Prajitura Tosca

de angyb in Prajituri, 28 Aug 2012 | 21991 vizualizari

 

Cum sambata a fost ziua de nastere a iubitului meu i-am pregatit aceasta bunatate de prajitura ca sa o duca la servici la colegii lui !!!!!!!!Sursa de inspiratie Luk.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 4 linguri de faina
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Blatul de biscuiti:
  • 300 g biscuiti simpli
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri de faina
  • 50 g unt moale
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 4 linguri de lapte
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ceasca de cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blatul:

Bateti spuma albusurile adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana cand se topeste zaharul.adaugati macul si nuca de cocos treptat amesecand de sus in jos.Adaugati apoi faina amestecata cu drojdia .Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor 150 de grade pentru aproximativ 25 de minute,pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Mixati galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc ,adaugati faina si amesecati bine.Incalziti laptele si turnati-l peste amestecul de oua.Turnati toata compozitia in vasul in care ati incalzit laptele .Puneti la fiert amestecand mereu pana cand se ingroasa.Luati de pe foc si lasati-l sa se raceasca un pic dupa care adaugati untul si mixati bine.Ungeti cu aceasta crema blatul.

Siropul:

Puneti la fiert apa impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste dupa care luati de pe foc si adaugati cafeaua.

Peste crema punem biscuiti inmuiati in siropul obtinut prima.

Glazura:

Topiti ciocolata impreuna cu untul si laptele pe baie de abur dupa care o turnam peste biscuiti.

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca