Bucatile de slanina se spala si se sterg cu servetele de hartie.
Se taie in bucati cam de 2/2cm.
Intr-un tuci sau o cratita se pune 200 ml. apa .
Pune vasul pe foc.
Cand incepe apa sa fiarba pune bucati de slanina .
Prajeste-le mana se auresc bine si devin crocante.
Scoate-le din...
Intr-un vas incapator punem jumatate din cantitatea de faina in care facem o gropita.
Punem ouale, sarea si drojdia amestecand usor cu mana.
Adaugam aromele, smantana, untura si apa minerala amestecand dupa fiecare pentru incorporare.
Faina ramasa o adaugam ,cate putin,famantand pana...
Sirul de porc se portioneaza, spala si pus la fiert intr-un vas incapator.
Dupa ce da primul clocot, se arunca apa,se spala vasul si oasele de spuma formata la fiert.
Pune oasele in vas,apa peste ele cat sa fie acoperite si putin mai mult peste ele.
Lasa sa fiarba circa 20 minute,timp in...
Intr-o cratita/forma se pune un strat subtire de gem.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare.
Cand incepe sa se formeze bezeaua, adauga zaharul.
Mixeaza pana obtii o bezea ferma.
Toarna bezeaua peste gem si niveleaza usor.
Ia o cratita mai mare si pune apa fiarbinte in ea....
Cele doua pulpe de gaina le-am portionat in superioare si inferioare.
Au fost mai mari si necesitau portionare.
Le-am pus la fiert in oala kucta de seara. Le-am fiert timp de 30 minute.
Dimineata am transferat intro cratita de 3 l. carnea si o parte din zeama.
Se adauga legumele...
Muschiul de pui se scoate si se curata de pielea subtire daca are.
Fasiile se taie in doua pe lungime.
Cantitatea de carene se pune intr-un castron si se condimenteaza dupa dorina fiecaruia.
Ouale se sparg intr-un castron .Adauga putina sare si bate-le cu o furculita pana se...
Ciupercile se scot din borcan se pun intr-o stecuratoare si se trec pe sub un jet de apa rece.
Tocam in cuburi mici ciupercile si castravetii.
Curatam usturoiul si-l zdrobim.
Porumbul scos din conserva se scurge .
Intr-un bol incapator punem toate ingredientele si le amestecam...
Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adauga branza de vaci,vanilia,coaja de lamaie si omonegizeaza.
Faina amestecata cu grisul ,praful de copt se incorporeaza cu branza si ouale.
Aluatul se lasa sa se odihneasca 20-30 minute.
Se modeleaza inele groase si...
Ficateii se curata de pielite, se spala si se usuca cu prosop de hartie.
Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul si ficateii.
Pune tigaia pe foc si acopera cu un capac,ca sa nu plesneasca ficateii si uleiul incins sa ajunga pe pielea ta.
Dupa circa 7-10 minute ia tigaia de pe foc si lasa...
Pentru inceput spala carnea si pune-o la fiert in apa rece intr-o oala de 4l.
Cand da primul clocot arunca apa si spala carnea cu apa rece.
Pune carnea in oala si apa cat sa acopere carnea +doua degete.
In timpul fierberii ,spumuieste ciorbita.
Cand carnea este aproape fiarta,cam o...
Varza am desfacut-o in foi si am lasat-o in apa rece pentru doua ore.
Fleica spalata si uscata cu ajutorul prosoapelor de bucatarie din hartie se feliaza.Partea cu mai multa grasime am portionat-o pentru jumari,iar restul de carne am taiat-o marunt(cuburi de 2,5 cm.) si am prajit-o dupa ce am...
Se desface folia de deasupra blatului, se mai portioneaza cu ajutorul unui cutit pentru a patrunde siropul. Blatul Kadayfului trebuie sa fie bine insiropat.
Cat asteptam sa patrunda siropul, ne ocupam de frisca.
Intr-un vas de mixer se pune frisca. Cu ajutorul mixerului se bate frisca. Cand...
Ceapa curatata, spalata se toaca marunt.
Intr-un vas mic(o cratita sau taigaie de 3 l.)se pune uleiul la incins.
Ceapa taiata se pune la calit in uleiul incins.Atentie sa nu se arameasca!
Cartofii curatati de coaja,spalati si taiati cuburi se adauga peste ceapa.
Peste cartofi...
Pulpa decongelata se sterge cu hartie prosop si se parleste.
Se taie lamaia si se freaca bine partea cu carne.
Pui carnea intr-un vas incapator si adaugi toate ingredientele pentru marinada.
Acoperi vasul si-l dai la firgider pentru 4-5 ore.Eu pregatesc de seara si las pana dimineata....
Icrele se lasa la decongelat.
Ceapa curatata, spalata se toaca marunt.
Jumatatea de lamaie de stoarce, iar zeama obtinuta se pune in salata de icre.
Grisul impreuna cu 3 linguri de apa se fierba pana se ingroasa.
Se lasa la racit.
Icrele si grisul rece se pun in bolul de mixer....
Pentru mamaliga pune apa intr-un ceaun.
Cand apa clocoteste, pune sarea si malaiul in ploaie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau facalet.
Pune capacul ceaunului si lasa la fiert 5-6 minute.
Cat fierbe malaiul prajesti carnatii si maruntesti baranza de burduf .
Pentru maruntire...
Ia o cratita de 4 l inalta, cu peretii drepti.
Pune-o pe foc si in ea cele 3 linguri de zahar la caramelizat.
Cand zaharuleste de culoarea chihlimbarului,iei cratita de pe foc si o rotesti pentru a tapeta peretii cu zahar ars.
Merele spalate ,cu cotoarele scoase,curatate de coaja se pun...
Lasa aluatul la decongelat.
Taie in bucati mici sunculita,salamul,cabanosul.
Desfa borcanul de ciuperci si lasa ciupercile la scurs.
Rade cascavalul si parmezanul.
Intr-un castron pune cele 2 oua si cu ajutorul unei furculite amesteca-le.
Adauga peste oua cele doua linguri de pasta...
Carnea se parleste si se spala.
Varza se desface in foi si se lasa in apa rece pentru 15-20 minute.
Rosiile se spala si taie in sferturi.
Mararul spalat si tocat marunt.
Scurgem apa in care a stat varza.
Taiem cotoarele frunzelor .
Frunzele asezate una peste alta ,rulate le...
Pune pestele intr-un castron si cu ajutorul unei furculite marunteste-l.
Adauga peste pestele din castron castravetele taiat marunt,zeama de lamaie,iaurtul,ierburile aramate si usturoiul pisat.
Patrunjelul spalat si curatatde codite se toaca marunt si se adauga in castronul cu...
Intr-un vas incapator punem uleiul si dovleacul ras.
Cratita pusa la foc potrivit, calim dovleacul pana devine cremos.
Adauga zaharul si mai tine pe foc, amestecand in cratita,inca 5-6 minute.
Stingem focul si lasam la racit.
Cand s-a racit dovleacu,l adauga zaharul cu scortisoara si...
Pentru inceput am spalat capetele de peste.
Intr-o oala de 4 l. am pus 2 l. apa si am pus-o pe foc.
Cand apa clocoteste pune bucatile de peste si lasa-le la fiert.
Intre timp curata ,spala si toaca legumele.
Scoate pestele si lasa-l la racit.
Cand legumele sunt aproape fierte,sa...
Ciupercile scoase din congelator lasate la dezghetat.
Intr-o oala pune apa la fiert.
Adauga in apa clocotita ciupercile si lasa-le la fiert.
Cand ciupercile sunt fierte(sa intre furculita in ele)se scot cu paleta in strecuratoare si se lasa la scurs.
Ceapa curatata,spalata si tocata...
Fasolea se alege de seara, se spala si se pune in apa calda.
Dimineata se scurge apa si se pune fasolea in vasul slow cookerului Crock Pot .
Toate radacinoasele curatate, spalate si tocate marunt se pun in vas.
Adauga apa pana la semnul vasului, pune capacul si porneste aparatul, pe...
Spala si curata morcovul.
Spala si scoate cotoarele si semintele la ardei.
Da ardeiul si morcovul prin robot sa fie maruntit bine.
Ardeiul+morcovul+200 ml. apa+ 1/2l. ulei se pun la fiert intr-un vas incapator pana se inmoaie bine.
Ceapa curatata,spalata si taiata julien se pune in...
Se ia o cratita de 3-4 l. se pun 2 l. apa si se pune pe foc.
Carnea se spala,portioneaza si se pune in cartita cu apa cand apa fierbe in clocot.
Se lasa sa clocoteasca apa de 2-3 ori ,apoi se arunca apa,se spala carnea si cratita de spuma formata si se pune iar la fiert.
Daca...
Spalam si curatam ciupercile si le taiem grosier
Luam o tigaie wok punem o lingura de ulei la incins.
Adaugam ciupercile si le sotam 3-4 minute.
Avem grija sa mastecam din cand in cand pentru a nu se lipi.
Luam un castron ,punem in el servetele absorbante si scoatem ciupercile....
Intr-o oala de 3 l. pune 2 l. apa la fiert.
Legumele curatate ,spalate se toaca marunt si se pun in oala la fiert.
Cat fierb legumele ne ocupam de rosii.
Spalam rosiile si le dam pe razatoarea mare.
Cand radacinoasele sunt fierte ,adaugam rosiile .
Le lasam la fiert 7-8...
Fierbe pastele in apa cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet.
Cat fierb pastele ,intr-castron un amesteci branza cu 2 linguri zahar,vanilia,coaja rasa de la o lamaie,2 oua+ 2 galbenusuri si stafidele.
Cand pastele sunt fierte le strecori ,apoi le treci sub un jet de apa rece....
Frunzele de vita spalate si cu codita taiata se pun intr-un castron .
Peste ele se toarna apa clocotita cat sa le acopere.
Se lasa circa 5 -7 minute apoi se scot in strecuratoate.
Ceapa se curata de frunzele uscate,spala si toaca marunt.
Orezul se spala.
Morcovul se...
Jumari de porc
Bucatile de slanina se spala si se sterg cu servetele de hartie. Se taie in bucati cam de 2/2cm. Intr-un tuci sau o cratita se pune 200 ml. apa . Pune vasul pe foc. Cand incepe apa sa fiarba pune bucati de slanina . Prajeste-le mana se auresc bine si devin crocante. Scoate-le din...
Desert cornulete fragede cu gem
Intr-un vas incapator punem jumatate din cantitatea de faina in care facem o gropita. Punem ouale, sarea si drojdia amestecand usor cu mana. Adaugam aromele, smantana, untura si apa minerala amestecand dupa fiecare pentru incorporare. Faina ramasa o adaugam ,cate putin,famantand pana...
Ciorba cu sir de porc
Sirul de porc se portioneaza, spala si pus la fiert intr-un vas incapator. Dupa ce da primul clocot, se arunca apa,se spala vasul si oasele de spuma formata la fiert. Pune oasele in vas,apa peste ele cat sa fie acoperite si putin mai mult peste ele. Lasa sa fiarba circa 20 minute,timp in...
Desert Numai trei
Intr-o cratita/forma se pune un strat subtire de gem. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Cand incepe sa se formeze bezeaua, adauga zaharul. Mixeaza pana obtii o bezea ferma. Toarna bezeaua peste gem si niveleaza usor. Ia o cratita mai mare si pune apa fiarbinte in ea....
Ostropel cu carne de gaina
Cele doua pulpe de gaina le-am portionat in superioare si inferioare. Au fost mai mari si necesitau portionare. Le-am pus la fiert in oala kucta de seara. Le-am fiert timp de 30 minute. Dimineata am transferat intro cratita de 3 l. carnea si o parte din zeama. Se adauga legumele...
Snitel din muschi de pui
Muschiul de pui se scoate si se curata de pielea subtire daca are. Fasiile se taie in doua pe lungime. Cantitatea de carene se pune intr-un castron si se condimenteaza dupa dorina fiecaruia. Ouale se sparg intr-un castron .Adauga putina sare si bate-le cu o furculita pana se...
Salata de ciuperci cu porumb
Ciupercile se scot din borcan se pun intr-o stecuratoare si se trec pe sub un jet de apa rece. Tocam in cuburi mici ciupercile si castravetii. Curatam usturoiul si-l zdrobim. Porumbul scos din conserva se scurge . Intr-un bol incapator punem toate ingredientele si le amestecam...
Desert papanasi moldovenesti
Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul pana devin spumoase. Adauga branza de vaci,vanilia,coaja de lamaie si omonegizeaza. Faina amestecata cu grisul ,praful de copt se incorporeaza cu branza si ouale. Aluatul se lasa sa se odihneasca 20-30 minute. Se modeleaza inele groase si...
Ficatei prajiti
Ficateii se curata de pielite, se spala si se usuca cu prosop de hartie. Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul si ficateii. Pune tigaia pe foc si acopera cu un capac,ca sa nu plesneasca ficateii si uleiul incins sa ajunga pe pielea ta. Dupa circa 7-10 minute ia tigaia de pe foc si lasa...
Ciorba cu carne de curcan cu zeama de varza
Pentru inceput spala carnea si pune-o la fiert in apa rece intr-o oala de 4l. Cand da primul clocot arunca apa si spala carnea cu apa rece. Pune carnea in oala si apa cat sa acopere carnea +doua degete. In timpul fierberii ,spumuieste ciorbita. Cand carnea este aproape fiarta,cam o...
Varza calita cu jumari
Varza am desfacut-o in foi si am lasat-o in apa rece pentru doua ore. Fleica spalata si uscata cu ajutorul prosoapelor de bucatarie din hartie se feliaza.Partea cu mai multa grasime am portionat-o pentru jumari,iar restul de carne am taiat-o marunt(cuburi de 2,5 cm.) si am prajit-o dupa ce am...
Desert Kadayf
Se desface folia de deasupra blatului, se mai portioneaza cu ajutorul unui cutit pentru a patrunde siropul. Blatul Kadayfului trebuie sa fie bine insiropat. Cat asteptam sa patrunda siropul, ne ocupam de frisca. Intr-un vas de mixer se pune frisca. Cu ajutorul mixerului se bate frisca. Cand...
Mancare de cartofi
Ceapa curatata, spalata se toaca marunt. Intr-un vas mic(o cratita sau taigaie de 3 l.)se pune uleiul la incins. Ceapa taiata se pune la calit in uleiul incins.Atentie sa nu se arameasca! Cartofii curatati de coaja,spalati si taiati cuburi se adauga peste ceapa. Peste cartofi...
Pulpa de ied in vin la slow cooker Crock Pot
Pulpa decongelata se sterge cu hartie prosop si se parleste. Se taie lamaia si se freaca bine partea cu carne. Pui carnea intr-un vas incapator si adaugi toate ingredientele pentru marinada. Acoperi vasul si-l dai la firgider pentru 4-5 ore.Eu pregatesc de seara si las pana dimineata....
Salata de icre de caras
Icrele se lasa la decongelat. Ceapa curatata, spalata se toaca marunt. Jumatatea de lamaie de stoarce, iar zeama obtinuta se pune in salata de icre. Grisul impreuna cu 3 linguri de apa se fierba pana se ingroasa. Se lasa la racit. Icrele si grisul rece se pun in bolul de mixer....
Taci si inghite
Pentru mamaliga pune apa intr-un ceaun. Cand apa clocoteste, pune sarea si malaiul in ploaie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau facalet. Pune capacul ceaunului si lasa la fiert 5-6 minute. Cat fierbe malaiul prajesti carnatii si maruntesti baranza de burduf . Pentru maruntire...
Desert tort de mere cu crema de ciocolata si frisca
Ia o cratita de 4 l inalta, cu peretii drepti. Pune-o pe foc si in ea cele 3 linguri de zahar la caramelizat. Cand zaharuleste de culoarea chihlimbarului,iei cratita de pe foc si o rotesti pentru a tapeta peretii cu zahar ars. Merele spalate ,cu cotoarele scoase,curatate de coaja se pun...
Pizza cu de toate
Lasa aluatul la decongelat. Taie in bucati mici sunculita,salamul,cabanosul. Desfa borcanul de ciuperci si lasa ciupercile la scurs. Rade cascavalul si parmezanul. Intr-un castron pune cele 2 oua si cu ajutorul unei furculite amesteca-le. Adauga peste oua cele doua linguri de pasta...
Varza cu carne de rata la slow cooker Crock Pot
Carnea se parleste si se spala. Varza se desface in foi si se lasa in apa rece pentru 15-20 minute. Rosiile se spala si taie in sferturi. Mararul spalat si tocat marunt. Scurgem apa in care a stat varza. Taiem cotoarele frunzelor . Frunzele asezate una peste alta ,rulate le...
Salata de sprot afumat
Pune pestele intr-un castron si cu ajutorul unei furculite marunteste-l. Adauga peste pestele din castron castravetele taiat marunt,zeama de lamaie,iaurtul,ierburile aramate si usturoiul pisat. Patrunjelul spalat si curatatde codite se toaca marunt si se adauga in castronul cu...
Desert prajitura cu dovleac si nuci
Intr-un vas incapator punem uleiul si dovleacul ras. Cratita pusa la foc potrivit, calim dovleacul pana devine cremos. Adauga zaharul si mai tine pe foc, amestecand in cratita,inca 5-6 minute. Stingem focul si lasam la racit. Cand s-a racit dovleacu,l adauga zaharul cu scortisoara si...
Ciorba din cap de stiuca
Pentru inceput am spalat capetele de peste. Intr-o oala de 4 l. am pus 2 l. apa si am pus-o pe foc. Cand apa clocoteste pune bucatile de peste si lasa-le la fiert. Intre timp curata ,spala si toaca legumele. Scoate pestele si lasa-l la racit. Cand legumele sunt aproape fierte,sa...
Ciulama de mix de ciuperci de padure
Ciupercile scoase din congelator lasate la dezghetat. Intr-o oala pune apa la fiert. Adauga in apa clocotita ciupercile si lasa-le la fiert. Cand ciupercile sunt fierte(sa intre furculita in ele)se scot cu paleta in strecuratoare si se lasa la scurs. Ceapa curatata,spalata si tocata...
Fasole batuta la slow cooker Crock Pot
Fasolea se alege de seara, se spala si se pune in apa calda. Dimineata se scurge apa si se pune fasolea in vasul slow cookerului Crock Pot . Toate radacinoasele curatate, spalate si tocate marunt se pun in vas. Adauga apa pana la semnul vasului, pune capacul si porneste aparatul, pe...
Zacusca cu morcovi
Spala si curata morcovul. Spala si scoate cotoarele si semintele la ardei. Da ardeiul si morcovul prin robot sa fie maruntit bine. Ardeiul+morcovul+200 ml. apa+ 1/2l. ulei se pun la fiert intr-un vas incapator pana se inmoaie bine. Ceapa curatata,spalata si taiata julien se pune in...
Mancare de masline si carne de vitel
Se ia o cratita de 3-4 l. se pun 2 l. apa si se pune pe foc. Carnea se spala,portioneaza si se pune in cartita cu apa cand apa fierbe in clocot. Se lasa sa clocoteasca apa de 2-3 ori ,apoi se arunca apa,se spala carnea si cratita de spuma formata si se pune iar la fiert. Daca...
Legume in stil asiatic
Spalam si curatam ciupercile si le taiem grosier Luam o tigaie wok punem o lingura de ulei la incins. Adaugam ciupercile si le sotam 3-4 minute. Avem grija sa mastecam din cand in cand pentru a nu se lipi. Luam un castron ,punem in el servetele absorbante si scoatem ciupercile....
Supa de rosii cu Slim Pasta
Intr-o oala de 3 l. pune 2 l. apa la fiert. Legumele curatate ,spalate se toaca marunt si se pun in oala la fiert. Cat fierb legumele ne ocupam de rosii. Spalam rosiile si le dam pe razatoarea mare. Cand radacinoasele sunt fierte ,adaugam rosiile . Le lasam la fiert 7-8...
Desert Vargabeles
Fierbe pastele in apa cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet. Cat fierb pastele ,intr-castron un amesteci branza cu 2 linguri zahar,vanilia,coaja rasa de la o lamaie,2 oua+ 2 galbenusuri si stafidele. Cand pastele sunt fierte le strecori ,apoi le treci sub un jet de apa rece....
Sarmalute in foi de vita la slow cooker Crock-Pot
Frunzele de vita spalate si cu codita taiata se pun intr-un castron . Peste ele se toarna apa clocotita cat sa le acopere. Se lasa circa 5 -7 minute apoi se scot in strecuratoate. Ceapa se curata de frunzele uscate,spala si toaca marunt. Orezul se spala. Morcovul se...