Cat mai tine vremea rece este buna cate o jumara cu ceapa rosie. Daca tot am facut cateva jumari, m-am gandit sa fac si o varza calita cu jumari. A fost pofta /ideea mea. Cine intra in bucatarie baga furculita in cratita: mamaaaaaa, ce bunatate!:))))))
Varza am desfacut-o in foi si am lasat-o in apa rece pentru doua ore.
Fleica spalata si uscata cu ajutorul prosoapelor de bucatarie din hartie se feliaza.Partea cu mai multa grasime am portionat-o pentru jumari,iar restul de carne am taiat-o marunt(cuburi de 2,5 cm.) si am prajit-o dupa ce am prajit jumarile.
Ia o cratita cu fundul gros sau un ceaun ,pune putin ulei si prajeste jumarile pana devin rumenite.Scoate lumarile ,sareaza-le si lasa la racit.
Varza stoarsa se toaca in felii subtiri.
Se pune varza in vasul in care ai facut jumarile si se caleste pana se inmoaie putin.
Adauga pasta de ardei,sucul de rosii,foaia de dafin,cimbru,piperul si mararul tocat.
Peste toate acestea pune jumarile si da vasul la cuptorul incins pentru 1,30-3 ore.
Serveste varza cu mamalilg si ardei iute!
Sa va fie de folos!