Pește Teriyaki

de elucubratiiculinare in Peste, 20 Feb 2013 | 6002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 fileuri pește (ex. cod Alaska),
  • 2 cm ghimbir proaspăt,
  • 8 linguri sos Teriyaki,
  • 4 linguri sos soia,
  • 1 lingură miere,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 5 linguri ulei de măsline,
  • sare,piper proaspăt măcinat,

garnitură: orez, fasole verde.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pește Teriyaki:

Facem o marinată din sosul Teriyaki, sosul de soia, zeama de lămâie, miere și ghimbirul dat pe răzătoare.
Se pune peștele în acestă marinată și se dă la rece pentru minim 1 oră.
Se scoate peștele din marinată și păstrăm marinata.
Într-o tigaie care nu lipește, încingem o lingură ulei de măsline și prăjim câte 2 fileuri de pește pentru aprox. 1 minut pe fiecare parte.
Fileurile se scot într-o tavă ce va fi dată ulterior la cuptor.
Se încinge cuptorul la 200 grade C.
Se procedează la fel și cu celelalte fileuri de pește, adăugând în tigaie înainte de fiecare 2 fileuri, câte o lingură de ulei de măsline.
Când sunt gata toate fileurile, se stropesc cu marinata păstrată și se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.
Se dă tava la cuptor pentru 10 minute.
Se servește peștele cu orez simplu și/sau fasole verde stropită cu unt.
  Poftă bună!

 Acest preparat este un pic dulceag, recomand să-l serviți cu lămâie și sos iute.  
În momentul în care se dă la cuptor se poate presăra semințe de susan și rondele de ceapă verde.

TIPS-URI

1

Acest preparat este un pic dulceag, recomand să-l serviți cu lămâie și sos iute. În momentul în care se dă la cuptor se poate presăra semințe de susan și rondele de ceapă verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pește Teriyaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste in sos de tomate cu marar