Placinta invartita cu urda, branza de oi si marar

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2012 | 13548 vizualizari

 

Ruxy multumesc ptr idee, a iesit o placinta savuoarasa! Am readaptat reteta ta cu ce ingrediente am gasit in frigider! ;)

 

INGREDIENTE

  • foi de placinta 1 pachet,
  • urda 300 g.,
  • branza veche de oi 200 g.,
  • crema de branza 200 g.,
  • iaurt 500 ml,
  • ulei de masline 50 ml.,
  • 2 galbenusuri,
  • marar proaspat 1 legatura,
  • sare iodata,
  • unt 150 g.,
  • 1 galbenus de ou ptr uns,
  • seminte de in
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta invartita cu urda, branza de oi si marar:

Toate felurile de branza, iaurtul,  galbenusurile, uleiul de masline si mararul tocat marunt, se pun intr-un bol, se adauga si se amesteca energic pana se omogenizeaza  toate ingredientele. Se ung foile de placinta cu amestecul de branza si se ruleaza cate doua, asezandu-se intr-o tava tapetata cu foaie de pergament. Se unge placinta cu galbenusul de ou, amestecat cu 1 lingura de ulei de masline, se presara putina sare iodata si seminte de in, apoi se introduce la cuptor ptr cca. 30 de minute la 200 grade. Dupa ce s/a copt placinta se scoate din cuptor, se presara untul topit deasupra placintei si se lasa la cald cca. 10 minute.

Se serveste calda sau rece dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu urda, branza de oi si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipie cu ciuperci, porumb si cas