A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

File de pui la gratar in stil grecesc

Postat de: RuxyRux in Pui

Se pregateste sosul pentru marinat: se amesteca uleiul cu sarea, piperul, zeama de lamaie, zeama de portocala, usturoiul zdrobit, plantele aromatice maruntite. Se spala si se taie fileurile,...Citeste continuarea

Foccacia cu carnati si busuioc

Postat de: mihaelar63 in Mancare copii

Aluatul se intinde intr-o forma /tava de copt rotunda sau patrata, cu mainile unse cu ulei de masline din belsug. Taiati rondele carnatul si splati legumele . Peste aluat se...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu tortellini, ceapa...

Postat de: rocsi_1612 in Tortellini

Intr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand apa da in clocot, puneti pastele. Le fierbeti 5 minute, apoi le scoateti intr-un bol, cu o paleta. Pana incepe sa clocoteasca apa...Citeste continuarea

Frigarui de pui

Postat de: sufletista in Mancare copii

Pieptul de pui il taiem bucati potrivite, le asezam intr-o tava si acoperim cu lapte, acoperim cu folie alimentara si dam la rece 1 ora. Betele de frigarui le punem in apa pentru 30 minute....Citeste continuarea

Fusilli cu muschi file si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancare copii

Se pun apa si sarea la foc si, cand dau in clocote, se adauga pastele. Se fierb "al dente", apoi se clatesc cu apa rece. Ceapa se curata, se spala, se toaca si se prajeste in ulei cu...Citeste continuarea

Fursecuri cu vinete si Cheddar

Postat de: mihaelar63 in Mancare copii

Vanata se curata in fasii, lasand cate o fasie necuratata. Taiati vanata rondele de aproximativ un centimetru grosime . In ordine, aranjati vanata pe doua randuri [sa se...Citeste continuarea

Frigarui cu chiftelute si aluat

Postat de: MotanLaOale in Mancare copii

Painea se imoaie in apa si se stoarce bine. Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua. Se pune sare...Citeste continuarea

Fursecuri cu glazura de lamaie

Postat de: cristina1985 in Mancare copii

Fursecuri: se freaca untul cu zaharul pudra,pana obtineti o crema pufoasa.Se adauga treptat faina,esenta de rom si praful de copt . Va rezulta un  aluat mai moale decat la tarte, dar asa...Citeste continuarea

Focaccia cu salvie

Postat de: cristina1985 in Piine

Drojdia se amesteca cu 1 lg apa calda si mierea. Se cerne faina, se pune intr-un vas mai mare, iar in mijloc se pune amestecul de drojdie. Se adauga salvia tocata marunt ( eu nu am gasit cruda si...Citeste continuarea

Falafel

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Se lasa nautul la inmuiat, in frigider peste noapte. A doua zi, se scurge, se pune in robot si se mixeaza. Se scoate si se continua cu celelate ingrediente si anume: ceapa taiata, patrunjelul,...Citeste continuarea

Fasole cavalereasca

Postat de: marianbobosea in Mancaruri de legume

Se curata ceaspa, se spala si se taie solzisori. Intr-un vas potrivit se pune uleiul si se adauga ceapa taiata, lasandu-se la prajit, la foc potrivit, pana cand devine translucida....Citeste continuarea

Ficatei de pui cu mazare

Postat de: oanapl in Ficat

Cureți legumele și le speli. Toci ceapa mărunt, morcovii îi dai pe răzătoarea mică, iar roșia si ardeii le tai cubulețe. Usturoiul îl tai feliuțe.  Ficățeii de pui...Citeste continuarea

Flori de soc pane

Postat de: panacris in Dulciuri

Florile de soc se curăță de impurități și se lasă la scurs. Între timp se pregătește compoziția pentru aluat, care trebuie să fie fluid, din ouă, bere/lapte/apă minerală,...Citeste continuarea

Friptura de vita cu vin la...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Spalati carnea de vita, o stergeti cu niste servetele. O taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori. Morcovul decojit il taiati rondele, rosiile decojite...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu mazare verde

Postat de: mihaelar63 in Ficat

Legumele se curata si se spala. Morcovul si usturoiul se taie rondele. Ardeiul se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt. Ficateii de pui se curata de pelite si se spala cu apa...Citeste continuarea

Franzele cu lapte acru, cimbru si...

Postat de: mihaelar63 in Piine

Pregatiti, cantariti cantitatile date la ingrediente. Se pune intai laptele acru, apa, uleiul, zaharul si sarea in cuva masinii de paine . Drojdia proaspata se faramiteaza si...Citeste continuarea

Frigarui de porc la gratar, cu...

Postat de: vasimur in Porc

Pasul 1. Deoarece carnea trebuie să stea la marinat, ne vom ocupa mai întâi de pregătirea ei. Spălăm bine carnea și o tăiem cubulețe ceva mai mari și mai groase, de cca 2...Citeste continuarea

Fish fingers sau crochete de peste...

Postat de: Bucataras in Salau

Taie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie. Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ceapa la tigaie...

Postat de: AdrianUdrea in Ficat

Incepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie. Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu...Citeste continuarea

Friptura hei-rup

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Curatam si spalam pulpele si le taiem in doua, le asezam in tava, apoi taiem coastele si le asezam pe langa pulpe. Taiem bucatele de unt si le punem printre bucatile de carne, apoi usturoiul taiat...Citeste continuarea

Frigarui imprastiate

Postat de: mihaelar63 in Pui

 Pieptul de pui se spala, se zvanta si se portioneaza in bucati cam de marimea unei cutiute de chibrituri. Ciupercile se scot din saramura si se limpezesc cu apa rece....Citeste continuarea

Friganele – paine in ou, prajita

Postat de: vasimur in Mancare copii

Pregătim feliile de pâine iar dacă sunt prea mari, le tăiem în 2 sau 3 bucăți. Eu am avut 3 felii de pâine foarte mari, așa că le-am tăiat în câte 3 bucăți...Citeste continuarea

Fructe de mare cu paste si...

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Cum se prepara Fructe de mare cu paste si smantana, o reteta gustoasa pentru mese in familie: Usturoiul curățat îl feliezi și îl călești 1 minut în uleiul încins....Citeste continuarea

Ficatei de pui cu usturoi si mamaliga

Postat de: cristina1985 in Ficat

Ficateii de pui se curata de pielite, se tin in apa rece si se pun in frigider (cu tot cu apa, cam 15 minute). Apoi se scurg. Se calesc in putin in ulei, pana se intaresc si nu se mai vede...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ardei copti la...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Ficateii ii spalati bine, indepartati toate pielitele si ii puneti intr-o sita la scurs. Ardeii galbeni si kapia ii coaceti, pe toate partile. Ii puneti intr-o cratita si ii acoperiti cat...Citeste continuarea

Friptura de miel, la cuptor.

Postat de: vasimur in Oaie

Pregătire carne de miel: Spălăm foarte bine carnea, din mai multe ape. Separăm pulpa de restul cărnii iar cu un cuțit ascuțit, îndepărtăm pielițele mai groase și grăsimea...Citeste continuarea

Fleica de porc la gratar cu mazare...

Postat de: ancutsa in Porc

  Se feliază fleica de porc, se sărează și se rumenește bine pe grătarul electric. Pentru garnitură, se fierb pe foc mic, într-o crăticioară, mazărea și bulgurul,...Citeste continuarea

Friptura de porc cu orez

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea de porc se feliaza in felii mai grosute. Ungeti carnea cu ulei ,zaatar, sare si boia. Lasati sa se marineze astfel macar doua-trei ore. Usturoiul verde se...Citeste continuarea

Fasole verde cu ou

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

  Se pune fasolea (congelata) intr-o oala cu apa la fiert cu putina sare, bineinteles dupa ce a fost curatata de codite si spalata inainte.       Ceapa curatata o tocam...Citeste continuarea

Friptura de porc cu chimen si rosii...

Postat de: eumimi in Porc

Curatam ceapa si o taiem julienne. Calim ceapa timp de 10 minute in uleiul incins, iar la final adaugam chimenul si mai lasam inca 1 minut pe foc.  Punem carnea intr-un vas, adaugam...Citeste continuarea

Frigarui de pui cu sos de iaurt si...

Postat de: ladydi in Pui

Pregatim o marinada astfel: Intr-un bol adaugam uleiul de masline, zeama de lamaie,usturoiul si leurda tocate, sarea, oregano si boiaua. Amestecam bine si adaugam carnea de pui taiata in...Citeste continuarea

Fasole batuta, servita cu mamaliga

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

In primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la...Citeste continuarea

Friptura de iepure marinat in iaurt

Postat de: mihaelar63 in Iepure

Iepurelel se spala bine si se portioneaza. Intai se taie pulpitele, urmarind incheietura si apoi spinarea cu muschiuletii de pe ea se taie in bucati potrivite cam de cate 3 degete...Citeste continuarea

Fasole batuta la Multicooker-ul...

Postat de: Oana in Multicooking

Spala bine fasolea inmuiata peste noapte si pune-o in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Adauga 2 litri de apa si inchide capacul. Inchide supapa...Citeste continuarea

Fructe de mare in sos de vin si...

Postat de: panacris in Fructe de mare

F ructele de mare se pun la gătit în uleiul fierbinte , într-un vas wok, cca. 1 0 minute la foc mediu, neacoperit....Citeste continuarea

Friptura de berbecut cu varza acra...

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Pulpa de berbecut cu os se spala bine, se sareaza si se unge cu untura. Foile de varza se desfac frunza cu frunza de pe capatana. Daca varza are nervuri foarte groase se...Citeste continuarea

Foietaj cu ciuperci si masline...

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Cum se prepara Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post Aluatul se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se curata ciupercile si se spala. Se taie in felii...Citeste continuarea

Friptura de porc cu garnitura de orez

Postat de: antici_gabytza in Porc

Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare, piper, rozmarin si condimentele pentru friptura. Ungem o tava cu ulei si asezam carnea condimentata. Intr-o tigaie adaugam ceapa...Citeste continuarea

Fasole batuta cu sos tahini si...

Postat de: AdrianaIordan in Mancaruri de post

Toate ingredientele( in afara de ceapa si sumac) se pun in blender sau robot de bucatarie si se mixeaza pana ce obtineti o pasta cremoasa si consistenta. O sa observati ce aroma intensa...Citeste continuarea

Fusilli cu ciuperci, mazare si rosii

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Mai intai m-am ocupat de legume. Am curatat, spalat si tocat ceapa. Intr-o cratita am pus putin ulei la incins. Am adaugat ciupercile. Am lasat sa se patrunda putin. Am amestecat din cand...Citeste continuarea

Friptura cu ciolan afumat, jambon...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Ciolanul si bucata de jambon se pun la fiert in zeama de varza acra care a fost diluata cu apa. Nu mai este nevoie de sare. Jambonul, ciolanul si moarea contin suficienta sare ....Citeste continuarea

Foccacia-floare

Postat de: ancutsa in Piine

  Se fierbe cartoful dulce, în coajă, apoi se lasă la răcit. Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se adaugă puţină făină, se amestecă până se...Citeste continuarea

Felii de cartofi dulci cu crema de...

Postat de: ladydi in Mancaruri de legume

Curatam cartofii si ii taiem felii subtiri, de cca 1 cm. Amestecam intr-un castron uleiul, oregano si sare, dam cartofii prin acest amestec si ii aseazam intr-o tava cu hartie de copt. Ii coacem...Citeste continuarea

Friptura de porc - dupa model...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Se curata usturoiul si se piseaza . Se spala verdeturile si se taie marunt . Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile  , sare ,piper , boia si usturoi pasta...Citeste continuarea

Fasole pastai cu pui si rosii

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Carnea de pui o curățăm de pielițe si o portionam.  O punem la prajit in uleiul încins, pana se rumeneste usor. Ceapa o curățăm si o tocam potrivit, apoi o punem peste ceapa....Citeste continuarea

File de crap in aluat de bere, cu...

Postat de: ancutsa in Crap / Caras

  Se prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin aluat. Aluatul trebuie să fie mai gros ca să...Citeste continuarea

Fritata cu pipote si inimi de pui

Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carne

Calim ceapa in ulei, adaugam pipotele si inimile fierte si kaiserul taiat fasii subtiri. Lasam sa se caleasca bine si punem o cescuta de apa ca sa se inabuse. Cand sunt gata le punem intr-un vas...Citeste continuarea

Ficat de porc in sos de vin, cu...

Postat de: RODIMUR in Ficat

Ficatul se curăță de eventualele pielițe, se spală bine, se feliază (felii cam de 2-2,5 cm) și se pune în lapte dulce, pentru 30 minute. După acest interval de timp, feliile de...Citeste continuarea

Focaccia cu carnat si rozmarin

Postat de: mihaelar63 in Piine

Se ia o forma rotunda de tort cu pereti detasabili . Se unge fundul cu ulei de masline si se presara jumatate din cantitatea de rozmarin uscat si maruntit. Se ia o mana buna...Citeste continuarea

Fusilli cu pui si pesto

Postat de: mihaelar63 in Fusilli

Carnea de pui se desprinde de pe os si se taie fasii. Puneti carnea sa rumeneasca intr-o tigaie teflonata .Sarati si piparati usor . cand puiul a inceput sa capete culoare am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]