A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Placinta greceasca cu branza sarata

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Branza, crema de branza, iaurtul, galbenusurile , patrunjelul tocat si uleiul de masline se mixeaza pana devin o compozitie cremoasa. Tava se tapeteaza cu hartie de copt. Se ia cate o foaie...Citeste continuarea

Platou cu legume

Postat de: bahna_violeta in Aperitive / Garnituri

Se spala legumele. Taiem castravetii si ardeii fasii subtiri, un ardei il pastram pentru a-l umple cu branzica. Taiem feliile de paine in doua fara marginile rotunde, punem pateul de pui peste...Citeste continuarea

Pastrav urias cu legume la cuptor

Postat de: panacris in Pastrav

Pestele se curata, se spala, se da cu putina sare, apoi se lasa la rece ptr cca. 10 minute. Intr/o tava tapetata cu foaie de pergament, se aseaza pestele, se asezoneaza de sare, piper si rozmarin....Citeste continuarea

Placinta cu mere acrisoare

Postat de: merisor67 in Prajituri

Am inceput cu aluatul care trebuie sa stea la rece 1-2 ore.  Am frecat untul la temperatura camerei cu zaharul, am spart ouale si le-am pus neseparate peste si am omogenizat. A urmat...Citeste continuarea

Paine cu masline

Postat de: LALY in Piine

Intr-un castron mai mare amestecam faiana si sarea. Dizolvam drojdia in 100 ml de apa din cei 600 si o adaugam peste faina odata cu restul de apa ramasa. Adaugam si maslinele si amestecam vartos...Citeste continuarea

Pepene galben la otet

Postat de: luminita20_2006 in Muraturi

Se amesteca otetul cu apa se pun condimentele si se pune oala la fiert timp de ~5 minute la foc mic dupa care se ia oala de pe foc si se lasa sa stea timp de o ora. Intre timp pregatim...Citeste continuarea

Pizza

Postat de: Zamfira in Pizza

Aluatul pentru pizza Omogenizam jumatate din cantitatea de faina cu drojdia, zaharul, sarea, oregano si o cana mare de apa calduta. Lasam la dospit pentru 15 minute, vasul sa fie acoperit si...Citeste continuarea

Placinta cu piure si pui

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam , o spalam si o tocam. Rosiile le decojim si le taiem cubulete. Ardeiul kapia ii scoatem cotorul, semintele si il facem...Citeste continuarea

Prăjitură cu pere,caramel şi...

Postat de: diaconta in Prajituri

Am preparat mai întâi caramelul. Am caramelizat zaharul,am luat cratita de pe foc,am lasat sa se potoleasca putin,apoi am adaugat untul,am amestecat bine si apoi am pus si frisca....Citeste continuarea

Pasta de rosii cu ardei pentru iarna

Postat de: merisor67 in Bulion

Am spalat rosiile, ardeii si patrunjelul si le-am lasat la scurs. Ardeii i-am curatat de seminte si i-am trecut prin robot. Rosiile le-am oparit, le-am decojit si le-am trecut prin...Citeste continuarea

Prajitura cu prune si crema de branza

Postat de: BuburuzaBubu in Prajituri

Se face din faina,unt,1 pachet de zahar vanilat,un ou si 100 gr de zahar un aluat,care se imparte in doua.O parte din aluat se intinde cu sucitorul intr-o foaie ovala apoi asezam foaia de aluat in...Citeste continuarea

Paste Penne Rigate cu sos de rosii

Postat de: andreinike in Penne

Se pune la fiert apa cu sare, iar dupa ce clocoteste se adauga pastele care se fierb cca. 10 minute. In alta tigaie se pune la incins uleiul de masline cat sa acopere fundul tigaii. Dupa ce...Citeste continuarea

Placinta cu spanac si stevie.

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

Tocam cepele,taiem bacon-ul fasiute si le punem impreuna intr-o tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca putin.Intre timp spalam spanacul si stevia si le rupem in 2. Cand bacon-ul si ceapa...Citeste continuarea

Papanasi deliciosi

Postat de: lilik in Dulciuri

Mixam branza cu zaharul pana devine cremoasa,apoi adaugam treptat ouale si la sfarsit faina,praful de copt si aromele.Amestecam bine pana obtinem un aluat moale si lipicios. Luam din compozitie...Citeste continuarea

Prajitura "tavalita" prin ciocolata...

Postat de: lilik in Prajituri

Prepararea blatului: toim untul si il lasam sa se racoreasca,apoi mixam ouale cu zaharul si praful de sare(circa 15 minute la viteza mare),iar cand devin ca o crema adaugam treptat untul...Citeste continuarea

Piept de pui umplut in crusta de...

Postat de: RuxyRux in Pui

Pieptul se spala si se zvanta intr-un servet de hartie, apoi se taie pe jumatate si se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper. Se stropeste cu lamaie cu ulei de masline, apoi se unge bine...Citeste continuarea

Prajitura cu mac si caise

Postat de: adela1981 in Prajituri

Ouala intregi se mixeaza cu zaharul , pana ce capata o consistenta cremoasa. Adaugam treptat uleiul si mixam in continuare. Apoi turnam laptele si amestecam foarte incet. Faina se amesteca cu...Citeste continuarea

Papricas de pui smantana si galuste...

Postat de: dakris in Pui

Galustele de faina 1 ou il batem spuma cu putina sare, adaugam uleiul treptat, apoi incorporam faina “in ploaie”. Se obtine o compozitie lipicioasa ceva mai consistenta decat o...Citeste continuarea

Pandispan cu rahat

Postat de: AnyCostescu in Prajituri

Albusul se separa de galbenus si se bate spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca, apoi se toarna peste albusul batut. Se pun cele 5 linguri de lapte, uleiul si se amesteca. La sfarsit adaugam...Citeste continuarea

Pilaf de pui

Postat de: alice_ciobanu in Pui

Intr-o cratita cu apa rece puneti puiul taiat bucati dati la fiert. Cand incepe sa dea in clocote spumuiti  si apoi adaugati sare si ceapa taiata in patru, telina, morcovul si patrunjelul...Citeste continuarea

Placinta cu dovlecei si morcovi

Postat de: Poliana in Aperitive / Garnituri

Pregatim din timp morcovul si dovlecelul: ii curatam, ii spalam si-i dam pe razatoarea cu gauri mari. Intr-un castron amestecam faina cu sarea si praful de copt. Separat dam casul si...Citeste continuarea

Pizza

Postat de: Gina_Cristina in Pizza

Se pune faina intr-un bol, se face o gropita in mijlocul ei unde se pune drojdia si putin lapte caldut, cu 10-20 gr zahar. Se lasa la dopit cca 10 minute dupa care se adauga un varf de cutit de...Citeste continuarea

Pui cu roşii şi usturoi la cuptor

Postat de: madi_marin in Pui

Ciocănelele se spală, se şterg, se ung cu puţin ulei şi se condimentează cu sare şi piper. Roşiile se spală şi se taie în cubuleţe, iar usturoiul feliuţe. Într-un vas...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie si...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare, apoi se pune treptat zaharul farin si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi uleiul, coaja de...Citeste continuarea

Pachetele cu mere

Postat de: Zamfira in Prajituri

Pregatim umplutura: curatam merele, le razuim, apoi presaram zahar tos (4-5 linguri) si scortisoara (3 lingurite). Amestecam foarte bine si stoarcem zeama pe care o lasa merele.  Intindem...Citeste continuarea

Prăjitură cu prune și brânză

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Spălăm prunele, le desfacem în două și înlăturăm sâmburele. Se bat bine ouăle cu mixerul, adăugăm zahărul treptat și batem bine în continuare. Adăugăm...Citeste continuarea

Piept de pui cu ciuperci in sos de...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pieptul de pui se curata de pielite, se spala si se taie cubulete mici, se adauga intr-un ceaun cu 1 lingura de unt sau margarina, dupa care se adauga si borcanul de ciuperci scurs de zeama. Se...Citeste continuarea

Paine cu visine, ciocolata si...

Postat de: adela1981 in Piine

Intr-un castron mare, se cerne faina si se face o adancitura in mijloc. Se presara drojdia uscata si se toarna laptele caldut, se amesteca cu putina faina si se lasa langa o sursa de caldura...Citeste continuarea

Piftelute din cartofi cu sos de rosii

Postat de: bahna_violeta in Aperitive / Garnituri

Piftelutele de cartofi Se curata cartofi de coaja si se slapa apoi se taie cubulete si se pune la fiert cu sare.Dupa ce au fiert se surge din apa dar nu toata cam jumatate si se condimenteaza...Citeste continuarea

Prajitura "Daca n-ai oua" :)) (nr 200)

Postat de: Anamaria7 in Mancaruri de post

Bananele se paseaza bine apoi se adauga zaharul si se mixeaza la viteza mare.  Uleiul se adauga ca la maioneza, in fir subtire, laptele/apa la fel + esenta. La final se adauga faina...Citeste continuarea

Piept de curcan la gratar cu cuscus

Postat de: Mirela_Tilvescu in Curcan

Se condimenteaza piptul de curcan cu sare,piper,usturoi praf si zeama de lamaie si se pune pe gratarul incins 3 minute pe o parte si 3 pe cealalalta. Se pregateste cuscusul conform...Citeste continuarea

Prajitura cu prune si moate de bezea

Postat de: pusikmea in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu 9 linguri de zahar pana devine spuma, dupa care se adauga pe rand, uleiul, laptele, faina, praful de copt si esenta de vanilie,...Citeste continuarea

Prajitura cu crusta crocanta de nuci

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Crusta: Intr-un castrn punem miezul de nuca, faina, zaharul, scortisoara, untul topit si esenta de rom. Amestecam toate ingredientele, obtinand un amestec consistent. Blatul: Ouale...Citeste continuarea

Paella de pui

Postat de: Elena_Daria in Mancaruri cu carne

Intr-un vas de lut punem 2-3 linguri de ulei, apoi asezam pulpitele condimentate cu sare si piper. Dam vasul la cuptorul preincalzit timp de 20-30 de minute pana cand acestea sunt facute si s-au...Citeste continuarea

Placinta cu iaurt si fructe de padure

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt. Pregatim compozitia de iaurt. Amestecam ouale cu iaurtul, zaharul, vanilia, coaja de lamaie. Intindem foaia de placinta punem o parte de iaurt si...Citeste continuarea

Paste cu cabanos si smantana

Postat de: bahna_violeta in Paste

Punem apa la fiert cu sare cand fierbe punem pastele cu un stop de ulei, dupa ce au fiert le scurgem de apa si la dam sub un jet de apa rece. Taiem ceapa marunt si o punem la prajit pentru 3-4...Citeste continuarea

Prajitura cu piscoturi

Postat de: privatelaura in Prajituri

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, am adaugat faina si putin lapte. Apoi, am pus la fiert si am adaugat tot laptele. Am amestecat pana a inceput sa se ingroase. Se ia de pe foc si se mai...Citeste continuarea

Pancakes cu dulceata de afine

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Intr-un castron mai mare punem laptele, zaharul, ouale, un praf de sare, margarina, zaharul vanilat si mixam totul pana la omogenizare. Faina cu praful de copt se amesteca separat iar apoi...Citeste continuarea

Pancakes

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

- Separam albusurile de galbenusuri; mixam bine galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia, apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. Separat batem albusurile spuma si...Citeste continuarea

Paste trapaneze

Postat de: Zamfira in Paste

Fierbem pastele in apa cu sare si le scurgem bine. Pregatim cartofii prajiti (cartofii taiati cat mai subtiri), in ulei si adaugam sare. Curatam vanata, o taiem cubulete, o prajim in ulei si...Citeste continuarea

Pate de ficat de pasare

Postat de: Sim0naWorld in Ficat

Ficatul se spala bine-bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert in lapte, impreuna cu foile de dafin si cimbru, pentru 40 minute. Am adaugat si cateii de usturoi striviti cu lama cutitului, si...Citeste continuarea

Pui milanez

Postat de: Zamfira in Pui

Spalam pieptul de pui, il taiem in doua (transversal). Feliile nu trebuie batute, taierea pe transversal le va subtia.  Batem ouale si introducem puiul in ele. Timp de macerare 30-40...Citeste continuarea

Placinta cu prune, afine si banane

Postat de: Poliana in Dulciuri

Incepem cu aluatul care trebuie sa stea minim o ora la frigider. Faina o cernem si in mijlocul ei punem margarina taiata cubulete, zaharul, sarea si incepem sa framantam cu degetele, vom...Citeste continuarea

Prajitura cu prune si nuca de cocos

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se spala si se curata prunele de samburi. Se pun intr-un vas impreuna cu scortisoara si se lasa deoparte pana pregatim blatul. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si 200 g zahar adaugat...Citeste continuarea

Pasta de alune cu miere

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se macina fin alunele ( cat mai fine daca se poate). Untul se topeste intr-un vas, asezat intr-un alt vas cu apa calda( ibric). Avem nevoie de un blender puternic sau un robot de bucatarie...Citeste continuarea

Pasta de rosii de casa

Postat de: iri_love in Bulion

Se spala rosiile si se dau pe razatoare. Compozitia obtinuta se pune la fiert ,se adauga sare si cimbru si se lasa sa fiarba pana scade toata zeama. Este o pasta ce se poate folosi in...Citeste continuarea

Pulpe de pui dezosate cu piure de...

Postat de: panacris in Pui

Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit. Cartofii se strecoara, se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se paseaza, apoi se amesteca...Citeste continuarea

Prajitura cu prune

Postat de: Maria68 in Prajituri

Se unge cu unt un vas termorezistent. In vas , asezam prunele curatate de samburi , spalate si scurse. Cele doua linguri de zahar le presaram peste prune. Din restul ingredientelor, facem un aluat...Citeste continuarea

Panna Cotta cu Amarulla

Postat de: miremirc in Dulciuri

Hidratam 4 g gelatina in 2 lg apa rece, timp de 10 minute. Punem lichiorul intr-o cratita, pe foc mic sa se incalzeasca, dar fara sa fiarba, apoi topim gelatina in el. Il turnam in 4 boluri de...Citeste continuarea

Prajitura cu prune

Postat de: dakris in Prajituri

Prunele se spala bine, se desamburesc, se taie jumatati ori felii, dupa preferinta, apoi se amesteca cu zaharul vanilat si 1-2 linguri de zahar tos, functie de dulceata fructelor. Ouale se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]