Varza calita cu jumari

de Bunica in Porc, 22 Ian 2021 | 5905 vizualizari

 

Cat mai tine vremea rece este buna cate o jumara cu ceapa rosie. Daca tot am facut cateva jumari, m-am gandit sa fac si o varza calita cu jumari. A fost pofta /ideea mea. Cine intra in bucatarie baga furculita in cratita: mamaaaaaa, ce bunatate!:))))))
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 verze acre potrivite ca marime
  • 1kg. fleica mai grasa
  • 50 ml. ulei
  • 2 foi dafin
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1 lingura cimbru maruntit
  • o lingura pasta de ardei
  • o legatura marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu jumari:

Varza am desfacut-o in foi si am lasat-o in apa rece pentru doua ore.

Fleica spalata si uscata cu ajutorul prosoapelor de bucatarie din hartie se feliaza.Partea cu mai multa grasime am portionat-o pentru jumari,iar restul de carne am taiat-o marunt(cuburi de 2,5 cm.) si am prajit-o dupa ce am prajit jumarile.

Ia o cratita cu fundul gros sau un ceaun ,pune putin ulei si prajeste jumarile pana devin rumenite.Scoate lumarile ,sareaza-le si lasa la racit.

Varza stoarsa se toaca in felii subtiri.

Se pune varza in vasul in care ai facut jumarile si se caleste pana se inmoaie putin.

Adauga pasta de ardei,sucul de rosii,foaia de dafin,cimbru,piperul si mararul tocat.

Peste toate acestea pune jumarile si da vasul la cuptorul incins pentru 1,30-3 ore.

Serveste varza cu mamalilg si ardei iute!

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Szekelygulyas- gulas secuiesc