File de pui la gratar in stil grecesc
Postat de: RuxyRux in PuiSe pregateste sosul pentru marinat: se amesteca uleiul cu sarea, piperul, zeama de lamaie, zeama de portocala, usturoiul zdrobit, plantele aromatice maruntite. Se spala si se taie fileurile,...Citeste continuarea
Foccacia cu carnati si busuioc
Postat de: mihaelar63 in Mancare copiiAluatul se intinde intr-o forma /tava de copt rotunda sau patrata, cu mainile unse cu ulei de masline din belsug. Taiati rondele carnatul si splati legumele . Peste aluat se...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu tortellini, ceapa...
Postat de: rocsi_1612 in TortelliniIntr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand apa da in clocot, puneti pastele. Le fierbeti 5 minute, apoi le scoateti intr-un bol, cu o paleta. Pana incepe sa clocoteasca apa...Citeste continuarea
Frigarui de pui
Postat de: sufletista in Mancare copiiPieptul de pui il taiem bucati potrivite, le asezam intr-o tava si acoperim cu lapte, acoperim cu folie alimentara si dam la rece 1 ora. Betele de frigarui le punem in apa pentru 30 minute....Citeste continuarea
Fusilli cu muschi file si...
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancare copiiSe pun apa si sarea la foc si, cand dau in clocote, se adauga pastele. Se fierb "al dente", apoi se clatesc cu apa rece. Ceapa se curata, se spala, se toaca si se prajeste in ulei cu...Citeste continuarea
Fursecuri cu vinete si Cheddar
Postat de: mihaelar63 in Mancare copiiVanata se curata in fasii, lasand cate o fasie necuratata. Taiati vanata rondele de aproximativ un centimetru grosime . In ordine, aranjati vanata pe doua randuri [sa se...Citeste continuarea
Frigarui cu chiftelute si aluat
Postat de: MotanLaOale in Mancare copiiPainea se imoaie in apa si se stoarce bine. Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua. Se pune sare...Citeste continuarea
Fursecuri cu glazura de lamaie
Postat de: cristina1985 in Mancare copiiFursecuri: se freaca untul cu zaharul pudra,pana obtineti o crema pufoasa.Se adauga treptat faina,esenta de rom si praful de copt . Va rezulta un aluat mai moale decat la tarte, dar asa...Citeste continuarea
Focaccia cu salvie
Postat de: cristina1985 in PiineDrojdia se amesteca cu 1 lg apa calda si mierea. Se cerne faina, se pune intr-un vas mai mare, iar in mijloc se pune amestecul de drojdie. Se adauga salvia tocata marunt ( eu nu am gasit cruda si...Citeste continuarea
Falafel
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de postSe lasa nautul la inmuiat, in frigider peste noapte. A doua zi, se scurge, se pune in robot si se mixeaza. Se scoate si se continua cu celelate ingrediente si anume: ceapa taiata, patrunjelul,...Citeste continuarea
Fasole cavalereasca
Postat de: marianbobosea in Mancaruri de legumeSe curata ceaspa, se spala si se taie solzisori. Intr-un vas potrivit se pune uleiul si se adauga ceapa taiata, lasandu-se la prajit, la foc potrivit, pana cand devine translucida....Citeste continuarea
Ficatei de pui cu mazare
Postat de: oanapl in FicatCureți legumele și le speli. Toci ceapa mărunt, morcovii îi dai pe răzătoarea mică, iar roșia si ardeii le tai cubulețe. Usturoiul îl tai feliuțe. Ficățeii de pui...Citeste continuarea
Flori de soc pane
Postat de: panacris in DulciuriFlorile de soc se curăță de impurități și se lasă la scurs. Între timp se pregătește compoziția pentru aluat, care trebuie să fie fluid, din ouă, bere/lapte/apă minerală,...Citeste continuarea
Friptura de vita cu vin la...
Postat de: rocsi_1612 in MulticookingSpalati carnea de vita, o stergeti cu niste servetele. O taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori. Morcovul decojit il taiati rondele, rosiile decojite...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu mazare verde
Postat de: mihaelar63 in FicatLegumele se curata si se spala. Morcovul si usturoiul se taie rondele. Ardeiul se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt. Ficateii de pui se curata de pelite si se spala cu apa...Citeste continuarea
Franzele cu lapte acru, cimbru si...
Postat de: mihaelar63 in PiinePregatiti, cantariti cantitatile date la ingrediente. Se pune intai laptele acru, apa, uleiul, zaharul si sarea in cuva masinii de paine . Drojdia proaspata se faramiteaza si...Citeste continuarea
Frigarui de porc la gratar, cu...
Postat de: vasimur in PorcPasul 1. Deoarece carnea trebuie să stea la marinat, ne vom ocupa mai întâi de pregătirea ei. Spălăm bine carnea și o tăiem cubulețe ceva mai mari și mai groase, de cca 2...Citeste continuarea
Fish fingers sau crochete de peste...
Postat de: Bucataras in SalauTaie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie. Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ceapa la tigaie...
Postat de: AdrianUdrea in FicatIncepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie. Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu...Citeste continuarea
Friptura hei-rup
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneCuratam si spalam pulpele si le taiem in doua, le asezam in tava, apoi taiem coastele si le asezam pe langa pulpe. Taiem bucatele de unt si le punem printre bucatile de carne, apoi usturoiul taiat...Citeste continuarea
Frigarui imprastiate
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se spala, se zvanta si se portioneaza in bucati cam de marimea unei cutiute de chibrituri. Ciupercile se scot din saramura si se limpezesc cu apa rece....Citeste continuarea
Friganele – paine in ou, prajita
Postat de: vasimur in Mancare copiiPregătim feliile de pâine iar dacă sunt prea mari, le tăiem în 2 sau 3 bucăți. Eu am avut 3 felii de pâine foarte mari, așa că le-am tăiat în câte 3 bucăți...Citeste continuarea
Fructe de mare cu paste si...
Postat de: oanapl in Fructe de mareCum se prepara Fructe de mare cu paste si smantana, o reteta gustoasa pentru mese in familie: Usturoiul curățat îl feliezi și îl călești 1 minut în uleiul încins....Citeste continuarea
Ficatei de pui cu usturoi si mamaliga
Postat de: cristina1985 in FicatFicateii de pui se curata de pielite, se tin in apa rece si se pun in frigider (cu tot cu apa, cam 15 minute). Apoi se scurg. Se calesc in putin in ulei, pana se intaresc si nu se mai vede...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ardei copti la...
Postat de: rocsi_1612 in MulticookingFicateii ii spalati bine, indepartati toate pielitele si ii puneti intr-o sita la scurs. Ardeii galbeni si kapia ii coaceti, pe toate partile. Ii puneti intr-o cratita si ii acoperiti cat...Citeste continuarea
Friptura de miel, la cuptor.
Postat de: vasimur in OaiePregătire carne de miel: Spălăm foarte bine carnea, din mai multe ape. Separăm pulpa de restul cărnii iar cu un cuțit ascuțit, îndepărtăm pielițele mai groase și grăsimea...Citeste continuarea
Fleica de porc la gratar cu mazare...
Postat de: ancutsa in PorcSe feliază fleica de porc, se sărează și se rumenește bine pe grătarul electric. Pentru garnitură, se fierb pe foc mic, într-o crăticioară, mazărea și bulgurul,...Citeste continuarea
Friptura de porc cu orez
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc se feliaza in felii mai grosute. Ungeti carnea cu ulei ,zaatar, sare si boia. Lasati sa se marineze astfel macar doua-trei ore. Usturoiul verde se...Citeste continuarea
Fasole verde cu ou
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeSe pune fasolea (congelata) intr-o oala cu apa la fiert cu putina sare, bineinteles dupa ce a fost curatata de codite si spalata inainte. Ceapa curatata o tocam...Citeste continuarea
Friptura de porc cu chimen si rosii...
Postat de: eumimi in PorcCuratam ceapa si o taiem julienne. Calim ceapa timp de 10 minute in uleiul incins, iar la final adaugam chimenul si mai lasam inca 1 minut pe foc. Punem carnea intr-un vas, adaugam...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu sos de iaurt si...
Postat de: ladydi in PuiPregatim o marinada astfel: Intr-un bol adaugam uleiul de masline, zeama de lamaie,usturoiul si leurda tocate, sarea, oregano si boiaua. Amestecam bine si adaugam carnea de pui taiata in...Citeste continuarea
Fasole batuta, servita cu mamaliga
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postIn primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la...Citeste continuarea
Friptura de iepure marinat in iaurt
Postat de: mihaelar63 in IepureIepurelel se spala bine si se portioneaza. Intai se taie pulpitele, urmarind incheietura si apoi spinarea cu muschiuletii de pe ea se taie in bucati potrivite cam de cate 3 degete...Citeste continuarea
Fasole batuta la Multicooker-ul...
Postat de: Oana in MulticookingSpala bine fasolea inmuiata peste noapte si pune-o in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Adauga 2 litri de apa si inchide capacul. Inchide supapa...Citeste continuarea
Fructe de mare in sos de vin si...
Postat de: panacris in Fructe de mareF ructele de mare se pun la gătit în uleiul fierbinte , într-un vas wok, cca. 1 0 minute la foc mediu, neacoperit....Citeste continuarea
Friptura de berbecut cu varza acra...
Postat de: mihaelar63 in OaiePulpa de berbecut cu os se spala bine, se sareaza si se unge cu untura. Foile de varza se desfac frunza cu frunza de pe capatana. Daca varza are nervuri foarte groase se...Citeste continuarea
Foietaj cu ciuperci si masline...
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postCum se prepara Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post Aluatul se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se curata ciupercile si se spala. Se taie in felii...Citeste continuarea
Friptura de porc cu garnitura de orez
Postat de: antici_gabytza in PorcSpalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare, piper, rozmarin si condimentele pentru friptura. Ungem o tava cu ulei si asezam carnea condimentata. Intr-o tigaie adaugam ceapa...Citeste continuarea
Fasole batuta cu sos tahini si...
Postat de: AdrianaIordan in Mancaruri de postToate ingredientele( in afara de ceapa si sumac) se pun in blender sau robot de bucatarie si se mixeaza pana ce obtineti o pasta cremoasa si consistenta. O sa observati ce aroma intensa...Citeste continuarea
Fusilli cu ciuperci, mazare si rosii
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postMai intai m-am ocupat de legume. Am curatat, spalat si tocat ceapa. Intr-o cratita am pus putin ulei la incins. Am adaugat ciupercile. Am lasat sa se patrunda putin. Am amestecat din cand...Citeste continuarea
Friptura cu ciolan afumat, jambon...
Postat de: mihaelar63 in PorcCiolanul si bucata de jambon se pun la fiert in zeama de varza acra care a fost diluata cu apa. Nu mai este nevoie de sare. Jambonul, ciolanul si moarea contin suficienta sare ....Citeste continuarea
Foccacia-floare
Postat de: ancutsa in PiineSe fierbe cartoful dulce, în coajă, apoi se lasă la răcit. Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se adaugă puţină făină, se amestecă până se...Citeste continuarea
Felii de cartofi dulci cu crema de...
Postat de: ladydi in Mancaruri de legumeCuratam cartofii si ii taiem felii subtiri, de cca 1 cm. Amestecam intr-un castron uleiul, oregano si sare, dam cartofii prin acest amestec si ii aseazam intr-o tava cu hartie de copt. Ii coacem...Citeste continuarea
Friptura de porc - dupa model...
Postat de: mihaelar63 in PorcSe curata usturoiul si se piseaza . Se spala verdeturile si se taie marunt . Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile , sare ,piper , boia si usturoi pasta...Citeste continuarea
Fasole pastai cu pui si rosii
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carneCarnea de pui o curățăm de pielițe si o portionam. O punem la prajit in uleiul încins, pana se rumeneste usor. Ceapa o curățăm si o tocam potrivit, apoi o punem peste ceapa....Citeste continuarea
File de crap in aluat de bere, cu...
Postat de: ancutsa in Crap / CarasSe prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin aluat. Aluatul trebuie să fie mai gros ca să...Citeste continuarea
Fritata cu pipote si inimi de pui
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneCalim ceapa in ulei, adaugam pipotele si inimile fierte si kaiserul taiat fasii subtiri. Lasam sa se caleasca bine si punem o cescuta de apa ca sa se inabuse. Cand sunt gata le punem intr-un vas...Citeste continuarea
Ficat de porc in sos de vin, cu...
Postat de: RODIMUR in FicatFicatul se curăță de eventualele pielițe, se spală bine, se feliază (felii cam de 2-2,5 cm) și se pune în lapte dulce, pentru 30 minute. După acest interval de timp, feliile de...Citeste continuarea
Focaccia cu carnat si rozmarin
Postat de: mihaelar63 in PiineSe ia o forma rotunda de tort cu pereti detasabili . Se unge fundul cu ulei de masline si se presara jumatate din cantitatea de rozmarin uscat si maruntit. Se ia o mana buna...Citeste continuarea
Fusilli cu pui si pesto
Postat de: mihaelar63 in FusilliCarnea de pui se desprinde de pe os si se taie fasii. Puneti carnea sa rumeneasca intr-o tigaie teflonata .Sarati si piparati usor . cand puiul a inceput sa capete culoare am...Citeste continuarea