Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant

de RODIMUR in Curcan, 1 Aug 2019 | 3459 vizualizari

 

Mă gândeam, zilele trecute, că deși îmi place mult ficatul, n-am mai preparat de mult timp așa ceva... Așa că am luat măsuri (și ficat, de curcan, de data aceasta...) și am preparat destul de repede un meniu foarte gustos și consistent, cu farfale în sos picant. Am ales ficat de curcan pentru că am înțeles că este mai bun și pentru că fiind mai mare, se prepară mai bine la gril, nu se usucă. Deși am cumpărat 6 bucăți de ficat, până la urmă ne-au ajuns câte două de fiecare, mai ales că sunt foarte sățioși Am preparat doar o jumătate de porție de sos picant, pentru că era de ajuns, după rețeta:
 https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html

 

INGREDIENTE

  • 4 bucăți de ficat întreg, cu câte doi lobi fiecare
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru garnitură:
  • 150-200 grame de farfale
  • Pentru sos:
  • 1 ceapă mică
  • 3 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 100 ml de suc de roșii
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 linguriță de boia de ardei dulce cu ierburi
  • 1/2 linguriță de chilli
  • 1/2 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 100 ml de supă concentrată (apă)
  • 1/2 linguriță de amidon alimentar
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant:

Mai întâi se prepară sosul, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html

(Ceapa și usturoiul tăiate fin se călesc în ulei, la foc mic și se adaugă roșiile mixate, curățate de coji și de semințe. Se lasă la foc mic, până ce mai scade lichidul lăsat de roșii, după care se adaugă condimentele și sucul de roșii. Se dă din nou tigaia la foc mic pentru 3-4 minute, după care se adaugă amidonul alimentar subțiat în supa concentrată, sau apă și se mai lasă pe foc încă 2-3 minute.)

În timp ce sosul scade, la foc mic, se fierb farfalele în apă clocotită, sărată, timp de 7-8 minute. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se strecoară din nou, după care se pun în platou, iar peste ele se va turna sosul picant fierbinte.

În timp ce pastele fierb și sosul scade, se fasonează ficatul, se spală și se pune pe grilul încins. Se presară cu: sare, piper și oregano și după ce s-a pătruns bine pe o parte, se întoarce pe partea cealaltă și se repetă operațiunea de condimentare.

Când este gata, se pune ficatul în farfurie, alături de garnitura de farfale în sos picant.

TIPS-URI

1

Pentru sos, urmați recomandările de la rețeta de sos picant.

2

Fierbeți farfalele în apă clocotită sărată, în timp ce sosul scade, la foc mic.

3

Nu puneți ficatul pe gril, decât după ce acesta este fierbinte.

4

Ungeți grilul, în prealabil, cu puțin ulei, sau untură, pentru ca ficatul să nu se lipească de el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu scoici reteta simpla si delicioasa de spaghete