Desert pasca cu branza dulce si stafide

de Bunica in Prajituri, 27 Apr 2019 | 2313 vizualizari

 

Nelipsita de pe masa romanilor in ziua de pasti,pasca este un desert delicios! Nu am avut aluat de cozonac,dar am folosit un pachet aluat de patiserie.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. branza dulce
  • 200 g. zahar
  • 200 g. smantana
  • 4 oua
  • o lingura vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • 20ml. rom
  • un pachet aluat de patiserie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza dulce si stafide:

Pregateste o tava cu inel detasabil in care pui hartie de copt.

Mixezi zaharul cu ouale pana la topirea zaharului.

Adaugi branza,smantana,aromele si amesteci pentru omogenizare.

Peste aceasta se pun stafidele hidratate in rom.

In tava de copt pui aluatul de patiserie.Al meu a fost mai mare si l-am taiat.Din margini am facut ornamentele.

Intreaga compozitie se toarna in tava si se da la cuptorul incinsla 175 grade  pentru 40-50 minute .

Dupa 30 minute micsorezi focul la 150 grade.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Aluatul sa fie decongelat la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat