A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Prajitura Chinezoaica

Postat de: Toamna07 in Prajituri

Blatul: Separam galbenusurile de albusuri.Mixam albusurile spuma iar galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana se isi dubleaza volumul. Untul/margarina se mixeaza cu...Citeste continuarea

Pasta de Zahar facuta in casa ( mai...

Postat de: simo_brkic in Dulciuri

Primul pas: taiem fasii foile de gelatina si le puneam in 30 g apa,le lasam se se moaie 10 minute; Al doilea pas:intr-o craticioara punem mierea si o dam la foc mic amestecata cu foile moi si...Citeste continuarea

Pui la cuptor umplut pe pat de...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Puiul se clateste cu apa rece, se sterge cu un servet. Intr-un castronel punem 2 linguri de ulei, piper, busuioc, vegeta si boia de ardei dulce si ungem tot puiul, pe o parte si alta. Se pune in...Citeste continuarea

Paste cu piept de pui si Miez de...

Postat de: deyutzky in Fusilli

Pastele se fierb cca 20 de minute (se verifica sa fie gata) apoi se scurg bine si se lasa deoparte pana e gata sosul. Usturoiul il taiem marunt, carnea o taiem fideluta iar rosia o taiem...Citeste continuarea

Prajitura fina cu foi din miere si...

Postat de: Toamna07 in Prajituri

Mod de preparare foi : Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam,pe rand, celelalte ingrediente si amestecam  bine pana obtinem un aluat legat . Acest...Citeste continuarea

Parfait

Postat de: Toamna07 in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri; albusurile le punem intr-o cratita si le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar pana se intaresc si apoi le amestecam cu frisca batuta. Galbenusurile le...Citeste continuarea

Placinta cu ricotta, mere si stafide

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Drojdia se inmoaie in 50 ml lapte caldut si se amesteca cu o limgura de zahar, apoi se adauga 3-4 lingurite de faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. In max 45 min dospeste . Intr-un vas...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata

Postat de: mamaieelena in Prajituri

Prima etapa: am pus la fiert intr-un vas nu prea mare; vinul rosu, zaharul(125g), portocala (zeama si coaja rasa), ghimbirul ras si apa. Le-am lasat sa fiarba bine 20-30 minute apoi am strecurat....Citeste continuarea

Peste cu legume

Postat de: ana77 in Peste

- se portioneaza trunchiul de merluciu dezghetat, se sareaza si pipereaza dupa gust si se pune la prajit in 2 linguri ulei pana se rumeneste frumos - cartofii curatati si taiati cubulete se pun...Citeste continuarea

Prajitura fantastica cu migdale si...

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Mai intai facem blatul, tapetam o tava cu niste hartie de copt si incingem putin cuptorul.     Separam galbenusurile pe care le frecam cu un praf de sare si 3 linguri de zahar...Citeste continuarea

Prajitura Kati

Postat de: alexa_elena in Prajituri

Faina se freaca cu untura/margarina, se adauga cele trei galbenusuri, zaharul tos, praful de copt se stinge cu otet adaugandu-se putin lapte. Se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii, la foc...Citeste continuarea

Placinta cu branza dulce si stafide

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

Ouale le-am baut bine, apoi am adaugat zaharul vanilat si cele 3 linguri de zahar si am mixat cateva minute. Am adaugat branza bine scursa si sfaramata si am continuat sa mixez. La compozitia...Citeste continuarea

Porc dulce-picant cu cartofi la cuptor

Postat de: Sim0naWorld in Porc

Am pus uleiul de floarea soarelui intr`o cratita la incins, am adaugat fasiile de carne la prajit. Cand carnea si`a schimbat culoarea pe toate partile, am adaugat apa si vinul, lasand sa se...Citeste continuarea

Piure cu spanac si Miez de lapte...

Postat de: eduard_09 in Pui

Cartofii si morcovii ii curatam si taiem felii, apoi ii punem la fiert. Spanacul il spalam bine, il oparim cca 5 minute in apa fiarta cu sare, scurgem spanacul bine de apa si il tocam putin. Dupa...Citeste continuarea

Pasca Panacris (2)

Postat de: panacris in Prajituri

Am pregatit aluatul la masina de paine, (Maricica!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie,...Citeste continuarea

Pilaf cu legume la cuptor

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Se alege si spala orezul daca e nevoie. Intr-un vas termorezistent se pun legumele congelate, orezul si apa. Se asezoneaza de sare, boia si piper. Se introduce in cuptor la foc mediu, cca. 30 de...Citeste continuarea

Peppersteak cu cartofi fondanti si...

Postat de: radu_popovici in Vita

Se tempereaza fripturile minim 30-40 de minute, la temperatura camerei, inainte de a fi gatite. Se astern pe suprafata de lucru boabele de piper macinate. Se preseaza fripturile, ca piperul sa...Citeste continuarea

Pachetele asiatice cu legume si...

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legume

Pachetele asiatice se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 20 minute la cuptor. Intre timp se pun cartofii cubulete la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se scurg de apa, se...Citeste continuarea

Placinta cu mere

Postat de: gatiticuspor in Prajituri

  Intr-un bol incapator puneti faina, zaharul, margarina, praful de copt si oul apoi amestecati totul bine pana se formeaza un aluat pufos.   Impartiti aluatul in doua parti egale...Citeste continuarea

Prajitura cu visine

Postat de: adriana65 in Prajituri

Mai întâi se prepară crema: se pune la fiert 500 ml lapte cu zahăr. Se parat, într-un bol se amestecă cu telul 200 g făină cu 250 ml lapte (dacă laptele nu-i deajuns se mai...Citeste continuarea

Prajitura Amandina

Postat de: Retetegg in Prajituri

Blatul: Batem cele 6 oua cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Adaugam faina si o incorporam, apoi praful de copt stins in otet si cacaua. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia...Citeste continuarea

Prajitura cu bombite de branza si...

Postat de: postavaru in Prajituri

Blatul: Mixam albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devine spuma lucioasa, ca pentru bezea. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom....Citeste continuarea

Prajitura cu bombite de branza...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Bilutele de branza-amestecam toate ingredientele bine,dupa  care formam bilute de marimea unei nuci,le asezam in tava(eu am uns-o cu ulei si tapetat-o cu faina) Mixam ouale cu un praf de...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de cocos

Postat de: mon in Prajituri

Se freaca untul cu zaharul pana devine spumos, se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Se adauga laptele, se amesteca faina cu cacao si praful de copt si se cern apoi se...Citeste continuarea

Pandispan simplu

Postat de: iri_love in Prajituri

Pentru inceput separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi cu zaharul. Se adauga galbenusurile si uleiul, iar la final se adauga esenta, faina si...Citeste continuarea

Peste cu legume la cuptor

Postat de: mon in Crap / Caras

Se ia pestele, se spala, se pune la scurs dupa care se condimenteaza si se lasa asa pana pregatim legumele.Ceapa se taie julienne, morcovii rondele si ardeiul feliute subtiri. Intr-o tava se pune...Citeste continuarea

Placinta cu fructe uscate

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Se intinde aluatul cu sucitorul in forma de dreptunghi, se unge cu cateva linguri de lapte, pe mijlocul foiii se pun amestecul de fructe si seminte maruntite. Se mai adauga deasupra cateva linguri...Citeste continuarea

Pastrav mentolat

Postat de: ianculubita in Pastrav

Orezul spalat se pune la fiert in supa;se scoate miezul de la grepfrut,se desface in bucati apoi taiate in cuburi;intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru salata,inclusiv zeama care s-a...Citeste continuarea

Prajitura fina cu nuci

Postat de: diana_k in Prajituri

Aluat: Framantam un aluat din toate ingredientele apoi il dam la rece pentru cel putin 30 minute. Il impartim in doua si intindem doua foi in tava mare de la aragaz...40/40cm  Crema:...Citeste continuarea

Pancakes cu ricotta si fructe de...

Postat de: Oana in Prajituri

Fructele de padure se decongeleaza si se pun intr-o craticioara impreuna cu apa si zaharul. Se pune craticioara pe foc si cand incepe sa fierba se mai lasa 5 minute. Se strecoara fructele iar...Citeste continuarea

prajitura rapida de duminica

Postat de: iri_love in Prajituri

pentru inceput se separa ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi cu zaharul. Apoi adaugam galbenusurile. Apoi se adauga uleiul ,esenta si faina. Se ia o tava si se unge...Citeste continuarea

Pizza cu Sunca

Postat de: Maria68 in Pizza

 Se prepara aluatul de pizza: se pune intr-un castron faina . Se face o adancitura la mijloc , se adauga drojdia, untul si sarea si turnam un pic de apa calduta pentru a dospi un pic...Citeste continuarea

Prăjitură cu nucă

Postat de: madi_marin in Prajituri

Pentru blat se bat spumă tare albuşurile cu un praf de sare şi se dau deoparte. Untul se spumează cu zahărul,esenţa de vanilie, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt,...Citeste continuarea

Poftiţi la...

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca. Faina cernuta se amesteca cu sarea,se pune drojdia si se framanta cu lapte si apa calduta.Daca framantam...Citeste continuarea

Prajitura cu ness

Postat de: ana in Prajituri

Batem spuma albusurile, incorporam treptat zaharul si apa, adaugam galbenusurile sarea cacao si la final faina. Intr-o tava(25/32) tapetata cu hartie de copt turnam compozitia obtinuta si coacem...Citeste continuarea

Placinta cu praz

Postat de: ana in Aperitive / Garnituri

Carnea o preparam de preferat la cuptor, punem carnita intr-un vas, adaugam o cana cu apa, sare, piper, foi de dafin acoperim carnea cu hartie de copt apoi punem capac si lasam la foc mediu pana...Citeste continuarea

Placinta cu spanac

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Amestecam faina cu sarea, drojdia uscata, adaugam uleiul si laptele treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic. Il acoperim si lasam deoparte 40 minute. Spalam frunzele de la...Citeste continuarea

Pogacele cu jumari

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

In laptele caldut se adauga drojdia si zaharul.Se lasa deoparte 5 minute,apoi se adauga faina,uleiul ,sarea si galbenusul de ou si se framanta un aluat elastic. Se pune aluatul deoparte, intr-un...Citeste continuarea

Pizza melcisor

Postat de: Zamfira in Pizza

Prepararea aluatului: pregatim maia din: 3 linguri faina, un cubulet de drojdie, putina apa calda, 1 lingurita zahar si putina sare. Amestecam totul pana cand se omogenizeaza componentele, il...Citeste continuarea

Pulpe de pui la punga

Postat de: Zamfira in Pui

Condimentam pulpele de pui dezosate, amestecam toate condimentele si adaugam o lingurita de mustar. Pulpele de pui se vor lasa la macerat cateva ore. Punem pulpele intr-o punga speciala pentru...Citeste continuarea

Peste pe pat de pireuri

Postat de: alba_zori in Peste

O mancarica simpla dar si complexa in acelasi timp, am avut sosurile deja preparate dinainte deci mi-a fost usor ,am pus felia de peste pe baie de aburi cu sare,curry si seminte de mac...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu spanac

Postat de: alldaycooking in Pui

Pulpele de pui le-am asezat in tava, apoi cu grija am desfacut pielita de carne fara a o inlatura complet. Am asezat bucatele de sonc pe carne, apoi am acoperit cu pielita. Am intors pulpele pe...Citeste continuarea

Prajitura cu Banane

Postat de: BuburuzaBubu in Prajituri

Punem un vas  la foc mic si punem untul taiat cubulete,zaharul,cacao si apa,amestecam pana la topirea untului(sa nu fiarba)se lasa la racit cca 15 min.  Intr-un bol punem ouale,esenta...Citeste continuarea

Painici cu salata de icre si unt...

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Faina o amestecam cu sare si zahar, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta sau lapte, adaugam smantana si sana treptat si framantam pana nu se lipeste de maini....Citeste continuarea

Pulpa de curcan umpluta

Postat de: ianculubita in Curcan

Branza pusa intr-un bol,amestecata cu sare,1leg.de marar si ceapa tocate marunt,chimion,dupa care se umplu ardeiii curatati de seminte si spalati;carnea tocata pusa in alt bol,condimentata cu...Citeste continuarea

Prajitura Rumba cu foi de...

Postat de: mimmi in Prajituri

Cum se prepara Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent Se prajeste putin nuca intr-o tigaie fara ulei (doar un pic, nu trebuie lasata sa se arda),...Citeste continuarea

Pireu de spanac

Postat de: Maria68 in Mancaruri de legume

Dupa ce in prealabil este ales si spalat sub jet de apa, se fierbe spanacul in apa cu sare, dar nu prea multa apa. Spanacul se fierbe descoperit, pentru a-si pastra culoarea verde. Se scurge, se...Citeste continuarea

Prajitura cu mac si cafea

Postat de: timea in Prajituri

De facut e foarte simplu: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un varf de sare, de care mai mereu uit sa mentionez :). Adaugam apoi zaharul si mai mixam aprox...Citeste continuarea

Prajitura cu mar ras (reteta de post)

Postat de: ionela2682 in Prajituri

Se mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga apa minerala,marul ras pe ochiurile mai mari ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar si nuca tocata - adaugam faina (cat...Citeste continuarea

Pasca cu ciocolata

Postat de: ancutaCH in Prajituri

Din mana de aluat de cozonac se framanta cu faina si se intinde o foaie foarte subtire care se aseaza in tava. Se intinde astfel incat sa ajunga si pe peretii tavei. Se bat ouale cu zaharul la...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]