Paste cu ardei copt
Postat de: postavaru in FusilliFierbem pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, avand grija sa stingem focul cu 2 inute inainte de a fi fierte. Scurgem pastele (pastrand o parte din apa in care au fiert)...Citeste continuarea
Placinta invartita cu branza si...
Postat de: Doinavar in PrajituriPuneti branza intr-un castron, zdrobiti-o cu furculita, adaugati ouale, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet, coaja de lamaie, iaurtul, 3 lingurite de faina si 2 linguri de...Citeste continuarea
Penne cu sos gorgonzola
Postat de: aliliana in PennePastele se pun la fiert in apa cu sare. Cand au fiert al dente, se scot,se strecoara, se pun sub jet de apa rece si se pun la scurs. Sosul: Punem intr-o tigaie 50 g unt. Lasam la...Citeste continuarea
Prajitura "Alba ca Zapada"
Postat de: AnyCostescu in PrajituriSe pune untura cu zaharul si se amesteca. Se adauga ouale si laptele. Bicarbonatul se amesteca cu un pahar de faina si se adauga peste ingredientele de mai sus. Se mai pune faina putin cate putin....Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: loryt in PrajituriSe pune faina intr-un castron si se amesteca cu zaharul, sarea si praful de copt. Se adauga oul si margarina taiata in bucati, amestecandu-le pe toate, cu varful degetelor, pana se incorporeaza...Citeste continuarea
Prajitura cu malai si stafide
Postat de: gatiticuspor in PrajituriTopiti untul, lasati-l sa se racoreasca putin apoi amestecati-l cu zaharul pana obtineti o pasta omogena. Adaugati ouale si amestecati bine. Intr-un castron separat, amestecati faina, malaiul,...Citeste continuarea
Pachețele de primăvară cu legume
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriFoile de plăcintă se lasă la dezghețat peste noapte în frigider. Ne apucăm de pregătirea legumelor. Morcovul se curăță, se spală și se taie bețișoare foarte fin - eu am...Citeste continuarea
Pizza Margherita
Postat de: vio_dreams in PizzaDizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .O lasam pana isi dubleaza volumul ....Citeste continuarea
Pui cu rosii si fenicul
Postat de: silvi0ara in PuiSe condimenteaza puiul cu sare si piper si se pune la prajit in ulei cu pielea in jos.Cat timp se prajeste puiul pregatim legumele sa fie gata taiate.Cand puiul s-a rumenit frumos si este auriu,il...Citeste continuarea
Pastrav cu portocale si sos picant
Postat de: Doinavar in PastravSe eviscereaza pestii, se curata branhiile, solzii si se spala bine, apoi se sterg cu hartie absorbanta si se condimenteaza pe dinafara si pe dinauntru. Intr-o tava inalta si mai lunga se aseaza...Citeste continuarea
Pui indian Korma
Postat de: Sidy in PuiTransam puiul si il curatam de pielita si de grasime, apoi il punem intr-un vas la rece in iaurtul amestecat cu ghimbirul curatat si ras si cu cel pudra.Lasam puiul la marinat macar doua ore.Ideal...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de napolitana
Postat de: Retetegg in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Am pus albusurile intr-un bol mare si le-am mixat pana au devenit spuma. Am adaugat si un praf de sare. Apoi zaharul si am mixat cateva minute pana s-a topit....Citeste continuarea
Pulpe de pui pe pat de varza
Postat de: alice_ciobanu in PuiMai intai am incalzit putin ulei si am perpelit pulpele de pui pe toate partile. Apoi le-am pus intr-un vas yena, am adaugat condimentele si apa, am stropit cu putin ulei si am dat la cuptor juma...Citeste continuarea
Papanasi cu dulceata de afine si...
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un castron se pune branza de vaci, sarea, zaharul vanilat, esentele, coaja rasa si scortisoara. Se amesteca totul foarte bine cu un tel, se adauga ouale, amestecand mereu. Faina se amesteca...Citeste continuarea
Pui in bere (reteta Turul Frantei...
Postat de: Doinavar in PuiCuratati si taiati cepele rondele, caliti-le in unt intr-o cratita cu fundul gros. Adaugati dupa cateva minute carnea condimentata, iar cand aceasta se albeste putin la suprafata, adaugati...Citeste continuarea
Piept de pui în crustă de migdale
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiMigdale se macină într-un robot de bucătărie împreună cu usturoiul, uleiul, sucul și coaja de lămâie, rozmarinul, sarea și piperul. Bucățile de carne se usucă...Citeste continuarea
Prajitura in trei culori
Postat de: Sidy in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri , adaugam un praf de sare si apoi mixam albusurile pina se intaresca. Adaugam zaharul tos si mixam in continuare pina albusurile sa intaresc din nou. Faina...Citeste continuarea
Porc Cacciatore
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneSe spala carnea apoi o stergem cu un prosop de bucatarie. Se condimenteaza cu sare si piper. Incingem ulei intr-o tigaie si prajim bucatile de carne pe ambele parti, pana ce acestea...Citeste continuarea
Paine cu branza
Postat de: antici_gabytza in PiineCernem faina intr-un vas, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta. Pe margine adaugam zaharul si sarea. Adaugam branza, oul, galbenusul si margarina si incepem sa...Citeste continuarea
Panna Cotta cu sirop de visine si...
Postat de: aliliana in PrajituriIngredientele trebuie sa fie reci. Am pus intr-un vas pe aragaz smantana, laptele , zaharul si aromele. Au fost incalzite, dar nu sa dea in clocot. Paralel cu aceasta operatie am pus la...Citeste continuarea
Pulpe de pui marinate
Postat de: antici_gabytza in PuiCarnea o spalam si o stergem cu un prosop si o crestam. Foaia de dafin si usturoiul il pisam. Amestecam mustarul cu pasta de tomate,semintele de susan,uleiul,sarea,piperul boabe,mierea si...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata
Postat de: sufletista in PrajituriBlatul - margarina o amestecam cu ciocolata si punem pe foc. Cand s-a topit adaugam cacaoa si amestecam, dupa care lasam la racit Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam...Citeste continuarea
Palmieri cu nuca de cocos (reteta...
Postat de: JamilaCuisine in PrajituriPe blatul de lucru presaram uniform zahar, nuca de cocos si scortisoara dupa gust. Asezam aluatul de foietaj peste ingredientele presarate si deasupra foietajului mai punem un strat de zahar, nuca...Citeste continuarea
Pâinici de secară şi tărâţe...
Postat de: DinDragostePentruGatit in PiineSe pregăteşte maiaua : - se lichefiază drojdia cu 100 mL apă călduţă, 3 lg făină şi o lg rasă de zahăr; apa şi făina se folosesc din cantităţile iniţiale; - se...Citeste continuarea
Piftie de porc
Postat de: Constelatialeu in PorcSe spala cu apa calduta toate produsele de porc, se pun la fiert intr-un tuci mare. Se fierb pana incepe sa cada carnea dupa oase. Se scot oasele, se alege carnea, se lasa zeama un pic sa se...Citeste continuarea
Placinta a la Vasi
Postat de: nico15 in PuiFierbi pieptul de pui, separate fierbem ouale. Ungi tava cu ulei si tapetezi cu faina, scoti foetajul si il intinzi cu sucitorul presari faina, dupa care il pui in tava. Tai ceapa si o calesti...Citeste continuarea
Poale-n brau
Postat de: nico15 in PrajituriSe va face o maia dupa cum urmeaza: 100 ml de lapte se-ncalzeste cat sa fie caldut nu fierbinte in el se adauga o lingura de zahar, se dizolva drojdia, se pune 1-2 linguri de faina si un...Citeste continuarea
Pasta de peste
Postat de: adnia in SalauAm taiat ceapa marunt, marunt si am calit-o in putin ulei de masline, am adaugat cimbru, sare, piper, dafin, patrunjel si apa si am lasat la fiert 10 min, dupa care am adaugat pestele si l-am mai...Citeste continuarea
Pasta de telina
Postat de: ralu_ca in SalateSe curata radacina de telina de coaja, se taie felii apoi o trecem prin razatoarea cu ochiuri mici. Pe masura ce razuim stopim cu suc de lamaie, acesta impiedica oxidarea si schimbarea culorii....Citeste continuarea
Paine cu miere
Postat de: sufletista in PiineIntr-un vas amestecam drojdia cu putina apa calduta si 1/2 lingurita zahar, amestecam si lasam la dospit cca 10 min. Intr-un vas cernem faina si facem gaura in mijloc, adaugam galbenusurile,...Citeste continuarea
Piept de pui în crustă de...
Postat de: diaconta in PuiPieptul de pui l-am taiat în doua bucati si l-am condimentat. Sucul de rosii l-am amestecat cu usturoiul pisat si putin piper. Intr-un vas ceramic am pus putin ulei,pieptul de pui si...Citeste continuarea
Placinta cu mere si nuci
Postat de: antici_gabytza in PrajituriCernem faina intr-un vas, facem o gaura la mijloc, adaugam sarea si zaharul pe margine. Adaugam drojdia dizolvata in putina lapte caldut, untura, ouale batute bine, coaja rasa de la o lamaie si...Citeste continuarea
Pulpe de pui prajite
Postat de: antici_gabytza in PuiCuratam pulpele si le spalam bine. Le stergem cu un prosop de bucatarie si le crestam. Amestecam zeama de lamaie cu sarea, piperul, boiaua de ardei, usturoiul pisat si un pic de ulei Asezam...Citeste continuarea
Pandispan cu inima
Postat de: antici_gabytza in PrajituriBatem albusurile spuma cu zaharul vanilat si praful de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva zaharul. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam treptat peste albusurile...Citeste continuarea
Pacheţele de primăvară
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriÎntr-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline. Se adaugă usturoiul și ghimbirul și se sotează câteva minute. Se adaugă legumele rămase și se călesc până se...Citeste continuarea
Portofele cu branza
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriSe face un aluat dospit din toate ingredientele sau cine are masina de paine le pune pe toate in urmatoarea ordine: ouale batute, lapte batut, sare, zahar, ulei, faina, iar deasupra drojdia...Citeste continuarea
Prajitura cu crema ricotta
Postat de: doralinda72 in TorturiBatem cu mixerul untul topit cu zaharul, adaugam galbenusurile cate unul pe rand, vanilia si continuam sa mixam pana devine o compozitie spumoasa. Adaugam ciocolata, amidonul si apoi faina...Citeste continuarea
Pâine din făină albă de grâu...
Postat de: DinDragostePentruGatit in PiineSe cântăresc tipurile de făină. Se amestecă cu tărâţa de grâu şi seminţele de in. Se pregăteşte maiaua : - drojdia se aduce în stare fluidă cu...Citeste continuarea
Pulpe de pui dulci-picante
Postat de: Criss in PuiPulpele se curata, se spala si se sterg cu hartie absorbanta. Se amesteca toate ingredientele pentru marinata si se ung pulpele. Se pun intr-o tava pe hartie de copt. Se acopera tava cu folie de...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: lacrimioara in PrajituriFaina se amesteca cu oule, laptele caldut, zahar, margarina moale, amoniacul stins in zeama de lamaie, omogenizam si framantam. Aluatul rezultat se imparte in 2 parti. Merele se spala,...Citeste continuarea
Plachie de macrou
Postat de: sufletista in PesteCuratam si spalam pestele, il stergem cu prosopul. Stropim pestele cu zeama de lamaie si condimentam cu sare si piper. Acoperim si dam la rece 30 minute Trecem bucatile de peste prin...Citeste continuarea
Paine cu orez
Postat de: sufletista in PiinePrima data fierbem orezul in apa cu sare. Cand este fiert il scurgem bine si il lasam sa se raceasca foarte bine. Amestecam faina cu zaharul si sarea, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia...Citeste continuarea
Paine alba cu seminte la masina de...
Postat de: simona72 in PiineToate ingredientele se pun in masina de paine in urmatoarea ordine: apa, sare, zahar, ulei, faina, iar deasupra rupem cu mina cucatele drojdia. Pornim masina pe programul 1, iar cind ne anunta...Citeste continuarea
Prăjitură cu nucă, cacao şi...
Postat de: DinDragostePentruGatit in PrajituriSe cântăreşte făina se amestecă cu praf de copt şi cacao. Miezul de nucă se trage în tigaie cât să prindă "un gust de copt", se lasă la răcit şi se ...Citeste continuarea
Pui cu miere şi lămâie
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiBucățile de pui se marinează 1 oră în mixul de suc de lămâie cu miere, coajă de lămâie, rozmarin, ulei, sare și piper. Se aduc la temperatura camerei, dacă...Citeste continuarea
Prajitura cu gris
Postat de: loryt in PrajituriSe bat albusurile spuma. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul si grisul. Se adauga albusurile si se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se pune intr-o tava...Citeste continuarea
Placinta cu branza si dulceata
Postat de: sufletista in DulciuriA luatul - amestecam drojdia cu un pic de zahar si apa si dizolvam, apoi lasam la dospit. Amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o gaura in mijloc adaugam galbenusurile, drojdia si treptat...Citeste continuarea
Panna Cotta cu jeleu de portocale
Postat de: vio_dreams in DulciuriPunem intr-o craticioara laptele impreuna cu 200 gr zahar si il lasam pe foc pana se dizolva zaharul.Laptele nu trebuie sa fiarba. Punem doua plicuri de gelatina intr-un castronel si...Citeste continuarea
Prajitura de seara
Postat de: aliliana in PrajituriBlatul. Untul se freaca spuma cu 5 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat. Peste care se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca pana ce compozitia creste ca volum. Albusurile se...Citeste continuarea
Pateuri rapide cu branza si aluat...
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriCum se prepara Pateuri rapide cu branza si aluat de foietaj cumparat Aluatul se decongeleaza, lasandu-l in frigider de seara pana dimineata. Nu se decongeleaza fortat, folosind surse de...Citeste continuarea




















