A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Pâine de casa

Postat de: botcrina in Piine

Punem drojdia într-un bol cu 1 linguriţă de zahăr şi 100 ml apă călduţă. După ce drojdia a înflorit, adăugăm restul de apă, făina, praful de sare şi frământăm....Citeste continuarea

Pulpe de pui cu sos de capere

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Intr-o tigaie wok punem unt si ulei de masline si adaugam pulpele condimentate,le lasam cca 20 minute sa se prajeasca bine pe ambele parti.Se scot  pe o farfurie cand sunt gata si se acopera....Citeste continuarea

Panna cotta

Postat de: mamaieelena in Dulciuri

Se pune mai intai gelatina la inmuiat in apa tece cat sa o acopere apoi se pune smantana si laptele intr-o cratita la incalzit si in ea se mai pune si zaharul ca sa se dizolve bine.Cand este...Citeste continuarea

Punjeni cevapi

Postat de: Doinavar in Mancaruri cu carne

Preparati carnea cu cateva ore inainte astfel: curatati pielitele, taiati carnea cubulete si macinati-o fin. Eu am tocat-o in blender, unde am adaugat ghimbirul ras, usturoiul, boiaua si frunzele...Citeste continuarea

Plăcintă cu branză sărată

Postat de: sisterskitchen in Aperitive / Garnituri

1.Framantam aluatul din ingredientele enumerate mai sus. 2.Intr-un castron radem branza, adaugam ouale si laptele si amestecam bine pana obtinem o pasta de consistenta maionezei.Daca e cazul se...Citeste continuarea

Panna cotta cu dulceata de cirese...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Am pus sa se hidrateze gelatina cu cca 60 ml lapte rece. Restul de lapte l-am amestecat cu zaharul si vanilia-burbon si l-am pus pe baie de abur,cat a dat intr-un clocot,am adaugat...Citeste continuarea

Prăjitură Albă ca Zăpada cu...

Postat de: sisterskitchen in Prajituri

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm si formăm o bilă din aluat pe care o lăsăm la rece 30 minute. 2.Împărţim coca...Citeste continuarea

Piftie de porc portionata

Postat de: Doinavar in Aperitive / Garnituri

Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul. Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o...Citeste continuarea

Pui cu pleurotus

Postat de: bucatarimcudiana in Pui

Pieptul de pui se taie pe jumatate, se condimenteaza,se bate usor cu ciocanul, nu trebuie sa fie subtire. Bucatile de pui se pun in tigaia cu ulei incins si se rumenesc pe ambele parti la foc...Citeste continuarea

Placinta cu praz

Postat de: vio_dreams in Aperitive / Garnituri

Punem intr-un bol faina, drojdia  si sarea. Adaugam mierea, laptele si uleiul si omogenizam. Rasturnam aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantam pana devine nelipicios. Lasam...Citeste continuarea

Pulpa de porc la cuptor, cu legume...

Postat de: Sim0naWorld in Porc

Carnea de porc am spalat-o, apoi am sters-o cu un servet. Am uns-o cu ulei de masline si cu mustar (eu am avut mustar cu boabe). Am lasat carnea cateva minute la rece, apoi am prajit-o in ulei,...Citeste continuarea

Parjoale cu porumb si sunca

Postat de: Oana in Mancare copii

Intr=un castron se amesteca cu telul faina cu laptele si ouale, pana se obtine un aluat grosut, ca pentru clatite. Se adauga boabele de porumb scurse bine, sunca taiata cubulete si cascavalul ras....Citeste continuarea

Porc dulce acrisor

Postat de: vio_dreams in Porc

Taiem carnea de porc cubulete mici (eu am cumparat carne de porc pt gulas care era gata taiata). Punem carnea intr-un bol si punem peste ea 50 ml sos soia si 1 lingura sos worchester. Lasam...Citeste continuarea

Pizza cu salam si sunca

Postat de: simona72 in Pizza

Facem un aluat din toate ingredientele ca pt paine, dar aluatul pt pizza va fi mai virtos,mai tare ca si aluatul de paine. Il lasam 15-20 minute sa creasca la loc caldut, dar nu f mult, nu avem...Citeste continuarea

Pastrav cu sos de menta si patrunjel

Postat de: adnia in Pastrav

  Se usuca pestele cu un prosop absorbant, se sareaza si se pipereaza. Se prepara apoi sosul: punem in blender verdeturile, impreuna cu putina sare, zeama de la 1 lamaie si uleiul de...Citeste continuarea

Prăjitură cu brânză dulce

Postat de: botcrina in Prajituri

Pregătim aluatul din ingredientele de mai sus, amestecăm bine, după care il scoatem pe o planşetă şi frămăntăm până devine potrivit de tare. Împărţim aluatul în...Citeste continuarea

Pastrav la tava cu legume

Postat de: Doinavar in Pastrav

Se curata pestele de solzi si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, concentrat, condimente pentru peste. Intr-o tava lunga se pun pestii pe un pat de frunze....Citeste continuarea

Prajitura cu budinca si capsuni

Postat de: timea in Prajituri

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Lasam la racit pana pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam...Citeste continuarea

Pulpă de curcan la cuptor

Postat de: adriana65 in Curcan

Intr-o pungă  rezistentă puneţi mirodeniile uscate, muştarul, uleiul, vinul, condimentele, ceapa tăiată peştişori şi usturoiul zdrobit. Închideţi punga şi agiaţi pentru...Citeste continuarea

Piept de porc la tava cu inele...

Postat de: Doinavar in Porc

Spalati si feliati carnea, condimentati feliile, fara sa puneti sare, apoi puneti-le la prajit in uleiul incins, 2-3 minute pe fiecare parte, pana devine albicioasa. Scoateti carnea din ulei si...Citeste continuarea

Prajitura cu Nutella

Postat de: rodicamaria in Prajituri

Se amesteca toate ingredientele,in afara de Nutella si se obtine un aluat sfaramicios. Se unge tava Dry Cooker cu putin unt si pune 1/2 din aluat,sfaramitat. Cutia cu Nutella se introduce...Citeste continuarea

Prajitura noapte venetiana

Postat de: loredanaaa in Prajituri

Prima data se face blatul alb: Se bat spuma 6 albusuri bine,apoi se adauga pe rand cate o lingura de zahar( 8 linguri zahar) Adaugati nuca de cocos si 5 linguri de faina, amestecati usor....Citeste continuarea

Pizza rustică (ţărănească)

Postat de: Sidy in Pizza

Aluatul l-am preparat in masina de paine, dar se poate face si cu mana. Introducem in masina de paine, pe rand laptele, sarea, uleiul,faina amestecata cu praful de copt, drojdia si deasupra...Citeste continuarea

Pilaf

Postat de: ralu_ca in Aperitive / Garnituri

Am spalat orezul, apoi intr-o cratita cu putin ulei am adaugat orezul si delikat in care am amestecat continuu cateva minute pentru a nu se prinde. Eu astazi am gatit si supa de pui de tara cu...Citeste continuarea

Prajitura cofeinizata

Postat de: ela in Prajituri

Pregatim nucile:le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor la foc mic maxim 10minute.Le lasam sa se raceasca si le macinam.Prajim si nuca pentru crema in acelasi timp,dar...Citeste continuarea

Prajitura frantuzeasca by Merisor

Postat de: Bunica in Prajituri

Foi Se freaca untul cu zaharul si sarea pana la topirea zaharului. Apoi se adauga smantana,faina,cacao si praful de copt. Aluatul obtinut se da la frigider pentru 60 de minute. Intre timp...Citeste continuarea

Peste la cuptor

Postat de: larissebarbu in Peste

Se pune pestele intr-o tava cu putin ulei, se adauga morcovii taiati rondele, feliutele de lamaie, sare, piper, iar spre sfarsit, cand pestele este aproape gata, se adauga sosul de rosii si...Citeste continuarea

Paste cu sos

Postat de: antici_gabytza in Paste

Fierbem pastele conform intructiunilor de pe pachet.Dupa ce au fiert le punem sa se scurga de apa. Intre timp pregatim sosul-calim in ulei ceapa curatata si taiata marunt.Adaugam lingurile de...Citeste continuarea

Pulpa de porc in sos de ceapa

Postat de: timea in Porc

Spalam bine carnea, o feliem si o punem pe prosoape de hartie pt. a absorbi apa. Punem o tigaie/wok pe foc cu cateva linguri de ulei. Cand uleiul este incins asezam feliile de carne si lasam...Citeste continuarea

Prăjitura "Magda"

Postat de: adriana65 in Prajituri

Pentru  blat  se bat albuşurile spumă cu zahăr. Se adaugă nuca măcinată amestecată cu făina. Se omogenizează uşor cu o paletă sau lingură din lemn. Bezeaua se pune în...Citeste continuarea

Papiote de jamon cu piept de pui,...

Postat de: sisterskitchen in Aperitive / Garnituri

1.Pieptul de pui se taie în cuburi cu latura de cca 4 cm. Presăraţi puţin piper şi rulaţi fiecare bucată într-o felie de jamon, împreună cu o bucată de ficat şi o...Citeste continuarea

Panna cotta cu portocale şi rom

Postat de: sisterskitchen in Prajituri

Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna şi laptele condensat. Între timp se pun foile de gelatină la înmuiat în apă rece. Se prepară un suc din...Citeste continuarea

Paine cu mac

Postat de: antici_gabytza in Piine

Amestecam drojdia cu putina apa calduta si zaharul. Cernem faina si in mijloc adaugam ouale batute, untul topit si racit. Incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Am impartit coca in 2, in...Citeste continuarea

Pilaf la cuptor

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de post

Se curata  ceapa si se caleste in putin ulei, adaugam morcovul, ardeii tocati marunt si rosiile tocate cu tot cu suc. Dupa adaugam dovlecelul si telina data prin razatoare. Adaugam apa si...Citeste continuarea

Placinta cu spanac si branza –...

Postat de: Doinavar in Aperitive / Garnituri

Spalati spanacul in mai multe ape, curatati cepele si puneti la calit intr-o oala mai mare, in 30 ml ulei, cepele tocate ioar dupa cateva minute adaugati spanacul tocat mai mare. Adaugati peperoni...Citeste continuarea

Pulpe de curcan cu dovlecel la dry...

Postat de: gurita_ta2005 in Curcan

Pulpele de pui se condimenteaza, se stropesc cu ulei de masline si vin si se lasa la marinat la rece circa 1 ora. Se pun pulpele in tigaia Dry Cooker impreuna cu sosul in care a stat la marinat....Citeste continuarea

Prajitura cu cafea

Postat de: Poliana in Prajituri

Incepem cu blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura treptat, alternand cu apa, si mixam in continuare pana cand...Citeste continuarea

Paste cu ton

Postat de: cristeena20 in Farfalle

- Fierbem pastele in apa cu sare si ulei  de masline - Intre timp tocam marunt o ceapa si o calim in ulei de masline, pana devine sticloasa. Adaugam usturoiul pisat si apoi pasta si sucul...Citeste continuarea

Pulpe de pui umplute

Postat de: elena001 in Pui

Pulpele se dezoseaza si se bat putin cu ciocanul de batut  carne apoi se dau prin condimente:piper,sare,boia. Se pune 1/3 dintr-un carnacior pe o pulpa apoi se ruleaza. Muschiul file se...Citeste continuarea

Prajitura rapida cu mere si zahar...

Postat de: Doinavar in Mancaruri de post

Amestecati omogen cele trei cani de zahar, faina si gris (masura este o cana de aproximativ 250 ml) cu praful de copt si un plic de zahar vanilat.  Intr-o cratita sau intr-o tava mai inaltuta...Citeste continuarea

Prajitura Igloo

Postat de: ianculubita in Prajituri

Un bol rotund tapetat cu folie alimentara cu marginile lasate il imbracam cu felii de cozonac apoi inghetata,deasupra fructe,alte felii de cozonac,iar inghetata,iar fructe,ultimul rand fiind de...Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu branza de...

Postat de: JamilaCuisine in Pui

Spalam pieptii de pui si-i taiem in jumate pe lungime. Facem un buzunar in cea mai groasa parte a pieptului de pui, chiar in mijlocul pieptului (vezi video). Zdrobim branza de capra cu o...Citeste continuarea

Pui basc cu ardei (reteta din Turul...

Postat de: Doinavar in Pui

Puneţi într-o tigaie 4 linguri de ulei, caliti ceapa si usturoiul, apoi adaugati praful de cuisoare. Lasati-le sa se prajeasca timp de 5 minute, pana cand ceapa capata o culoare aurie....Citeste continuarea

Pui dulce-acrișor cu legume

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se sotează legumele la foc iute într-un wok cu ulei fierbinte. Se amestecă încontinuu 5-6 minute. Se scot deoparte.  Se adaugă puiul în wok și se gătește în...Citeste continuarea

Paine impletita

Postat de: loryt in Piine

Pentru preparare am folosit masina de paine. Se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele,apa,margarina topita si racita,faina,sarea,zaharul si drojdia. Se selecteaza programul pentru...Citeste continuarea

Placintele cu ciuperci

Postat de: loredanaaa in Piine

Se face intai umplutura ca sa fie rece cand se va umple aluatul : Ciupercile  se calesc cu ceapa,  se pune putin piper si sare dupa gust(in caz de e prea lichida ingrosati  cu...Citeste continuarea

Parjoale a la Chisinau

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Amestecă într-un bol carnea cu ouăle bătute, untul topit şi răcit, sare şi piper. Iniţial veţi avea o compoziţie molcuţă dar pe măsură ce veţi amesteca energic, bătând...Citeste continuarea

Pasta de cartofi cu ou si ceapa verde

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata si se spala. Se pun la fiert (eu i-am facut la aburi).  Ouale se fierb nu foarte tari. Dupa ce se fierb, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie cubulete. Ceapa...Citeste continuarea

Placinta invartita cu branza dulce,...

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Am folosit foi de placinta proaspete. Trecem la "confectionarea" umpluturii: daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Amestecam apoi...Citeste continuarea

Paste cu ardei copt

Postat de: postavaru in Fusilli

Fierbem pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, avand grija sa stingem focul cu 2 inute inainte de a fi fierte. Scurgem pastele (pastrand o parte din apa in care au fiert)...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 11:01

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

pe 04.12 la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]