Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina
Da, aveti dreptate… cam de multa vreme n-am mai facut o prajitura cu ciocolata 😀 Promit ca o sa-mi iau revansa in curand… Pana una alta m-a lovit cheful de a coace foi cu miere pentru prajitura cu miere si crema de vanilie si m-am pus repede pe treaba nu care cumva sa-mi treaca :))
Aceasta prajitura este pe placul intregii familii si a prietenilor care savureaza cu pofta ori de cate ori o pregatesc.
Pentru Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, miere, unt, faina, lapte.
Ingrediente pentru Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina
Cum se prepara Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina:
Foi:
Ouale se mixeaza cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul si mierea. Se pune vasul la baine-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si crema se incalzeste. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur, pana compozitia devine spumoasa si creste in volum.
Se pune faina intr-un vas, se toarna deasupra crema de oua si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca o plastilina.
Aluatul se imparte in 4, apoi se intinde in foaie cat mai subtire, direct pe fundul tavii (20/30 cm) presarata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu furculita. Foile se coc la foc mediu spre mare cat sa devina foaia aurie, in jur de 10 minute.
Foile sunt moi si destul de fragile, dar dupa ce se racesc, devin crocante.
Crema de vanilie:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.
In budinca racita incorporam untul batut, adaugand cate o lingura si amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de vanilie.
Repartizam crema intre cele 4 foi cu miere si dam la frigider pana crema se intareste si foile se inmoaie. Cel mai bine e sa o faceti de pe o zi pe alta, dupa o zi foile se inmoaie foarte bine si prajitura este atat de buna incat ti se topeste in gura. 😉
Pofta buna! 😉
Foile cu miere se pot folosi si la un Tort Medovik, dar n-ar fi rea si o Prajitura Albinita
Daca vreti totusi o prajitura cu ciocolata nu ezitati sa incercati reteta de Prajitura Noire
1
Aluatul se pastreaza la cald, caci are tentinta de a se intari.
2
Atentie, foile se ard foarte usor.
3
Daca aveti rabdare sa intindeti aluatul foarte bine si subtire, se pot obtine 5 foi.