Pogaci cu jumari
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriAmestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut. Acoperim si lasam sa creasca (~10 minute). Cernem faina intr-un vas incapator si facem o gropita in mijloc. Adaugam in aceasta gropita drojdia...Citeste continuarea
Pumpkin pie cu sirop de artar
Postat de: mitinita in DulciuriCuptorul se incalzeste la 190C. Forma se tapeteaza. Crusta: Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului si se da la rece pana pregatim umplutura....Citeste continuarea
Pulpe de curcan la cuptor
Postat de: laviniaticu in CurcanPulpele de curcan se curata si se spala. Din loc in loc se cresteaza cu cutitul si se introduce cate o bucatica de slanina. Se amesteca toate ingredientele si se face marinata care se pune...Citeste continuarea
Piept de pui rulat cu legume
Postat de: alldaycooking in PuiAm inlaturat pulpele si aripioarele puiului, apoi am taiat pieptul de pui pe linia mediana. Am dezosat puiul cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Am asezat intr-o tava pieptul de pui. Am pus...Citeste continuarea
Pizza cu anchoas si mozzarela
Postat de: cocolina in PizzaSe pune faina intr-un castron sau in robotul de bucatarie daca aveti, se adauga 2 linguri ulei masline , putina sare si apa. Se malaxeaza(sau framanta) circa 3 minute dupa care se...Citeste continuarea
Prajitura Trandafirul Negru
Postat de: mimmi in PrajituriIngredientele mentionate mai sus la "aluat " se framanta,cu mana pana se obtine o compozitie omogena pe care o impartim in 6 parti egale. 2 bucati de aluat se intind si se coc pe...Citeste continuarea
Paine " Cosite" II
Postat de: RuxyRux in PiineCernem faina in vasul de framantat si facem o adancitura in mijloc, punem zaharul iar pe margine sarea si uleiul. Adaugam si restul de faina de secara si seminte de floarea soarelul, apoi...Citeste continuarea
Paine Floarea Soarelui
Postat de: alice_ciobanu in PiineEu am mesterit aluatul pentru painita la masina de paine, pentru ca imi este mult mai comod asa. na, nu fiecare suntem desavarsite :P, unele mai au si greseli :)) Astfel ca am pus in masina...Citeste continuarea
Pasca cu umplutura de branza cremoasa
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Intr-un bol punem faina. Drojdia o frecam cu putin ulei. Facem o gaura in mijlocul fainii,punem drojdia si o lasam 5 minute asa. Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit....Citeste continuarea
Pulpă de vită cu sos de lămâie
Postat de: ionix in VitaSe pune la topit untul. Vita se spală și se șterge bine cu un prosop. În untul topit vom pune bucățile de vită și usturoiul întreg, pe care-l strivim cu un cuțit. Lăsăm 5...Citeste continuarea
Placinta cu branza
Postat de: kukibella in Aperitive / GarnituriSe prepara un sos din lapte ,1 ou,şi ulei(eu am pus ulei dupa ochi). Se unge o tava cu ulei de masline ;se aşeaza prima foaie,se unge cu sos şi se pune branza amestecata cu patrunjel....Citeste continuarea
Pasca fara aluat
Postat de: medioto59 in DulciuriFolosim 6 oua. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si mixam circa 10 minute, dupa care incorporam pe rand smantana, branza, galbenusurile si...Citeste continuarea
Pasca cu branza si stafide
Postat de: mamaieelena in DulciuriSe pregateste mai intai aluatul: intr-un vas se pun toate ingredientele mai putin faina deoarece aceasta se pune treptat pana se obtine un aluat compact si elastic. Il lasam sa se odihneasca...Citeste continuarea
Paine de secara cu seminte
Postat de: Sim0naWorld in PiineToate cele 3 feluri de faina, semintele si sarea le-am amestecat bine cu o lingura de lemn. Drojdia am dizolvat-o in apa calduta, am pus un praf de faina si am lasat 10 min la crescut. Dupa...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de lichior de...
Postat de: Anamaria7 in PrajituriBlat: Batem albusurile spuma cu zaharul, apoi punem galbenusurile, apoi uleiul si esenta de portocale. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt se adauga in ploaie. Turnam compozitia...Citeste continuarea
Prajitura Vieneza (2)
Postat de: adela1981 in PrajituriIn primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta adaugati asa: ouale, zaharul, cacao, uleiul. Puneti cratita deasupra celei cu apa ( bain marie)...Citeste continuarea
Prajitura Brath
Postat de: Anamaria7 in PrajituriBlat : Batem albusurile cu zaharul pana se intareste spuma, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, iar la final punem nuca, faina si praful de copt amestecate dinainte. Punem compozitia intr-o...Citeste continuarea
Pui cu cartofi si rosii la cuptor
Postat de: mikidaniro in PuiPasul 1:Puiul(mai putin spatele) il spalam,il curatam, il taiem in 8 bucati si il dam cu sare si piper dupa gust. Pasul 2:Incingem uleiul intr-un vas si punem bucatile de pui date prin faina,...Citeste continuarea
Prajitura Snikers cu ciocolata alba
Postat de: pusikmea in PrajituriSe mixeaza albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma densa si lipicioasa. Se adauga nuca macinata, faina si praful...Citeste continuarea
Pajeon - Clatite coreene sarate
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina,apa si sarea.Se taie partea verde a cepelor verzi si se taie bucati. Se adauga ceapa si restul ingredientelor. Se infierbanta o tigaie,se adauga ulei si se toarna din...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca de cocos
Postat de: timea in PrajituriPentru blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind...Citeste continuarea
Placinte englezesti cu umplutura...
Postat de: deliciousflavours in Aperitive / GarnituriIncepem cu aluatul deoarece va trebui sa-l lasam sa se odihneasca si in timpul acela vom face umplutura. Amestecam faina, praful de copt, sarea si untul taiat cubulete dupa care adaugam treptat...Citeste continuarea
Pasca cu branza si smantana
Postat de: diana_k in PrajituriAm dizolvat drojdia in laptele cald, am pus o lingura de zahar si 2 de faina si am lasat-o la cald pana a crescut si s-a format o spuma la suprafata. Faina am cernut-o intr-un lighean, in...Citeste continuarea
Pasca poloneza cu glazura de ciocolata
Postat de: pusikmea in DulciuriSe mixeaza oul cu zaharul pana devine o spuma, dupa care se adauga untul la temperatura camerei si se omogenizeaza, se adauga laptele, faina, praful de copt, pudra de vanilie si cacaoa, dupa care...Citeste continuarea
Piept de curca la cuptor
Postat de: iri_love in CurcanSe ia pieptul de curca se spala si se portioneaza. Apoi se se cresteaza din loc in loc. Se impaneaza in locurile crestate cu usturoi. Separat se pregateste un vas termorezistent in...Citeste continuarea
Pasca poloneza
Postat de: ana77 in PrajituriBlat: - freci untul cu zaharul si oul pana obtii o crema - adaugi faina si laptele concomitent cate un pic, apoi incorporezi cacaua, esenta de vanilie, praful de copt si praful de sare...Citeste continuarea
Pasca cu fructe
Postat de: ana77 in Torturi- inmoi gelatina in putin lapte - bati smantana cu o lingura de zahar pana se face frisca - amesteci 450 gr zahar cu ouale si cu laptele si fierbi pana se ingroasa, apoi lasi sa se raceasca...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de ciocolata si...
Postat de: cocolina in PrajituriSe bat albusurile spuma cu 6 linguri zahar. Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri apa si 3 linguri ulei si se toarna peste albusurile batute spuma. Faina se amesteca cu 3 linguri cacao si 1/2...Citeste continuarea
Pasca cu branza dulce si stafide...
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare, pana se fac spuma. Galbenusurile le frecam cu zaharul, pliculetul vanilat, esentele si untul moale (se pune la foc, se...Citeste continuarea
Pasca cu branza dulce
Postat de: alice_ciobanu in DulciuriMai intai am frecat drojdia cu o lingura de zahar si am amestecat-o cu putina faina, lasand-o apoi la dospit intr-un loc caldut, ferit de curetn si acoperita un un prosopel cu rat. Cam jumatate de...Citeste continuarea
Pasca cu branza dulce si stafide
Postat de: dakris in DulciuriAluatul se face ca la cozonac . Se lasa la dospit si cand si-a dublat volumul se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, astfel: 1/3 din aluat se intinde in foaie rotunda si se aseaza pe...Citeste continuarea
Pancakes cu maia
Postat de: mitinita in DulciuriSe amesteca faina,zaharul,prafut de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga...Citeste continuarea
Prajitura Cardinal
Postat de: Sheherezada in PrajituriMod preparare aluat oua : Galbenusurile cu ouale se bat spuma,se adauga zaharul si se bate mai departe pina aluatul devine spumos. Se adauga faina,care nu se amesteca cu mixerul ci cu o...Citeste continuarea
Prajitura frantuzeasca
Postat de: Sidy in PrajituriSe prepara pentru inceput foile:intr-un vas punem faina, margarina,praful de copt,smantana,zaharul si cacaoa. Framantam bine si coca obtinuta, se imparte in 2 parti care se vor intinde in doua...Citeste continuarea
placinta cu alune si ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem gaura in mijloc si adaugam drojdia amestecata cu putin lapte, adaugam uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Framantam bine...Citeste continuarea
Pizza cu pui si salam
Postat de: eduard_09 in PizzaFaina se amesteca cu un praf de sare si zaharul. In mijloc adaugam drojdia amestecata cu putin lapte, adaugam uleiul si laptele treptat si framantam. Acoperim si lasam la dospit cca 30 minute....Citeste continuarea
Portofele cu sunca si cascaval
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa la dezghetat. Se intinde pe masa si se taie in patrate sau dreptunghiuri, cum doriti. Suca se taie patratele si cascavalul se rade. Pe fiecare jumatate de patrat se pune...Citeste continuarea
Prajitura Valurile Dunarii...
Postat de: gaby_d in PrajituriBlat Am taiat untul cubulete si l-am lasat la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat am adaugat zaharul si am frecat untul spuma. Am adaugat, rand pe rand, ouale. Am omogenizat apoi am...Citeste continuarea
Pulpa de porc cu legume la cuptor
Postat de: dakris in PorcCarnea se portioneaza, legumele se taie si se aseaza in tava unsa cu ulei sau unt. Se adauga ulei, condimente, pasta de tomate si se acopera cu apa. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se...Citeste continuarea
Prajitura Boema
Postat de: gaby_d in PrajituriBatem spuma albusurile cu sarea. Adaugam zaharul in ploaie si mixam pana la diluarea cristalelor. Trebuie sa avem o compozitie lucioasa, ferma. Adaugam apa, galbenusurile, cernem faina impreuna cu...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca, ciocolata si rom
Postat de: timea in PrajituriBatem albusurile spuma folosind mixerul. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile frecate cu praful de copt, uleiul si apa. Incorporam apoi faina si la final nuca folosind o spatula amestecand usor...Citeste continuarea
Pasca cu branza si ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Intr-un bol amestecam ,cu mana,oul cu untul si smantana. Adaugam zaharul,praful de copt si zaharul vanilat. La urma punem faina pana obtinem un aluat nelipicios si omogen. Formam o...Citeste continuarea
Pasca cu ciocolata
Postat de: miremirc in TorturiAluat : mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi galbenusurile pe rand. Incorporam ingredientele uscate : faina, praful de copt si pudra de cacao si...Citeste continuarea
Pască cu brânză dulce (2)
Postat de: diaconta in DulciuriDrojdia se amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare,se adauga vanilia.Untul se...Citeste continuarea
Pulpe cu ou la cuptor
Postat de: eduard_09 in PuiPulpele le condimentam dupa gust, oule le batem bine cu sare, adaugam pesmet. Cascavalul il dam prin razatoarea cu ochiuri mari. Fiecare bucata o trecem prin oul cu pesmet si o trecem si prin...Citeste continuarea
Prăjitură „Flori de cireş”
Postat de: diaconta in PrajituriPentru foi ,ingredientele sunt pentru o tava mai mica si 4 foi,sau 3 foi pe o tava mai mare.Eu am folosit doar doua foi pentru prajitura aceasta. Ouale se bat spuma cu zaharul,apoi se...Citeste continuarea
Paine
Postat de: eduard_09 in PiineFaina se pune intr-un bol mai mare si se face gaura in mijloc. Se adauga oul batut, zaharul, sare, untul moale, drojdia amestecata cu un praf de sare si putina apa calduta. Se amesteca totul si...Citeste continuarea
Pasca Panacris
Postat de: panacris in PrajituriMod de preparare pentru blat: Ouale se separa, se freaca galbenusurile cu un praf de sare, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Separat se bate albusul cu zaharul si zeama de...Citeste continuarea
Pască cu brânză
Postat de: LadyCrs in DulciuriPentru aluat am procedat astfel : am pus făina într-un castron și am făcut o găurică în mijloc după care am adăugat drojdia, zahărul, coaja de lămâie, gălbenușurile,...Citeste continuarea
Pasca cu branza si stafide
Postat de: deyutzky in DulciuriSe procedeaza ca si la pasca cu ciocolata...difera doar crema. Intindem o foaie din aluat, ungem o tava rotunda cu unt/margarina. In tava punem foaia de aluat. Pregatim crema: ...Citeste continuarea


















