Pandispan pufos cu prune

de DanMonica in Prajituri, 24 Aug 2012 | 5547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 6 oua
  • - 300g faina
  • - 300g zahar
  • - 4 linguri apa clocotita
  • - 4 linguri ulei
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1/2 lingurita de scortisoara
  • - 5-6 linguri de compot (dupa preferinte)
  • - 15 prune
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan pufos cu prune:

Inainte sa ma apuc de prepararea pandispanului am taiat prunele  si le-am presarat cu o lingura de zahar si un pic de scortisoara.

Ca sa fim siguri de reusita pandispanului trebuie ca ouale folosite sa fie la temperatura camerei,  nu tocmai scoase din frigider. Separam albusurile de galbenusuri. Cu mixerul batem bine albusurile. Adaugam treptat zaharul si apa clocotita , amestecand pana se topeste de tot zaharul, apoi adaugam galbenusurile si uleiul.  

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitie, amestecand cu o lingura de lemn .

Aluatul obtinut il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra asezam prunele. Pentru ca imi place mult scortisoara am mai presarat putina peste prune si dupa ce le-am asezat in tava. In locul prunelor putem folosi orice alte fructe.

Dam tava la cuptor pentru 15-20 minute, la foc mic spre mediu. Cuptorul a fost incalzit in prealabil.

Eu am folosit o tava de 25 cm x 37 cm si pandispanul mi-a iesit destul de gros. Dupa preferinte, puteti folosi o tava de dimensiuni mai mari.

Dupa ce s-a racit un pic pandispanul l-am insiropat cu cateva linguri de compot si l-am servit ornat cu frisca.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan pufos cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune si mascarpone