Prajitura cu rabarber

de Zamfira in Prajituri, 30 Apr 2012 | 10651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi rabarber
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr. zahar
  • 350 gr. faina
  • 1 praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri lapte
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru spuma:
  • 5 albusuri de oua
  • 4-5 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarber:

Curatam rabarberul de pielita subtire, o spalam si o taiem cubulete.

Pregatim blatul: amestecam galbenusurile cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, laptele, faina si uleiul. Intindem blatul intr-o tava tapetata cu hartie cerata (putem intinde aluatul in tava cu mana putin uda sau intindem foaia cu un adaus de faina, pe un blat cu sucitorul). Presaram peste aluat gris si punem cubuletele de rabarber.

 Punem prajitura in cuptorul incalzit ( la foc moderat), si-l lasam pana cand incepe sa creasca blatul (aproximativ 10-15 minute). Punem spuma tare de oua peste prajitura si-l punem in cuptor pentru inca 15-20 minute la foc mai mic.

Spuma de oua: batem cele 5 albusuri de oua cu putina sare pana cand incepe sa devina tare, adaugam treptat cele 4-5 linguri de zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarber" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sim0na 1

02.05.2012, 18:27

N-am mancat niciodata... dar arata foarte bine!

Zamfira 1

02.05.2012, 18:51

e foarte, foarte aromata...o combinatie senzationala dulce-acrisor! va recomand reteta cu toata dragostea!!!

jolygina 1

02.05.2012, 23:47

nu am mancat niciodata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]