Pastrav pe gratar, in sos de lamaie si usturoi

de SanatateAcasa in Pastrav, 29 Apr 2012 | 11673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Lista ingrediente pentru 1 persoana:
  • 1 pastrav de 300-400 de grame,
  • 1 varf de cutit sare de mare,
  • 1 varf de cutit piper macinat,
  • 1 lamaie medie (de la care se foloseste tot sucul proaspat),
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de ulei vegetal.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav pe gratar, in sos de lamaie si usturoi:

Pestele se curata de solzi. I se inlatura intestinele, branhile. Se spala bine cu apa rece, mai ales burta. Intre timp, se pregateste sosul din: 2 lingurite de ulei, sucul de la o lamaie, sare, piper macinat si 2 catei de usturoi zdrobiti.

Se amesteca bine ingredientele. Se stropeste pestele. Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit, se cresteaza pastravul, dar foarte fin, pe toata suprafata, pe ambele parti. Se stropeste intreg pestele, inclusiv burta, cu sosul obtinut. Se acopera pestele si se lasa la frigider, mai mult timp.

In acest timp se pregateste gratarul. Intre timp, se mai stropeste pastravul cu sosul obtinut, astfel incat sa imprumute aromele ingredientelor folosite. Dupa ce s-a incalzit gratarul, se asaza pe gratar si se lasa cateva minute, pe o parte si pe alta.

Se poate servi alaturi si o salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav pe gratar, in sos de lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel