publicat la 20.03.2022
publicat la 20.03.2022
publicat la 17.03.2022
Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.
Bucataras.ro
[email protected]
Gem de visine
Curata visinele de codite, spala-le si apoi le scoti samburii. Pune visinele intr-un vas de 4-5l. si apoi zaharul. Vasul se pune pe foc la flacara mare. Dupa 5-10 minute reduci focul la mediu. Se fierb cam 1,30-2 ore. Cand siropul a scazut, adaugi zaharul vanilat si lasi sa fiarba...
Varza fiarta la slow cooker Crock-Pot
Pentru inceput am spalat scaricica, uscat cu servetele de bucatarie si portionat. Intr-o tigaie incapatoare am pus uleiul la incins. Bucatile de carne le-am pus in uleiul incins si le-am rumenit usor pe ambele parti. Carnea rumenita se scoate intr-o farfurie. Varza spalata am tocat-o...
Mancare de mazare cu cartofi noi
Cartofii se curata si se spala. Mazarea se tecuieste obtinand boabele ,care se spale. Ceapa se curata ,spala si se toaca marunt. Pune ceapa la inabusit in ulei si putina apa. Cand ceapa a devenit sticloasa,adauga mazarea si cartofii. Completeaza cu apa pana se acopera...
Desert mini savarine-reteta rapida
Siropul Zaharul se fierbe cu apa pana se topeste zaharul. Apoi se lasa sa dea 3-4 clocote si se stinge focul. Se lasa sa se raceasca. Gemul de visine l-am pus in blender si l-am facut o pasta. Frisca Smantana pentru frisca se mixeaza,cand incepe sa se lege adauga zaharul pudra...
Cartofi cu oregano la slow cooker Crock-Pot
Cartofii ii cureti, speli si ii tai in sferturi. Impreuna cu condimentele, apa, se pun in vasul "cioroiului" Crock-Pot. Fixezi pe functia High si lasi o ora si jumatate la copt. Inainte de a opri aparatul iei o furculita si incerci daca sunt facuti. Se servesc ca atare cu...
Pulpa de porc la slow cooker Crock - Pot
Toate condimentele uscate le-am pus intr-un bol si le-am amestecat. Pulpa de porc am spalat-o, uscat-o cu servetele de hartie. Am presarat condimentele peste carne si am "mangaiat-o" bine pe ambele parti. Carnea bine condimentata, am asezat-o in vasul CROCK-POT alaturi de foaia...
Chifle cu cascaval
Intr-un vas de framantat puneti faina . Peste care adaugati celelate ingrediente si framantati pana nu se mai lipeste de maini. Acopera cu un prosop curat si lasa la dospit 30 de minute. Imparte aluatul obtinut in 8 parti. Formeaza chiflele si lasa-le la dospid 10 minute....
Desert placinta cu mere
Pentru inceput se spala merele. Se curata de codita si se rad sau se dau prin robot pentru maruntire. Intr-o cratita sau tigaie wook(cum am facut eu) se calesc cu cele 2 linguri de zahar tos. Cand s-au inmuiat bine se pun intr-o strecuratoare sa se scurga zeama rezultata. Cand zeama...
Ciorba de pasare cu smantana
Bucatile portionate, spalate se pun la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca, se arunca apa ,se spala carnea si se pun iar la fiert. Cand carnea este aproape fiarta se pun legumele. Legumele curatate,spalate se toaca in cuburi mici. Oul se bate usor cu o furculita si se amesteca ,cu...
Pizza cu blat pufos
Intr-un bol am pus 2 linguri lapte caldut,sare drojdia si am amestecat cu o lingura de lemn. Cand totul a fost incorporat am adaugat restul de lapte si faina ,oul si lingura de ulei. Am framantat obtinand un aluat elastic. Am acoperit bolul cu un prosop si l-am lasat la dospit 15-20...
Aripioare picante
Aripioarele le-am parlit, spalat, taiat in doua si le-am pus la marinat cu sare, boia, piper si condimente pentru pui. Cele 2 oua le-am pus intr-un castron cu un praf de sare si le-am batut usor cu o furculita. Fulgii de porumb i-am pus intr-o punga de plastic si i-am maruntit cu un...
Desert tort cu crema de nes si visine
Pentru inceput prepara cafeaua ca sa se raceasca. Cele 4 oua impreuna cu zaharul se mixeaza pe baie de abur pana se ingroasa ca o smantana si se da la frigider. Tragem vasul de pe foc si lasam sa se raceasca. Untul impreuna cu nesul pana devine o crema. In vasul cu crema de oua...
Ciorba de verdeturi
Pune o oala de 3 l cu apa la fiert cam 2l. de apa in oala. Ceapa se curata,spala si se toaca marunt si se adauga in vasul cu apa. Radacinoasele curatate. spalate si tocate se adauga in vasul de ciorba. Se lasa la fiert cam 30 minute. Intre timp frunzele verzi se curata de codite,spala...
Aperitiv oua Faberge
Ouale se sparg la partea mai lata. Scoate albusul si galbenusul prin scuturare usoara. Spala cojile si pune-le la scurs (cu spartura in jos) si lasa-le sa se usuce. Morcovul,pastarnacul,talina se curata,spala si se pune pa fiert alaturi de pieptul de pui. Eu am pus la fiert pieptul de...
Varza calita cu soia
Intr-o craticioara de 1 l am pus apa la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca, am pus cuburile de soia, am acoperit cratita cu un capac si am stins focul. Am curatat o ceapa potrivit de mare,am spalat-o si apoi am tocat-o. Intr-o tigaie am pus la incins 3 linguri ulei. Cand uleiul s-a...
Musaca cu vinete si dovlecei
Intr-un vas punem apa cu putina sare si punem vasul pe foc. Cand apa clocoteste adaugam soia si acoperim vasul cu un capac si stingem focul. Curatam vanata de coaja la 1 cm de coaja din loc in loc. Spalam vanata si o taiem rondele . O saram si o lasam sa s odihneasca 20-30 minute....
Pene de de linte rosie cu salata verde
Pentru inceput punem apa intr-un vas si-l punem pe foc. Cand apa clocoteste, punem putina sare si pastele la fiert pentru 8-10 minute. Spalam frunzele de salata si le rupem grosier. Spalam leurda si o rupem, ca si salata. Curatam ceapa, o spalam si o taiem cam de 2 cm....
Chifle cu praf de copt
Ia un castron/bol pentru framantat. Pune faina, praful de copt, iaurtul, uleiul, sare, ierburile aromatice si oul. Amesteca toate ingredientele si framanta bine pentru incorporarea lor. Aluatul obtinut il imparti in 4 chifle si le framanti putin pentru a le da forma dorita. Pregatesti...
Pate de somon
Pentru inceput tapetam doua tavi de iena cu folie alimentara. Tocam mararul si patrunjelul marunt. Pe fundul fiecarei tavi punem felii de somon pe un singur strat cat sa acopere tot fundul tavii. Restul de somon, smantana, untul, mascarpone se pun in blender. Se maruntesc pana rezulta...
Salata de iarna Suba
Pentru inceput curata cartofii, morcovii si sfecla rosie. Spala-le si pune-le la fiert in apa cu sare. Sfecla se fierbe separat de cartofi si morcovi. Cat fierb radacinoasele faci maioneza. https://www.bucataras.ro/retete/salata-orientala-economica-si-gustoasa-81745.html Eu am...
Varza combinata cu fleica si afumatura
Pune uleiul intr-o tigaie si pune tigaia pe foc potrivit. Taie fleica in cuburi cam de 2/2 cm si prajeste-le, astfel incat sa fie usor rumenite. Toaca varza, atat cea alba cat si cea rosie, cat poti de subtire poti. Adauga un praf de sare peste varza si freac-o usor cu mana. Pune...
Plachie de crap
Pestele spalat, sters se sareaza usor. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Faine se pune intr-o farfurie si se tavaleste pestele prin faina. Pune bucatile de peste in uleiul incins si prajeste-le pe toate partile. Scoate pestele pe servetele de hartie. Ceapa curatata de foile...
Cartofi cu branza si bacon la cuptor
Spala, curata si fierbe cartofii. Cat fierb cartofii, taie feliile de bacon si sunca in bucatele. Rade parmezanul. Eu am avut branza de capra proaspata. Amesteca branza cu ouale, mezelurile taiate. Cand cartofii sunt fierti se scot se lasasa se raceasca si se taie in cuburi mici....
Pulpe de rata cu varza rosie calita
Pentru inceput punem o lingura de ulei in tigaie. Usturoiul curatat , spalat, sters si tocat marunt se pune la rumenit in ulei si in grasimea de rata. Se scoate usturoiul si se pun pulpele de rata la prajit pane se rumenesc usor pe fiecare parte. Ardeiul se spala, sterge cu hartie prosop...
Tocanita cu inimi si pipote de pui
Spala inimile si pipotele si pune-le la scurs. Ceapa curatata, spalata se taie solzisori. Pune la incins uleiul. Cand uleiul este incins adauga ceapa. Caleste pana devine translucida. Adauga inimle si pipotele si caleste in continuare avand grija sa nu se arda ceapa. Din cand in...
Macrou cu legume la cuptor
Curata si spala legumele. Morcovul se taie rondele. Ardeiul taiat cubulete. Ciupercile taiate felii. Pestele se spala, eviscereaza si se taie capul. Lamaia se taie rondele. Se ia o bucata hartie de copt. Asezi jumatate din legume pe hartia de copt, deasupra pui pestele....
Dulceata de nuci verzi
Pentru inceput pui 2 l apa intr-o cratita. Storci lamaia si zeama o torni in cratita in care vei pune nucile curatate. Nucile se curata de coaja verde. Fiecare nuca se pune in apa cu zeama de lamaie. Dupa ce ai curatat nucile scurgi apa. Cand mai ai 20 de nuci de curatat pui pe foc...
Pulpe de gaina in sos de rosii cu gogosari la slow cooker Crock-Pot
Spala pulpele si aripile. Taie pulpele in doua. Curata, spala si toaca marunt usturoiul verde. Ia vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot si pune in el carnea, usturoiul, gogosarul in sos de rosii, uleiul si sarea + piper dupa gust. Pune vasul in aparat, seteaza programul High, acopera...
Stufat cu carne de ied
Bucatile de carne portionate se spala si se pun la fiert intr-un vas /cratita incapator. Se spumeaza din cand in cand. Cat fierbe carnea spala si curata usturoiul si ceapa verde, apoi le tai in bucati de 2 cm. Cand carnea este aproape fiarta, adauga ceapa si usturoiul. Lasa la fiert...
Desert pasca cu branza dulce si stafide
Pregateste o tava cu inel detasabil in care pui hartie de copt. Mixezi zaharul cu ouale pana la topirea zaharului. Adaugi branza,smantana,aromele si amesteci pentru omogenizare. Peste aceasta se pun stafidele hidratate in rom. In tava de copt pui aluatul de patiserie.Al meu a fost mai...