Pâine de casa
Postat de: botcrina in PiinePunem drojdia într-un bol cu 1 linguriţă de zahăr şi 100 ml apă călduţă. După ce drojdia a înflorit, adăugăm restul de apă, făina, praful de sare şi frământăm....Citeste continuarea
Pulpe de pui cu sos de capere
Postat de: gurita_ta2005 in PuiIntr-o tigaie wok punem unt si ulei de masline si adaugam pulpele condimentate,le lasam cca 20 minute sa se prajeasca bine pe ambele parti.Se scot pe o farfurie cand sunt gata si se acopera....Citeste continuarea
Panna cotta
Postat de: mamaieelena in DulciuriSe pune mai intai gelatina la inmuiat in apa tece cat sa o acopere apoi se pune smantana si laptele intr-o cratita la incalzit si in ea se mai pune si zaharul ca sa se dizolve bine.Cand este...Citeste continuarea
Punjeni cevapi
Postat de: Doinavar in Mancaruri cu carnePreparati carnea cu cateva ore inainte astfel: curatati pielitele, taiati carnea cubulete si macinati-o fin. Eu am tocat-o in blender, unde am adaugat ghimbirul ras, usturoiul, boiaua si frunzele...Citeste continuarea
Plăcintă cu branză sărată
Postat de: sisterskitchen in Aperitive / Garnituri1.Framantam aluatul din ingredientele enumerate mai sus. 2.Intr-un castron radem branza, adaugam ouale si laptele si amestecam bine pana obtinem o pasta de consistenta maionezei.Daca e cazul se...Citeste continuarea
Panna cotta cu dulceata de cirese...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAm pus sa se hidrateze gelatina cu cca 60 ml lapte rece. Restul de lapte l-am amestecat cu zaharul si vanilia-burbon si l-am pus pe baie de abur,cat a dat intr-un clocot,am adaugat...Citeste continuarea
Prăjitură Albă ca Zăpada cu...
Postat de: sisterskitchen in Prajituri1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm si formăm o bilă din aluat pe care o lăsăm la rece 30 minute. 2.Împărţim coca...Citeste continuarea
Piftie de porc portionata
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriSe curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul. Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o...Citeste continuarea
Pui cu pleurotus
Postat de: bucatarimcudiana in PuiPieptul de pui se taie pe jumatate, se condimenteaza,se bate usor cu ciocanul, nu trebuie sa fie subtire. Bucatile de pui se pun in tigaia cu ulei incins si se rumenesc pe ambele parti la foc...Citeste continuarea
Placinta cu praz
Postat de: vio_dreams in Aperitive / GarnituriPunem intr-un bol faina, drojdia si sarea. Adaugam mierea, laptele si uleiul si omogenizam. Rasturnam aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantam pana devine nelipicios. Lasam...Citeste continuarea
Pulpa de porc la cuptor, cu legume...
Postat de: Sim0naWorld in PorcCarnea de porc am spalat-o, apoi am sters-o cu un servet. Am uns-o cu ulei de masline si cu mustar (eu am avut mustar cu boabe). Am lasat carnea cateva minute la rece, apoi am prajit-o in ulei,...Citeste continuarea
Parjoale cu porumb si sunca
Postat de: Oana in Mancare copiiIntr=un castron se amesteca cu telul faina cu laptele si ouale, pana se obtine un aluat grosut, ca pentru clatite. Se adauga boabele de porumb scurse bine, sunca taiata cubulete si cascavalul ras....Citeste continuarea
Porc dulce acrisor
Postat de: vio_dreams in PorcTaiem carnea de porc cubulete mici (eu am cumparat carne de porc pt gulas care era gata taiata). Punem carnea intr-un bol si punem peste ea 50 ml sos soia si 1 lingura sos worchester. Lasam...Citeste continuarea
Pizza cu salam si sunca
Postat de: simona72 in PizzaFacem un aluat din toate ingredientele ca pt paine, dar aluatul pt pizza va fi mai virtos,mai tare ca si aluatul de paine. Il lasam 15-20 minute sa creasca la loc caldut, dar nu f mult, nu avem...Citeste continuarea
Pastrav cu sos de menta si patrunjel
Postat de: adnia in PastravSe usuca pestele cu un prosop absorbant, se sareaza si se pipereaza. Se prepara apoi sosul: punem in blender verdeturile, impreuna cu putina sare, zeama de la 1 lamaie si uleiul de...Citeste continuarea
Prăjitură cu brânză dulce
Postat de: botcrina in PrajituriPregătim aluatul din ingredientele de mai sus, amestecăm bine, după care il scoatem pe o planşetă şi frămăntăm până devine potrivit de tare. Împărţim aluatul în...Citeste continuarea
Pastrav la tava cu legume
Postat de: Doinavar in PastravSe curata pestele de solzi si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, concentrat, condimente pentru peste. Intr-o tava lunga se pun pestii pe un pat de frunze....Citeste continuarea
Prajitura cu budinca si capsuni
Postat de: timea in PrajituriMai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Lasam la racit pana pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam...Citeste continuarea
Pulpă de curcan la cuptor
Postat de: adriana65 in CurcanIntr-o pungă rezistentă puneţi mirodeniile uscate, muştarul, uleiul, vinul, condimentele, ceapa tăiată peştişori şi usturoiul zdrobit. Închideţi punga şi agiaţi pentru...Citeste continuarea
Piept de porc la tava cu inele...
Postat de: Doinavar in PorcSpalati si feliati carnea, condimentati feliile, fara sa puneti sare, apoi puneti-le la prajit in uleiul incins, 2-3 minute pe fiecare parte, pana devine albicioasa. Scoateti carnea din ulei si...Citeste continuarea
Prajitura cu Nutella
Postat de: rodicamaria in PrajituriSe amesteca toate ingredientele,in afara de Nutella si se obtine un aluat sfaramicios. Se unge tava Dry Cooker cu putin unt si pune 1/2 din aluat,sfaramitat. Cutia cu Nutella se introduce...Citeste continuarea
Prajitura noapte venetiana
Postat de: loredanaaa in PrajituriPrima data se face blatul alb: Se bat spuma 6 albusuri bine,apoi se adauga pe rand cate o lingura de zahar( 8 linguri zahar) Adaugati nuca de cocos si 5 linguri de faina, amestecati usor....Citeste continuarea
Pizza rustică (ţărănească)
Postat de: Sidy in PizzaAluatul l-am preparat in masina de paine, dar se poate face si cu mana. Introducem in masina de paine, pe rand laptele, sarea, uleiul,faina amestecata cu praful de copt, drojdia si deasupra...Citeste continuarea
Pilaf
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriAm spalat orezul, apoi intr-o cratita cu putin ulei am adaugat orezul si delikat in care am amestecat continuu cateva minute pentru a nu se prinde. Eu astazi am gatit si supa de pui de tara cu...Citeste continuarea
Prajitura cofeinizata
Postat de: ela in PrajituriPregatim nucile:le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor la foc mic maxim 10minute.Le lasam sa se raceasca si le macinam.Prajim si nuca pentru crema in acelasi timp,dar...Citeste continuarea
Prajitura frantuzeasca by Merisor
Postat de: Bunica in PrajituriFoi Se freaca untul cu zaharul si sarea pana la topirea zaharului. Apoi se adauga smantana,faina,cacao si praful de copt. Aluatul obtinut se da la frigider pentru 60 de minute. Intre timp...Citeste continuarea
Peste la cuptor
Postat de: larissebarbu in PesteSe pune pestele intr-o tava cu putin ulei, se adauga morcovii taiati rondele, feliutele de lamaie, sare, piper, iar spre sfarsit, cand pestele este aproape gata, se adauga sosul de rosii si...Citeste continuarea
Paste cu sos
Postat de: antici_gabytza in PasteFierbem pastele conform intructiunilor de pe pachet.Dupa ce au fiert le punem sa se scurga de apa. Intre timp pregatim sosul-calim in ulei ceapa curatata si taiata marunt.Adaugam lingurile de...Citeste continuarea
Pulpa de porc in sos de ceapa
Postat de: timea in PorcSpalam bine carnea, o feliem si o punem pe prosoape de hartie pt. a absorbi apa. Punem o tigaie/wok pe foc cu cateva linguri de ulei. Cand uleiul este incins asezam feliile de carne si lasam...Citeste continuarea
Prăjitura "Magda"
Postat de: adriana65 in PrajituriPentru blat se bat albuşurile spumă cu zahăr. Se adaugă nuca măcinată amestecată cu făina. Se omogenizează uşor cu o paletă sau lingură din lemn. Bezeaua se pune în...Citeste continuarea
Papiote de jamon cu piept de pui,...
Postat de: sisterskitchen in Aperitive / Garnituri1.Pieptul de pui se taie în cuburi cu latura de cca 4 cm. Presăraţi puţin piper şi rulaţi fiecare bucată într-o felie de jamon, împreună cu o bucată de ficat şi o...Citeste continuarea
Panna cotta cu portocale şi rom
Postat de: sisterskitchen in PrajituriLaptele se pune la fiert împreună cu smântâna şi laptele condensat. Între timp se pun foile de gelatină la înmuiat în apă rece. Se prepară un suc din...Citeste continuarea
Paine cu mac
Postat de: antici_gabytza in PiineAmestecam drojdia cu putina apa calduta si zaharul. Cernem faina si in mijloc adaugam ouale batute, untul topit si racit. Incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Am impartit coca in 2, in...Citeste continuarea
Pilaf la cuptor
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de postSe curata ceapa si se caleste in putin ulei, adaugam morcovul, ardeii tocati marunt si rosiile tocate cu tot cu suc. Dupa adaugam dovlecelul si telina data prin razatoare. Adaugam apa si...Citeste continuarea
Placinta cu spanac si branza –...
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriSpalati spanacul in mai multe ape, curatati cepele si puneti la calit intr-o oala mai mare, in 30 ml ulei, cepele tocate ioar dupa cateva minute adaugati spanacul tocat mai mare. Adaugati peperoni...Citeste continuarea
Pulpe de curcan cu dovlecel la dry...
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanPulpele de pui se condimenteaza, se stropesc cu ulei de masline si vin si se lasa la marinat la rece circa 1 ora. Se pun pulpele in tigaia Dry Cooker impreuna cu sosul in care a stat la marinat....Citeste continuarea
Prajitura cu cafea
Postat de: Poliana in PrajituriIncepem cu blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura treptat, alternand cu apa, si mixam in continuare pana cand...Citeste continuarea
Paste cu ton
Postat de: cristeena20 in Farfalle- Fierbem pastele in apa cu sare si ulei de masline - Intre timp tocam marunt o ceapa si o calim in ulei de masline, pana devine sticloasa. Adaugam usturoiul pisat si apoi pasta si sucul...Citeste continuarea
Pulpe de pui umplute
Postat de: elena001 in PuiPulpele se dezoseaza si se bat putin cu ciocanul de batut carne apoi se dau prin condimente:piper,sare,boia. Se pune 1/3 dintr-un carnacior pe o pulpa apoi se ruleaza. Muschiul file se...Citeste continuarea
Prajitura rapida cu mere si zahar...
Postat de: Doinavar in Mancaruri de postAmestecati omogen cele trei cani de zahar, faina si gris (masura este o cana de aproximativ 250 ml) cu praful de copt si un plic de zahar vanilat. Intr-o cratita sau intr-o tava mai inaltuta...Citeste continuarea
Prajitura Igloo
Postat de: ianculubita in PrajituriUn bol rotund tapetat cu folie alimentara cu marginile lasate il imbracam cu felii de cozonac apoi inghetata,deasupra fructe,alte felii de cozonac,iar inghetata,iar fructe,ultimul rand fiind de...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu branza de...
Postat de: JamilaCuisine in PuiSpalam pieptii de pui si-i taiem in jumate pe lungime. Facem un buzunar in cea mai groasa parte a pieptului de pui, chiar in mijlocul pieptului (vezi video). Zdrobim branza de capra cu o...Citeste continuarea
Pui basc cu ardei (reteta din Turul...
Postat de: Doinavar in PuiPuneţi într-o tigaie 4 linguri de ulei, caliti ceapa si usturoiul, apoi adaugati praful de cuisoare. Lasati-le sa se prajeasca timp de 5 minute, pana cand ceapa capata o culoare aurie....Citeste continuarea
Pui dulce-acrișor cu legume
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe sotează legumele la foc iute într-un wok cu ulei fierbinte. Se amestecă încontinuu 5-6 minute. Se scot deoparte. Se adaugă puiul în wok și se gătește în...Citeste continuarea
Paine impletita
Postat de: loryt in PiinePentru preparare am folosit masina de paine. Se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele,apa,margarina topita si racita,faina,sarea,zaharul si drojdia. Se selecteaza programul pentru...Citeste continuarea
Placintele cu ciuperci
Postat de: loredanaaa in PiineSe face intai umplutura ca sa fie rece cand se va umple aluatul : Ciupercile se calesc cu ceapa, se pune putin piper si sare dupa gust(in caz de e prea lichida ingrosati cu...Citeste continuarea
Parjoale a la Chisinau
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriAmestecă într-un bol carnea cu ouăle bătute, untul topit şi răcit, sare şi piper. Iniţial veţi avea o compoziţie molcuţă dar pe măsură ce veţi amesteca energic, bătând...Citeste continuarea
Pasta de cartofi cu ou si ceapa verde
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se spala. Se pun la fiert (eu i-am facut la aburi). Ouale se fierb nu foarte tari. Dupa ce se fierb, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie cubulete. Ceapa...Citeste continuarea
Placinta invartita cu branza dulce,...
Postat de: medioto59 in DulciuriAm folosit foi de placinta proaspete. Trecem la "confectionarea" umpluturii: daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Amestecam apoi...Citeste continuarea
Paste cu ardei copt
Postat de: postavaru in FusilliFierbem pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, avand grija sa stingem focul cu 2 inute inainte de a fi fierte. Scurgem pastele (pastrand o parte din apa in care au fiert)...Citeste continuarea


















