Paleuri cu crema de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 25 Dec 2014 | 16901 vizualizari

 

Dragilor, din suflet va urez sa aveti un Craciun fericit! Sa fiti sanatosi, sa va bucurati de fiecare clipa petrecuta alaturi de cei dragi si sa aveti parte de bucurii!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata (eu am amaruie cu cea cu lapte)
  • 70 gr ciocolata + 40 ml frisca lichida, pentru decor
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri cu crema de ciocolata:

Incepem cu pregatirea cremei:

Rupem ciocolata intr-un bol de inox, adaugam frisca lichida. Le punem pe baie de aburi, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste. O dam la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte. Dupa acest timp o mixam pana obtinem o spuma.

Aluatul:

Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra. Incorporam ouale unul cate unul si esenta de vanilie. La final adaugam faina, treptat. Vom obtine o compozitie cremoasa. Tapetam cu hartie de copt o tava. Intr-un pos punem aluat, formam gramajoare mici in tava, dar cu spatiu intre ele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Cand marginile sunt putin aurii ele sunt gata. Le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca. Procedam la fel pana terminam toata compozitia.

Dupa ce s-au racit, lipim cate doua, punand putina crema de ciocolata. Topim pe baie de aburi ciocolata cu frisca si cu ajutorul unei seringi de decorat (sau cu o lingurita) decoram paleurile. Le lasam la temperatura camerei pana se intareste glazura, apoi le dam la rece.

Pofta buna!

Ina multumesc mult pentru reteta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Lau 1

27.12.2014, 19:14

sigur sunt delicioase

Rocsi 1

01.01.2015, 20:41

Multumesc mult Elucu

Rocsi 1

01.01.2015, 20:41

Lau, sunt delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piscoturi