O alta varianta de pasca.
Am pregatit aluatul la masina de paine, (Maricica!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am pornit masina la programul de aluat, cel de 1 ora si jumatate. Si am supravegheat pana cand a devenit un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau cu ulei daca e prea tare.
Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile, stafidele, ouale, zaharul si un praf de sare. Din ¾ de aluat se intinde o foaie rotunda, care se pune intr-o tava tapetata cu foaie de pergament. Se aseaza crema de branza. Din restul de aluat se taie figurine mici de iepurasi sau se face o coronita. Se aseaza “artistic” iepurasii peste crema de branza, se ung cu ou batut si se intrpduce tava in cuptorul preincins, la foc potrivit cca. 50 de minute.
Dupa ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasa la racit in forma si se presara zahar pudra cand se serveste.