continuarea
Piept de rata
Postat de: Dea_Dea in RataIncingem cuptorul la 180 de grade C. Pieptul de rata se foloseste la temperature camerei, se sterge bine cu prosop de hartie. Cu un cutit foarte bine ascutit crestam pielea, dar avand grija sa...Citeste continuarea
Piftii (racituri) cu carne de pui
Postat de: autodiag in PuiCarnea se curata, se spala si se pune in oala sub presiune cu apa si sarea. Se curata morcovul si cepele, se spala si se pun peste carne. Se pune oala la foc mic pentru circa o ora. Se...Citeste continuarea
Paste cu piept de pui in sos chilli...
Postat de: mirela0911 in PasteSe pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Pipetul de pui se spala bine si se taie fasiute mici. Se pun la foc in cratita cu ulei incins. Se amesteca pana se...Citeste continuarea
Pateuri cu ciuperci
Postat de: Marius_biker in Aperitive / GarnituriCeapa se caleste in ulei, apoi se adauga mixul de ciuperci. Se gateste cateva minute, apoi se pune pasta de rosii, parmezanul, sare si piper. Aluatul de intinde si se taie in 4. Pe fiecare...Citeste continuarea
Piept de purcel afumat cu fasole verde
Postat de: mihaelar63 in PorcPieptul de porc se portioneaza si se pune la fiert . Fasolea verde se curata se rupe/taie bucati mai mici . Ceapa se curata si se taie marunt . Se scot bucatile...Citeste continuarea
Paste cu praz
Postat de: caroline in PasteIncepem prin a pune apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam pastele. Le fierbem conform indicatiilor de pe pachet amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa...Citeste continuarea
Paine cu trei seminte
Postat de: mihaelar63 in PiineSetati masina de paine pentru greutatea aleasa , adica , acum 1.5 kg. Setati gradul de rumenire al crustei . Eu am pus maxim . Turnati ingredientele in cuva in ordinea...Citeste continuarea
Pizza de post, cu ciupercute intregi
Postat de: RODIMUR in PizzaSe face mai întâi aluatul din: făină, drojdie, zahăr, sare și apă caldă. După încorporarea acestor ingrediente se adaugă o lingură de ulei de floarea soarelui și se mai...Citeste continuarea
Pate din macrou afumat
Postat de: violeta30 in PesteScoatem oasele din pește și punem carnea de pește în vasul de blender peste care vom pune untul. Blenduim bine până devine o pastă cremoasă. Se servește pe felii de...Citeste continuarea
Prajitura cu gem si nuca - Reteta...
Postat de: RODIMUR in PrajituriCum se prepara Prajitura cu gem si nuca - Reteta delicioasa de post Pentru aluat se mixează margarina cu: zahărul tos, vanilia și sarea. Se adaugă zeama de lămâie, 100 grame de...Citeste continuarea
Pilaf cu ardei copti si ceapa verde
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postArdeii copți se scot din congelator cu o seară înainte, ca să se decongeleze natural. Se va folosi și lichidul lăsat de ardei, la decongelare. Se curăță ceapa verde, se spală, se...Citeste continuarea
Paste cu sos de legume si ceafa de...
Postat de: lucy2002 in PastePastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Calim ceapa in ulei pana devine translucida( nu o prajim). Adaugam putina sare si legumele curatate, spalate si taiate cubulete(mai...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu lapte de cocos
Postat de: licurici_lra in PuiPulpele de pui se spala bine si se taie cubulete, apoi se dau cu sare si piper. Ceapa, tocata marunt, se caleste in putin ulei de cocos, apoi se adauga carnea. Se adauga cate putina apa, pentru...Citeste continuarea
Pui pe sticla cu cartofi si gutui,...
Postat de: VI in PuiUn pui cam de 2 kg, condimente: sare piper, boia dulce, iute, delikat, patrunjel, usturoi, ulei. Amestecam toate aceste ingrediente si ungem bine puiul pe toate partile, apoi il fixam pe o...Citeste continuarea
Pulpe crocante la cuptor
Postat de: lucy2002 in PuiPulpele se curata, se spala si se lasa sa se scurga apa din ele. Dupa ce s-au zvantat, se presara sare si piper. Intr-un castron amestecam mustarul cu uleiul ca la maioneza pana obtinem o pasta...Citeste continuarea
Pizza picanta de post, cu peste
Postat de: RODIMUR in PizzaMai întâi se face aluatul din: făină, sare, drojdie, zahăr și apă caldă. După ce se încorporează aceste ingrediente, se adaugă uleiul și se mai frământă...Citeste continuarea
Placinte Poale-n brau de post, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe face un aluat potrivit de moale din: făină albă, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și la urmă, ulei de floarea soarelui, pentru definitivarea aluatului, care trebuie să fie, în...Citeste continuarea
Piure de dovleac copt, congelat
Postat de: lucy2002 in ConserveDovleacul se spala, se sterge, se scot semintele cu ajutorul unei linguri, dupa care se taie in bucati potrivite. Intr-o tava cu hartie de copt asezam bucatile de dovleac si dam tava la...Citeste continuarea
Penne rigati cu broccolini si sprot...
Postat de: mihaelar63 in PastePastele se fierb in apa clopcotita cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti pastele intr-o strecuratoare si le clatiti cu apa rece. Broccolini se pun...Citeste continuarea
Pasta de ardei kapia
Postat de: sufletista in ConserveArdeii ii curatam de cotoare si seminte, ii spalam si ii dam prin masina de tocata sau robot de bucatarie. Pasta obtinuta o punem intr-un ceaun in care am incalzit uleiul inainte. Adaugam...Citeste continuarea
Paine in ou imbunatatita, la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriSe bat oule spuma impreuna cu sare, pudra de turmeric, piper si chilli. Feliati salamul. Taiati cubulete cascavalul. Se taie ceapa rosie rondele si rosiile se feliaza....Citeste continuarea
Pastrav curcubeu picant -crocant
Postat de: mihaelar63 in PastravPastravii se curata de solzi si intestine. Se spala bine. Facand doua incizi pe interior la capete se poate scaote sirea spinarii . Asta doar daca doriti . Se sareaza...Citeste continuarea
Paste cu sos de rosii si carnati
Postat de: sufletista in PasteIntr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele sa fiarba cca 5 min. Prajim carnati taiati bucati, in cratita in care vom face pastele. Adaugam ceapa tocata marunt,...Citeste continuarea